bir zamanlar gazetelerde vardı..sakallı bebek doğdu...
halk galeyena gelmişti kıyamet kopacak diye..

yok bilmem neredeki su felce iyi gelirmiş..hadiii halk oraya hücum ederdi..

ayın bilmem kaçında deprem olacak/kıyamet kopacak diye çıkardı biri..insanlar sokaklarda sabahlarlardı.

onlara cahil halk diye güldük geçtik.

böyle bir sürü haber vardı hatırlarsınız.

şimdi durup bakıyorum,değişen tek şey..internetin kullanılması.

bazen size de gelir,al bu maili 7 kişiye gönder mutluluk ve parayı bul diye..eskiden kağıtlara yazıp posta kutularına atarlardı,şimdi mail boxlara atıyorlar.

biri bir haber atıyor ortaya..çoğunlukla kendi çıkarını veya birilerinin çıkarını düşünerek , malesef bizler de eli kalem tutan okuyan yazan,elinin altında internet olan kişiler bunlara alet oluyoruz.

çeşitli şehir efsaneleri bu sefer globalleşen dünyayla birlikte okuyan yazan kesimi hedef alıyor.

uydurma virüs uyarıları,bu maili 7 kişiye gönder yazıları,şu marka israile yardım ediyormuş mailleri..

kimin nereden uydurup yazdığı belli olmayan ama arkadaşınızdan geldiği için malesef ciddiye alma gereği duyduğunuz veya size gerçekten önemli gelen ÇÜNKÜ MALESEF SİZİ AŞİL TOPUĞUNUZDAN YAKALAYAN (bkz:Türk çocuklarının sütleri gibi...) haberler gırla gidiyor internette..

sanal ortama hep kuşkuyla baktım.mailimi arkadaşlarıma verirken bana forward mail atmayın derim öncelikle.
sadece kan vb arayışlar içinse kabulüm forwardlar.

sizlerin görüşü nedir bu konuda merak ediyorum.
okumuş cühela mı oluyoruz,her gelen habere inanıyoruz,yoksa mail zincirini bir yerden kesip atanlardan mısınız.

tavrınız genelleştikçe bu yazıların zamanla yok olacağını düşünenlerdenim.

hangimiz markette yaşlı kadının deodorant koklatıp bayılttığı ve kötü yola düşürdüğü genç kızın

veya sabah uyandığında buz dolu küvette böbreksiz yatan delikanlının

veya sabah uyandığında aynada merhaba aids yazısını gören adamın

veya sokakta kalçasına sırınga batırılmış aidsli kadının

maillerini almadık ki..

genel bir tavrımız oluşmalı bence bu durumlar için..özellikle sitemdeki dostlarımdan bunu bekliyorum.

sizin tavrınız nedir bu konuda arkadaşlar..