Dün Ece'nin kusması geçip hem o hem ben kendime gelince, Nazlı'da uyuyunca ne zamandır kafama taktığım fırın sütlaçı yaptım. Geçen gün açılan sütlaç forumlarından İnci'nin tarifini deneyecektim ama 2 yumurta çok gelir düşüncesiyle başka bir tarif denemek istedim. Sütlaç kıvamı tutturamayan ben, ilk kez miikemmel bir sütlaç yaptım. Tarif Lezzet Dergisinden...

Yarım su bardağı pirinç
1 su bardağı su
5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1.5 su bardağı tozşeker
1 yumurta sarısı

Fırın sütlaç hazırlanışı Fırın sütlaç: Pirinci yarım saat ılık suda bekletin . Bol suyla yıkayıp süzün. 1 bardak su ekleyip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.

Süt , vanilya ve şekeri ekleyip pirinç iyice yumuşayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Nişastayı 2-3 kaşık suyla ezip sütlaca ilave edin. 4-5 dakika daha karıştırarak kaynatın.

Bir kapta yumurta sarısını çırpın. 1 kepçe sütlaç ekleyin. Karışımı sütlaca ilave edip karıştırın. Bir taşım daha kaynatıp tencereyi ocaktan alın.

Sütlacı kaselere paylaştırıp fırın tepsisine dizin.Tepsiye kaselerin yarısına gelecek kadar su ekleyin.Kızgın fırın sütlaçların üzeri hafif pembeleşinceye kadar fırınlayın.