Gectigimiz pazar günü Basel civarinda yasayan 4.5 aylik bir erkek bebek domuz gribinin de sebep oldugu zatürre sebebiyle ölmüs. Ancak ölüm sebebi sali günü netlesebilmis.
Bu Isvicre'de henüz ilk domuz gribi ölüm vakasi. Bebegin damaginda dogustan var olan bir formason bozuklugu sebebiyle nefes alma ve yutkunma zorluklari varmis. Bu sebepten sürekli enfeksiyonlar geciriyor ve yine viral enfeksiyonlardan kalbinde de ufak bir sorun olusmusmus.
Bir haftadir aile doktorlari tarafindan antibyotik tedavisindeymis ve evde babasinin kucaginda nefas darligindan ölmüs. Obduksiyonda H1N1 sonucu zatürre teshisi konmus. Ama dokturu bebegin baska herhangi bir viral enfeksiyondanda ölebilecegini ve zaten 6 ayliktan kücük oldugu icin domuz gribi asisi yapmalarinin imkansiz oldugunu söylemis..
Bu sebeple artik asilamada bir artma olurmu bilmiyorum. Ama henüz genis bir asi kampanyasi baslamadi..
Ben simdi yilbasindaki Istanbul seyahatimizi iptal mi edeyim, Leo'yu ve kendimi asilatip seyahate ciksak mi karar veremiyorm. bilmiyorum. Bir akil fikir lütfen ...