Alt tabanı için:
1.5 paker eti burçak bisküvi
70 gr tereyağı

Ana malzeme:
500 gr süzme yoğur
100 gr labne peyniri
2 yumurta
3 çorba kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 küçük kutu taze krema
1 paket vanilya
1 adet limon suyu ve rendesi
2 çorba kaşığı kakao

öncelikle terayağını eritip ufaladığımı bisküvilerle iyice karıştırıyoruz...kek kabını aliminyum folyo ile kaplayıp bisküvileri tabanına iyce bastırarak yayıyoruz...daha sonra buzdolabına kaldırıp 10-15 dakika bekletiyoruz...bu arada kekimizi yapmaya başlıyoruz...yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz,daha sonra vanilya ve unu ilave ediyoruz çırpmaya devam ediyoruzz.limon suyu ve rendelenmiş limon kabuklarını da ilave edip çırpmaya devam ediyoruz...en son süzme yoğurt ve yarım paket (100 gr) labne peynirini de ilave edip iyice karıştırıyoruz...çırpma işlemi bitince kek harcını ikiye bölüyoruz,birine kakao ekleyip karıştırıyoruz...buzdolabından kek tabanını çıkarıp önce kekin beyaz kısmını kek kabına yayıyoruz,daha sonra kakaolu kısmı üzerine yayıp önceden ısıttığımı 150 dereceli fırında 1 saat pişiriyoruz...
not:başka bir tepsiye su koyup kek kalıbımızı bu tepsiye oturtup fırına verirsek üzeri fazla kızarmaz ve çatlama olayı minumuma iner...