Dün kızları okuldan aldım eve götürdüm. ofise daha dönmeyecektim, alışveriş yapıp eve gidecektim tekrar.
bensu bir türlü bırakmadı beni, yapıştı resmen ağlıyor gitme diyor.. kaç gündür hasta. hasta olduğu için bana düşkünleştiğini düşündüm onun dikkatinin dağıldığı bir ara çıktım evden.
Marketteyken telefon geldi, bensunun sesini duyuyorum inanılmaz şiddetli ağlıyor ! beni istiyormuş ! hızlıca alışverişi bitirdim eve gittim.
beni görür görmez sakinleşti mutlu oldu. üstünü bile soyunmamıştı soyundurdum kucağıma aldım ki şoka girdim resmen !
kolu çizik içinde.. 5-6 yerden kısa kısa çizikler !
bu ne dedim deliye döndüm resmen. Baran yaptı dedi !
ne nasıl oldu falan sordum ama açıklamadı bende o an için konuyu kapattım.
sabah kızları bıraktım okula, öğretmeni ile konuşacaktım, konferans salonundaydılar pazartesi gösterileri var çünkü. bensu salonun önüne gelir gelmez ağladı yine kıyamet kopardı ben girmem diye !
diğer öğretmeni geldi bensunun elini tuttu hadi sınıfımıza gidelim dedi. gittik hep beraber.
öğretmene durumu anlattım, bensunun kolunu gösterdim onun yanında bensuyu konuşturdum baranın yaptığını söyledi kızım yine..
öğretmende benim gibi şaşırdı !! kızımı size emanet ediyorum, o çocuk sene başından beri sorunlu bir çocuktu ama çocuktur dedim sustum. artık susmam kızımın psikolojisini bozdu dedim.
hakısınız...nasıl oldu anlamadım hiç yalnız bırakmıyoruz ki !!! belli dedim yalnız bırakmadığınız !
bensu ağlıyor arada tabi. tamam gidiyoruz dedim kızımı orada bırakmak istemedim.
öğretmeni götürmeyin şimdi, iyice soğumasın okuldan ben konuşucam onunlada baranlada dedi.
gidicez dediğimde bensu nasıl değişti, nasıl bir ifade geldi anlatamam. öğretmenine bir bakış baktı, bakııın benim annem var arkamda kapı gibi bakışıydı yavrum yaa
döndüm bensuya dedim şimdi ofise götürücem seni ama ofis çok kirli, sen burada öğretmenin yanında bekle ofisi temizleteyim sana yiyecek birşeyler alayım gelip seni alıcam dedim.
çok sevindi tamam anne dedi gitti öğretmeninin kucağına..
bugün öğlene kadar son provaları var. p.tesi akşam da gösterileri olacak.. ondan sonra bensuyu göndermiycem daha yaz tatiline erken girsin kızım..
ama anlamıyorum anlayamıyorum, bu kadar şiddete meyilli bir çocuğu nasıl tutarlar o şekilde, nasıl izin verirler yavrumun zarar görmesine. ben öpmeye kıyamazken !
şimdi ben ne yapayım ? yönetimle mi konuşayım, çocuğun annesiylemi konuşayım ? bu böyle kalmamalı ..
dün bensunun yıl sonu gösterisi vardı. okula götürdüm yine ağladı konferans salonuna girmek bile istemedi. öğretmeni ilgilendi konuştu götürdü..
iki sıra önümüzde baranın annesi de oturuyordu, gösteri daha başlamamıştı yanındaki bir akrabası sanırım baran niye böyle yapıyo dedi , ne yaptığını bilmiyorum yaramazlık falan yaptı sanırım..o da yok hiç öyle yapmaz aslında , babaannesi falan burada şımardı herhalde dedi !!
yani annesi hiçbir şeyin farkında bile değil !!!
gösteriye çıktıklarında bensu suratsızdı, elinde ruj vardı onu bize gösterip duruyordu öğretmeni sakinleşsin diye rujunu vermiş .. doğru düzgün gösteriye katılmadı bile suratsız durdu hep. baran bir o yana bir bu yana koşuyordu annesi de sevinç içindeydi.
bu sabah yine ağladı okula bırakırken. dedim hiiç kusura bakma gideceksin okula mır mır ağlamanı kabul etmiyorum artık. kös kös gitti.