sahende yazdı:
elif74 yazdı:
sahende yazdı:
elif74 yazdı:

"açılış sahnesinde jacob tarafından dokunan ve sonra finalde tekrar gördüğümüz halının üstündeki grek harfleri ile yazılı ibare "tanrıların verebildiğini, yine tanrılar geri alabilir" gibi bir anlam taşıyormuş"

ekşisözlükten
Mu battıktan sonra oradan kaçan şnsanların yerleşim alanları dahilinde bu bölgelere yerleşmişler.

tam toparlayamaacağım ben bunları size anlatırkene ama diyeceğim şudur ki mu dan ayrılanlar tekrar geri dönmüşler vs.
Kullandıkları dil eski kullanılan değil tabi ki hani hande neden latince diye sorduydu ya işt ebu sebebten olabilir hande.

Daha sonra dillerini farklılaştırdılar .
Ya ben çok anlamadım. Şimdi bu ada Mu mu yoksa Mu kaybolduğunda insanların göç ettikleri yerlerden biri mi?
Elifciğim,
MU bir ada büyük bir ada üzerinde yaşayanlar ise bizim şu anki uygarlığımızın kat be kat daha üzerinde uygarlık kurmuş insanlar.
Mesela Atlantis MU'da bulunan bir uygarlık yani Atlantis MU'nun bir parçası.
Ada yok olmadan önce adada yaşayan halkın belli bir kısmı gemilerle kendilerine yaşayacak başka alanlar bulmak için ayrılıyorlar adadan.
İşte ondan sonra olanlar oluyor ve ada yok oluyor.
Kalanlar göç edenlerde bir çok yere dağılıp yerleşik hayat kuruyorlar.
MU! da kullanılan lisan bir çok lisanın ana lisanı gibi birşey , yani eski mısırlıların ,yunanlıların ,rusların bile kullandıkları alfabede bu uygarlığın kalıntıları var.
hatta Atatürk son zamanlarda sürekli Türklerin bu uygarlıkla ilişkisini araştırıyormuş ..

Şahende neden yok olmuş bu MU kıtası?- gerçi kesin okuyacağım sağlam kaynaklar bulup ama...