Bugün canım çekti ve hayal kırıklığına uğratmayacak bir tarif arayışına girdim, çalışmalarım sonucunda aşağıdaki tarife karar verip uyguladım, tek kelime ile NEFİS oldu diyeceğim sadece
Limonlu Haşhaş Tohumlu Kek
Malzemeler
2 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1/4 çay kaşığı tuz
3 çorba kaşığı haşhaş tohumu
125 gr. tereyağı (oda sıcaklığında, yumuşamış)
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı krema
2 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi (2 adet limon)
4 yumurta
1/4 su bardağı ayçiçek yağı
2 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı vanilya özütü (vanilla extract)
2 çorba kaşığı reçel
Yapılışı
Fırınınızı önceden 175 C’de ısıtın. 30×10 cm’lik bir kek kalıbını yağlayın ve unlayın.
Unu, kabartma tozunu ve tuzu geniş bir kaba eleyin. Haşhaş tohumlarını ekleyip karıştırın.
Başka bir karıştırma kabında tereyağını, şekeri, kremayı ve limon kabuğu rendesini iyiçe çırpın.
Teker teker yumurtaları ekleyin ve her ekleyişte tamamen karışmasına dikkat edin.
Ayçiçek yağını, vanilyayı ve limon suyunu ekleyin ve karıştırın.
Unlu karışımı ekleyin ve bir spatula yardımıyla unlar tamamen kaybolana kadar (mümkün olduğunca az) karıştırın.
Fırında 55 dakika pişirin. Kalıptan çıkardığınız kekin tepesine reçelden sürüp soğumaya bırakın.
İçi hafif nemli olması çok hoşuma gitti, kuru ve boğan bir tadı yok.
Ayrıca siteyi de incelemenizi tavsiye ederim, harika tarifler bulacaksınız:
http://cafefernando.com/turkce/
Not: Haşhaş tohumum yoktu koyamadım ama bir dahakine ihmal etmeyeceğim.
ve bir ilave daha, ararken dikkatimi çeken bir tarif daha olduEvcini'nin Limonlu kek'i.