[size=medium]Daniel Faraday (Jeremy Davies)[/size]
Oxford Üniversitesi’ nde öğretim görevlisidir. Fizikçidir. ABD’li aktör Jeremy Davies tarafından canlandırılmaktadır. Bu karakter, 4. Sezonun ilk Bölümünde diziye dahil olmuştur. Kendisi özellikle zaman konusunda çalışmalarını yoğunlaştırmıştır.

1996 yılında Desmond Hume ile tanışmıştır. Uçağın düştüğünü televizyonda görünce duygulanmıştır. Bunun sebebi bilinmemektedir. (Fakat, Desmond Hume 2004′teki bu kazayı, 1996′da buluştuklarında ona söylemiş olabilir.) Kahana adlı tekneyle adayı arayan ekiptedir. Adayı bulduklarında Charlotte Staples Lewis, Miles Straume ve pilot Frank Lapidus ile birlikte adaya helikopterle gitmişlerdir. Amaçları Ben’i bulmaktır.

[size=medium]Miles Straume (Ken Leung)[/size]
İlk olarak 4. sezonun 2. bölümü olan “Confirmed Dead” adlı bölümde görülmüştür. Charles Widmore tarafından Ben Linus’u yakalamakla görevlendirilen ekiptedir.

4. sezonun 4. bölümünde Ben Linus’a kendisine 3.2 milyon dolar (neden 3.2 milyon dolar istiyorsun sorusuna cevap vermemiştir) verdiğinde kendisinin öldüğünü, Ben’in peşindeki insanlara söyleyeceğini ifade etmiştir. İkili arasındaki konuşmalar, Ben ile Miles’ın daha önceden birbirlerini tanıdıklarını göstermektedir. Fakat yine de asıl kişisel amacının ne olduğu belli değildir. 4. sezonun son bölümünde bota binmemiş ve adada kalmıştır.

[size=medium]Charlotte Staples Lewis (Rebecca Mader)[/size]
Rebecca Mader tarafından canlandırılan Charlotte kurtarma ekibinin bir üyesidir. 4. sezonda diziye girmiş ve adaya paraşütle indikten hemen sonra John Locke’ın grubuyla karşılaşmıştır.
John Locke onu esir almış fakat Sayid Charlotte’u Miles ile değiş tokuş ederek Jack’in grubuna getirmiştir. Aksi tavırları kazazedelerin ona güvenmesine engel olmuştur. Kore dili bilmektedir. Kurtarma ekibine mısırda yaptığı kazı çalışmalarında dharma simgesi bulmasıyla katılmaya karar vermiştir. Çocukluğunu adada geçirmiş olma ihtimali yüksektir.