Ispanaklı börek..

5 adet yufka

2 adet kuru soğan

1 yemek kaşığı salça

3 yemek kaşığı sıvı yağ

500 gr veye 1 kg ıspanak

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı tuz

soğanlar yağda kavrulur ,salça ilave edilir bir iki dakika daha kavrulur ve ıspanaklar ilave edilir..suyunu çekince altı kapatılır tuzu ve karabiberi eklenir..ılınınca böreği yapmaya başlayabilirsin..


harç malzemesi
1 şişe soda

1 bardak süt

1 bardak sıvı yağ (size çok gelirse yarım bardak da koyabilirsin)

2 yumurta

2 yemek kaşığı sirke

2-3 yemek kaşığı yoğurt


harç malzemesi karıştırılır

tepsi sıvı yağ ile hafifçe yağlanır

ilk yufka tepsiye yanlardan taşacak şekilde yerleştirilir..harçtan her yere eşit miktarda yayılır,ikinci ve üçüncü kata da harçtan sürülür ve üçüncü kata kavrulmuş ıspanaklar yayılır..4. yufka da serilir üzerine harçtan yayılır ve 5 yufka da serildikten sonra yanlardan taşan yufkalar bohça gibi 5. yufkanın üzerine kapatılır..kalan harç en üste yayılır ve 200 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirilir..

börek piştikten sonra başka bir tepsiye ters çevirilir yumuşak ve lezzetlibir börek olur..