[size=large]KLUKUŞA (izlivaça)[/size]
Malzemesi:
2 su bardağı su
2.5 su bardağı un
1 kahve fincanı zeytinyağı
tuz
Üzeri için:
3 diş sarımsak (dövülmüş)
3 çorba kaşığı tereyağı
250 g yoğurt
kırmızıbiber
Hazırlanışı:
Un, tuz ve suyu karıştırın. Çapı 35 santimetrelik yağlanmış tepsiye dökün. Kalan yağı da üzerine dökün. Fırına atıp üstü kızarınca çıkarın. Ilıklaşınca elinizle gelişi güzel parçalayın. Üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün. Tavada yağı kızdırın, kırmızıbiber katıp kluluşanın (izlivaçanın) üzerine dökün.
Kaynak:http://www.uyurgezer.net/rumeli-mutfagi-t90711.html