Yapımcılardan Damon Lindelof ve Carlton Cuse TV guide dergisine yaptıkları açıklamada sezon 4 finali izlerken ipuçlarının saklı olduğu & seyircilerin hatırlaması & bilmesi gereken 5 bölümü şu şekilde belirtmiş:

1x01 İlk bölüm "Pilot":
Cuse:Herşeyin başladığı ilk bölüm..Adaya nasıl geldikleri

1x05 "white rabbit":
Lindelof: Kader ve Sebebin ((?) anlamadım tam olarak) karşı karşıya geldiği ilk diyalogun doğduğu bölüm..Jack in babasının hayalini görmesi-inanmaması ve Locke un jack e "ya oluyorsA" yı sorgulattığı-
Birde bunu yazmışlar hata yapmamak adına çevirmiyorum direk ama anladığım kadarıyla sezon finalinde jack ve locke arasında bu diyalogla başlayan çok kuvvetli bir sahne izeleyecekmişiz "In the [5/29] finale, there’s an incredibly powerful scene between them that
began way back in ‘White Rabbit.’”

2x23"Live together Die alone"
Cuse: Adanın sıradışı özelliklerinin seyirci tarafından fark edildiği bölüm . Ada farklı ve çılgın şeyler -uçak düşürmek gibi- yapabiliyorsa ..adanın yer değiştirmeside mümkün.

3x22 & 3x23 "Through the looking glass"
Lindelof: Flashforwardların aktarılmaya başlandığı bölüm- burda jack'in flashforwardlarını tekrar izleyin ve sezon finalinde hatırlamak için aklınızda tutun çünkü bu final onun bittiği yerde başlayacak(?)!!

4x09 "The Shape of things to come"
Cuse : burda görevi ada üserindeki herkesi öldürmek olan kötü adamlara karşı adadan kaçmaya çalışan kazazedelerin adayı koruduklarını görüyoruz sezon sonunda bu işin nereye vadığını da göreceğiz..
Lindelof:Ancak hikayenin ana teması :"‘Don’t piss off Benjamin Linus.’” (demiş bana göre Benjamin Linus u kızdırmayın- ancak orjinalini yazdım ki herhangi bir ekleme yapmış olmayayım kafama göre kritik bir cümle çünkü)

Kaynak: TV Guide

(arkadaşlar linki de veriyorum çünkü çevirmeye çalıştım hata yapmış olabilirim..http://www.approachinglost.com/)