Merhabalar sayın arkadaşlar … yazımıza devam edelim bakalııımm.. torunum nursena damarlar doğru dürüst çalıçmadığın dan serum iğnelerinin yerleri nin morarması şişmesi sebebi ile eziyetini az da olsa hafifletebilmek için doktorlara yalvararak dil dökerek kalıcı bir damar yolu açılmasını bunun için de gereken tıbbi malzemeyi eğer hastanede yok derseniz almaya hazır olduğumu söyleyerek ikna etmeyi başardım dedikleri tamam dedesi bizde isteriz ama çocuğun durumu çok kötü solunum normal değil genel anesteziyi (yani narkosu) kaldıramaz zaten ölecek ama !!!.. lafa bakın arkadaşlar. Zaten ölecek ama…. Hastenemizde ölsün istemiyoruz sen iyisimi bunu evine götür. Allahım sabır ver diye tevekkül oluyorum.bana yanılmıyorsam teknik adı katerdi galiba. Yazmışlar bulmak mümkünmü.ilk gittiğimiz akşamın ertesinde benden bir hap istediler ben nerede bulabilirim dediğimde “ECZANELERDE AMA BİRAZ ZOR BULURSUN”” diyerek bi bakıma alay ettiler benimle. İnanın arkadaşlar tam 4.5 (dört büçuk saat)yürüyerek adını bile bilmediğim semtlerin eczanelerini dolaştım tabanlarım şişti. Bir Allahın kulu çıkıpta arkadaç bu ilaç türkiyede yok. Bunun ticaretini yapanlar ayrı demiyor sonun da Kadıköy rıhtım caddesin de bir eczanede buldum. Fiyatı 630 milyon tl. o zaman. Müşterilerden biri dinliyor bir bahene ile tanırmış gibi beni kanuşmaya tuttu. Dırarı çıktık dediki. Konuştuklarınızı duydum çok pahalı benim bir arkadaşım bu ilacı 300 ze aldı ama ben nereden aldığını bilmiyom tel edeyim dedi telimi verdim cevap vermeyebilir diye kendi telinden aradı. Mersinden aldığını öğrendik. O zaman imkanlarım çok geniş. Tel ettim memlekete ve yarım saat içinde ilacı bulduk mersinde hakkaten 300 milyon . ama adapazarında bu işi yapan bir kişiye de ulaştık yakın diye tercihimiz de orası oldu .ve ilaç kaçlira dersiniz ? 63 yanlış okumadınız (altmış üç milyon tl. dedikki gişrlerde bekle acil bu ilaç şu pilakalı şu renkte şu tip şu model bir araba gelip ilacı alacak paranı da al dedik
Allah razı olsun
O kişiden bekledi araba Zonguldak ereğliden yola çoktı saat 19 30 civarı ve saat 22 30 gibi elimize ulaştı. Ama bu sefer de doktor yok.veremediler ilaci arkadaş telefon edin gelsin harcırahmı alacak Özel ücretmi talep edecek her ne ise bitsin bu yavrunun eziyeti.. yok yaaa kim tanır seni… sabah oldu .malum doktorumun sayın M: hanım geldi beni gördi buldunmu ilacı bulamadın tabi sen bu hastayı götür bundan hayır yok la havle çektim gene. Hoca ben bu ilacı akşam 22 30 civarı getirttirdim ama siz yoktunuz ulaşılmaz mışınız verilemedi yazık yaaa. Bu işkenceyi bilerekmi yapıyorsunuz. Diyede hayıflandım tabi aslın da sinirleniyorum. Ama derlerya yabacı itin kuyruğu nerede olduğunu o misal.ney se.. o hapla çocuk sakinleşti sihirbaz gibi. Hemde.
Eritiyorsun hapı yutamıyorki enjektör ile incecik burnun dan mideye ulaşan bir sonda aracılığı ile verebiliyoruz. Bu ilacı bulduk ya bunu bulamasın da ümitsizliğe kapılıp çekip gitsin hastaneden diye herhalde. Bulunmayan bir malzeme yazmışlar ben de bilmiyom tabi muadillerini . bana medikalci olur arkadaşım diyor açıyom teli hastaneye eşime sorduruyom olmaz mış. Hülasa ben o kater denilen malzemeyi buldum..geldim hastaneye buldum diyede tel ettim hemen alsınlar ameliyata diye…olurmuu.. aradığımız yeterlilikte çalışan damar bulamayız. Allah için ben de hak verdim bu sefer... ama bu vücutta bu damar illaki vardır..diyorum uzatmayalım aldılar ameliyata kasığından bir damar bulabildiklerini söylediler. Hamdolsun dedik .cocuk koşar adım gidiyor iyileşmeğe besleniyor ilaçlar düzgün gidiyor tedaviye cevap var. Çocuk geldi10 kiloya. Bikaçgün sonra böyle bir mayıs ayı.. çocuk geldi 12 kiloya.doktorlar aaaa bakıyor aaa ışığa tepki veriyor demeye başladılar.ince sondadan (burnundan giden) kurtulabilmek ve daha da rahatlayabilmemiz için. Mideye hortum taktırmak için sayın op.dr. ÇİĞ:::: ULUK……hanımı ikna ettim .çok çok teşekkr ederim ve dua ederim o doktora…hak verdi ve kararlı. Ne varki aksilik nursanayı bırakmaz. 2005 yılının 19 mayıs bayramı. Perşembe gündü. Doktorlar,Çarşamba günü saat 16.00 itibari ile gittiler doğal olarak . Perşembe bayram Cuma kafa tatili derim ben .cumartesi Pazar da. Resmi tail etimi 4 gün. Bu dört günde bakın neler yaşadık hastane laçka.nursena tedavi doğru ama kötüleşir. Beslenme damardan yapılıyor ama çocuk erir. Tartarım çocuğu arkadaşlar. Düşmüş 8-9 kiloya hanım sürekli bez ister. Alınır ama derimki eşime bu çocuk kötüleşiyor. Zayıflıyor. Bu serum yerine baktır. Hemşire hanımlara söyle ben desem ters anlıyorlar. Hemşirelerde, biz damar yolunu açmaya yetkili değiliz serum gidiyomu gidiyor yapacağımız bişey yok.. derler. bir bakın belki çıktı yerinden hayır çıkmaz. Baktınızmı bakamayız ..neden… --- doktorun talimatı…deliricem yaaa.. deli doktoruz diye yalan söyledik doktorluk değil ama bu delirme işi herhalde gerçekleşecek dedim kendime..Pazar akşamı oldu. Çıktım nursenanın odasına açtım orayı anaaaaa o incecik hortum damardan çıkmış serum beze akıyor. Aklımın gittiğini her nasılsa geri geldiğini biliyorum. İnanın yaaa...…koş doktor çağır
Hemşire çağır bu arada saat de gecenin 23.çü falan.gelirmi kimseeee... Bi haber daha yok giderim kendim .arkadaşlar. benim aldığım kolayı sigarayı içiyor çerezi yiyor, ve nursenaya bakılmıyor anlattık sen nasıl açarsın . ya siz bunu görmedinizmi bu çocuğun durumunu hiçbir çocuk su içmiyor yediği serum yemek yemiyor bir çocuk günde bu kadar çiş yapabilirmi. Doktor değimlisiniz hemşire değimlisiniz ben bunu anlayıp size anlatabiliyorum da siz neden anlayamıyorsunuz . deyin ceeee ip koptu işte. O zaman ..o zaman kendimi kaybettim. Ve o iki kişiyi saçlarından tutup sürükleyerek nursenanın odasına getirdim ama çığlık çığlığa hastane.. suçlularya bir Allahın kulu ne güvenliği nede bir üst makamıda arayamadı arayamazdıda ..dedikye o saatlerde sadece bina var diye boş konuşmadık yani….ilaçları yeniden damardan iğneyle vermeğe başladılar. Hala daha sağ ayak bileği ile uğraşıyoruz. Serum damara değil ete gidiyor şişiyor.hepsine bişey diyemüyorsunuzki. Mesela hemşirenin biri nöbette olduğunda biz ben ve eşim uyku uyuyabiliyoruz asistan doktorların kimisinde odaya bile çıkmıyom rahatım ne demişler bir ağaçtam iki türlü kürek olur. Bu dediklerim (seç yani buğdayı hasat eden iyi kürek) öbür küreklerde iyide, yaptığı iş açısından sonucu belli..)pazartesi sabahı olduuu. Artık hastane kendine geliyor bazen 3 bazen 10 doktor hastayı değerlendiriyor. Nursenayı gören şoka giriyor. Biz giderken iyiydi acaba dedesi bizim bilgimiz dışında bişeymi verdi.anaaaaa….daldım yasakmış dinlermiyim beni suçlayacaklar . dedimki hocalar. Dinlerseniz size sebebini söyliyecem.bu durumun tabi dediler konuş bakalım bu çocuk 4 günden beri ne tedavi oluyor nede beslenebiliyor …..---NEDEN….. damara taktığınız hortum çıkmış. Ve serum ve içindekiler beze akmış. Nasıl olur olmuş işte amaaaa. Personelinize bişey demeyin bu hatayı talafi edin siz gidiyorsunuz hastanenin binası kalıyor ben ellerindeyim aklıma hertürlü olumsuz luklar geliyor… hata benim refakatçimde böyle düşünün. Dinlermi seni haklıda . –BEN BİLİYORUM HATANIN KİMDE OLDUĞUNU DEDESİ SENİ DE ANLIYORUM… tabiî ki servis karışır. Amaa herkes bize küs ben onları şikayet etmişim gerek çe bu. Ançak nursenayada görterilen ilgi çoğaldı …işin kötüsü iyie giderken kilolu iken biraz düzelmişken ikna olup mideye hortum takacak tabiplerde bu işe soğuk bakmaya başladılar yapılacak ameliyatın da arefeleri….gelde çık bakalım işin içinden. …o bana verilen ameliyat günü geldi çattııı ama cocuk kendini toparlayamadı. Doktorumuz kararlı herkes tedirgin oranda şu: yüzde 5 milyon ölür. Ben de tedirginim açıkçası. Korkuyorum da ve onun içinde herkesi hastaneye çağırdım o gün.. çocuğu verdik amliyata açıkçası vedalaştım içimden eşim ağlar anneannesi yanımızda o gün. o ağlar. Kimseyi yanımda istemem. Çünki ben ağlamyı bilmiyenlerdendim.ağladığımda görünsün istemedim açıkçası.. ama beni teselli edecek dostlarım da hastane yakınlarında beni kolluyorlar aslında ---…bu kısmı iki kere okuyun sayın arkadaşlar… yanımda sadece eşim ve nursenanın anne annesi var. Benim kulaklarımda işitme kaybı olduğundan hani 4.5 saat eczane eczane dolaştımya o zaman yağmurda ıslandım benim işitme cihazım da ıslandı ve bozuldu . onun için de duyma güçlüğü çektiğimden, teli bile yüksek seste anca anlıyorum. Neyse
Nursena içerdeyken telim çaldı. Açtım benim konuşmama fırsat bile vermeden. Dediki: “”ÇOCUĞU AMELİYATA VERDİN. ÇOK KORKUYORSUN. BU KORKUN BİŞEY DEĞİL. BİRAZDAN BİRİ GELECEK SENA ÖYLE ŞEYLER SÖYLİCEKKİ VAZ GEÇECEKSİN. SAKIN VAZ GEÇME O YAVRU SAĞ SALİM ÇIKACAK AMELİYATTAN DER. VE TEL KAPANIR. EŞİM DUYDU DEDİM YA YÜKSEK SESTE DİNLİYOM. ANNE ANNEDE DUYDU BU SESLERİ AMA TELİ ARAYAN YOK. NUMARASIZDA OLSA NUMARA YOK DİYECEK SANKİ TEK ARANMAMIŞ. TEYİT İÇİN EŞİME SORDUM DUYDUNMU SEN TEL. NU EVET KİMDİ O BİLMİYORUM KEŞKE BİLEBİLSEM”” ve ben rahatladım... amaaaaa. Anestezi uzmanı da geldi dedesi gel bakalım . bak dedesi çocuğu al zaten ölür diye ameliyata sıcak baktılar.bu çocuk bu durumda narkosu kaldıramaz. Ölür ben katil olamam sen yıkılırsın beni de yakarsınız der. Telde vaz geçme dedi. Sana noter getireyim buraya kimse senden davacı olamaz. İyide sen olmayabilirsin ya anası babası. Beni yakarlar. Peki ana baba burada olsa onların verdiği imza ile verirmiydin .?. senin hatırına belki. Sözmü bu getirtirim anasını babasını 2—3 saat sonra burada….zonguldaktanmı getirticen eveeet. Sen sözünde duruyormusun. Tamam .. söz verdin unutma… tamam dedim amca ….dur bekle tel edicem şimdi yanımda ol. … tamam, bekliyorum hadi….. tel ve anababa gelir. )))))…. Amca beni kandırdın … yok kızım kandırmadım sadece seni şartlandırdım söz verdin unutma . imzalanır ve narkosu vericem der bunlar bu kadar kısa bir zamanda olmadı tabi… anaya babaya da ölecek hazırlıklımısınız ölüyü götürmek için arabanız varmı. Her şey anlatıldı ben kararlıyım amaa telden sonrada rahatım….ve sayın arkadaşlar kardeşlerim. Yere betona oturdum.. benim kadir şimas emektar eşim can yoldaşım bana betona oturmasın diye sandalye bulup getirmiş .nereden bulduysa. Ama benim yere oturmamın sebebi başka . altlı üstlü iki kapı var arasında da iki veya üç milimetre boşluk var ben oradan içerisini gözetliyom aslında… hangi hekim olursa olsun hastasını kaybetmek istemez. Ama kaybedildiğindede bir telaşe yaşandığı da gerçektir o tür yerlerde. Aslın da ben ameliyat edilen çocuğu görebilmem imkansız. Ben tela şe olup olmadığını gözlemliyorum . ve o uzuuuun bitmek bilmeyen. 55 dakka… baktımki nursenanın doktoru ellerini yıkıyor gayet sakin . ohh çekip eşime dedimki çocuk inşallah kurtuldu birazdan gelir. Ve 20 dakika sonrada nursena çıkıp geldi… doktorda yanında ….—hocam nasıl geçti ..----çok kolay ve sorunsuz.. ve dedikleride şu oldu . biz bu kadar hayata sıkı sıkıya bağlanan bu yaşta bir çocuk görmedik…..dünyalar bizim tabi. Kendi servisinde kalması gerektiğini söyleyince hocam bunun yatağı özel o zaman buraya taşıyalım .vucudun yatarken sürekli baskıdan dolayı yara olmaması için özel yataklar var bilirsiniz .. o yataktan dolayı özel dedim. Dur bakalım acele etme ama nursena bu... 1 saati tamamlamadı o serviste..hoca da bizi gönderdi yerimize……..
engelli çocuklarınızla gurur duyun....devam edecek inşallah.