Merhaba özellikle kışın sık sık yaptığım bu çorba çok besleyici ve lezzetli..

MALZEMELER
1/2 demet pazı
1 demet dereotu
1 su bardağı aşurelik buğday
2 orta boy soğan
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı kuru nane
2 su bardağı yoğurt (hafif sulu ve ekşi olursa daha lezzetli olur )
1 yemek kaşığı salça ( ben domates ve biber salçasını karışık kullanırım tüm yemeklerde , sizin zevkinize kalmış ister domates , ister biber , ister karışık)
100 gr. kıyma (isteğe göre)

YAPILIŞI
1- Öncelikle mümkünse akşamdan ayıklayıp ıslattığınız buğdayı düdüklü tencereye koyun , üzerine 1 lt. su ve 1 damla sıvıyağ ilave edip düdüklüde 1 saat pişirin. Normal tencere olursa bu süre 2 saattir. Buğdaylar iyice açılmalıdır. Buğdayı pişirirken kesinlikle tuz konmamalıdır , aksi halde sertleşir.

2- 1 demet yıkanmış pazı içinden seçtiğiniz sap ve körpe yaprakları ince ince kıyıp pişmiş buğdaya ilave ederek 15 dk. daha kaynatın.

3- 1 demet dereotunu da incecik kıyıp altını iyice kıstığınız çorbaya ilave edin. ( Dereotu yoksa koymanız şart değil)

4- Eğer köfteli yapmak isterseniz ( köftesiz de olur ) , az miktarda baharatla karıştırdığınız kıymadan fındık iriliğinde köfteler yapıp kaynayan karışıma ilave edin. ( Pazıları ilave ederken bu işlemi yapın ki köfteler de pişsin)

5- Bir kapta yoğurt , un ve 1 bardak suyu iyice çırpın ve kaynamakta olan çorbaya yavaş yavaş ilave ederek karıştırın. Karışma işlemi tamamlandıktan sonra çok kısa bir süre kaynatıp altını ve kapağını kapatın.

ÇORBANIN ANIĞI (SOSU)
Küçük bir tavaya 3 yemek kaşığı sıvıyağı ve ince küpler halinde kıyılmış soğanları ilave edin. Soğanların rengi dönünce sırasıyla 1 çay kaşığı kimyon , 1 yemek kaşığı salça ve 1 yemek kaşığı kurunaneyi ilave edin ve kısa bir süre daha kavurduktan sonra , altını kapatmış olduğunuz çorbanıza tuz ile birlikte ilave ederek iyice karıştırın.

AFİYET OLSUN..