İşte yine geldi Ramazan Bayramı yada Şeker Bayramımı desem...

Akşam çocukluğum geldi aklıma.Ne kadar çok sevinirdik bayram olunca.Bayram demek bol bol el öpmek ve harçlık almaktı.Bide tatlılar yokmu.Tabi tatlılarda ekstrası...

Bayramda köye giderdik.Akrabalarımız gelirdi Ankara'dan,İstanbul'dan.Köyde bir hareketlenme olurdu.Biz köye gitmeden bayramlıklarımızı alırdık.Allah'ım ne değerliydi o kıyafetler .Özenle katlanılıp konurdu valizlere.Kardeşimle takıcamız tokaları,giyicemiz çorapları ayarlardık...

Köydede Dayımın kızı Nihal vardı.Yaşı en yakın olan.Hemen dedemlere gelirdi.O bize kıyafetlerini gösterirdi,bizde ona.Bir sevinç yaşanırdı.Sabahtan giyinip buluşmaya söz verilirdi...

VE BAYRAM SABAHI:

Önce rahmetli dedem gelirdi camiden,sonrada babam.Yapışırdık ellerine.Hepimiz fatura kuyruğuna girer gibi el öpme kuyruğuna girerdik.Paraları önceden ayarlardı bizimkiler.Hepimize eşit verirlerdi.Dayımın oğlu Erhan,Nihal,kardeşim Melek ve ben...

Mahalleyi dolaşırdık cicilerimizle

Sonra demekki o kadar paramız olurduki Samsuna gidip gezerdik.Sinemaya giderdik,yemek yerdik.Yinede paramız artardı.Tabi asla wc ye girmez,su istemezdik.Onlar huzuli olurdu....

ŞİMDİ........

Hepimiz farklı yerlerdeyiz.Ne el öpülecek dedemiz var nede harçlık verecek büyükler.Sadece bayram mesajları ve şehir içi ziyaretler...Elde kalan;küçükken beğenmediğimiz,parayı tercih ettiğimiz şeker ve tatlılar.

Allah'tan ben tatlıyı çok severim.Şimdi kendimi böyle teselli ediyorum....

Yaşasın bayram geliyor,tatlı yiyeceğim bol bolllll