öğretmenler gününde genelde para toplanır, öğretmene altın alınırdı. bu yıl barıs bu organizasyona katılmak istemedi.
niye dedim, özel ilgi alamıyormuş öğretmen sadece çiçek ve hediye veren veliyi öpüyormus cocuklara sadece teşekkür ediyormus.
peki napacaksın dedim.
öğretmenime mektup yazacagım, o, "sizin basarınız bana hediyedir" demisti. hediye almayacagım, basarılıyım zaten ama mektup yazacagım, dedi.
peki dedim..

oğlum sürüden ayrıldı..
buna sevindim..
mektupta yazdıklarına bin katı sevindim
kendi el yazısıyla yazarak verdi bu mektubu.. en güzel yazısıyla hem de

Sevgili Öğretmenim,

Ben size bilerek hediye almadım. Çünkü sizin hediye hakkındaki sözünüzü hep dinlemeye çalışıyorum. Siz demiştiniz ki “bana hediye almayın, çünkü gerçek hediyeniz başarınızdır.”
Bu yüzden size bir hediye almadım, bunun yerine bu mektubu yazıyorum.

Siz, bize bilgi öğreten, yol gösterensiniz. Biz de sizin emeğinizi boşa çıkartmamaya çalışıyoruz.

Okulda bize kızabiliyorsunuz ama bence doğru birşey yapıyorsunuz. Çünkü sizin göreviniz bize bilgi vermek ama bazı arkadaşlarımız da işinize engel oluyorlar. Bu şartlarda kızmak da normal birşey oluyor...

Ders öğretme tarzınız da bana çok güzel geliyor. Çünkü sizin sınıfınızda çok başarılıyım. Bunu sizin öğretimizine borçluyum. Yanlış birşey yaptığım zaman bana öğüt veriyorsunuz, yapmamam için uyarıyorsunuz. Sizin anlattıklarınızı çok iyi anlıyorum, anlamadığım zaman da soruyorum ve anlamaya çalışıyorum. Bazı derslerin yarısı sizin öğütlerinizle geçiyor ama bu da işinizin bir parçasıdır diye düşünüyorum. Çünkü işiniz eğitim ve öğretim. Bu öğütlerle de birçok şey öğretiyorsunuz.

Okumanızı da çok seviyorum. Çok güzel okuyorsunuz. Türkçeniz de çok iyi. Yazılarda noktalama işaretlerine dikkat etmeyi çok iyi beceriyorsunuz. Zaten okumada bu önemlidir. Ben de bu beş yıl içerisinde sizden güzel okuma hakkında çok şey öğrendim. Kompozisyonlarımı noktalama işaretlerine dikkat ederek yazıyorum. Okurken de size özenerek okumaya çalışıyorum.

Bu arada, gözleriniz bütün giysilerinize çok yakışıyor. Giysileriniz iyi de olsa kötü de olsa gözlerinizin güzelliği giysilerinizi önemsizleştiriyor.

Siz bize okuldayken “biz burada bir aileyiz, sizler kardeşsiniz” diyorsunuz. Bence haklısınız çünkü haftanın beş günü, altı saat birarada oluyoruz. Yani o altı saat içinde birbirimize dayanışma gösteren bir aile gibi oluyoruz. Burada anne baba siz oluyorsunuz. Ailenin temeli oluyorsunuz. Bize bilgiler öğretiyorsunuz. Sınıftaki 38 kişi de kardeş gibi davranıp anne babanın yani sizin sözünüzü dinlemeliler.

Konuyu artık fazla uzatmayayım.
Öğretmenler gününüzü kutluyorum ve ellerinizden öpüyorum.
Bu sene sizinle son senem olduğu için sınıf geçerken bir hayli üzüleceğim.Ama bu yazdığım mektubu size verdiğim zamanı hiç unutmayacağım. Çünkü bu çok değişik bir hediye, unutulacak birşey değil.

Beni bu kadar başarılı yaptığınız için size çok teşekkür ederim. İnşallah mesleğinizi devam ettirirsiniz.

Bu mektubu beni unutmamak için saklamanızı dilerim.

Saygı ve sevgilerimle

Barış