Biraz sonra yarinki misafirlerim icin yapicam
cok severek yaptigim ,yedigimiz ve tadan herkezin tarifini almak istedigi bir pastadir kisaca tavsiye ederim arkadaslar.
malzemeler:
kek:
2 yumurta
1 çay bardağı şeker
60-70 gr.erimiş margarin
1 çay bardağı süt
yarim cay bardagi yogurt
3 çay bardağı elenmiş un(içine bir paket kabartma tozu da ekleyin)
krema:
2 su bardağı süt
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı şeker
fındık kadar margarin
vanilya
pudra şekeri
YAPILISI
kek malzemelerini sırayla karıştırıp yağlanmış yuvarlak kalıba dökün. (püf noktası: yaptığınız hamur fazla kaşık yardımına gerek kalmadan akmalı) önceden ısınmış fırında 170 derecede 20 dk.pişirin. (üstü fazla kızarmamalı)
2. margarin ve vanilya hariç krema malzemelerini karıştırıp kaynayana kadar pişirin. kaynayınca margarin ve vanilyayı ekleyin.
3. pişen keki ikiye bölün. arasına kremayı ılıtıp sürün keki kapatın. üzerine elekle bolca pudra şekeri serpin.
Ben arasina muz kesip diziyorum daha guzel oluyor.