Konut kredisi forumundan çağrışım yaptı. Diyelim bir ev alınıyor. Tapu kimin üzerine olur? Sizin mi eşinizin mi?
Veya bankada bir yatırımınız var. Sorum yine aynı. Hesap kimin üzerindedir? Sizin mi eşinizin mi?
Konut kredisi forumundan çağrışım yaptı. Diyelim bir ev alınıyor. Tapu kimin üzerine olur? Sizin mi eşinizin mi?
Veya bankada bir yatırımınız var. Sorum yine aynı. Hesap kimin üzerindedir? Sizin mi eşinizin mi?
Düzcede köydeki evimiz eşimin ailesinin bahçesinde olduğu için zaten tapumuz yok,ama mallar paylaşıldığında da eşimin üzerine olacak tabiki.
Geçen yıl aldığımız oturduğumuz evimiz benim üzerime,zira krediyi ben çekmiştim.Aramızda konuşulmadı dahi.Eşim maaşını yattığı gibi bana eft yapmak haricinde para ve pul işlerine vakit ayırmaz.(onu dahi işte unutur ,evden yapar ertesi gün hesaba geçer)
Doğal olarak tüm yatırım,ödeme vs işlerini ben yaparım.....
Karşılığında da ücret almam.
Bir yatırım yada alınacak şey için konu açıldığındada yanımızda kim olursa olsun Elif paramız var mı? diye sorar.
bir ara benim üzerime hem ev hemde araba vardı. ama şimdi sadece 1 arsa var. son aldığımız evi banka kredisi ile aldık. krediyi de eşimin adına çektik. o yüzden evde onun adına oldu. ama hiç farketmez. çünki bankadan bana bir kağıt imzalattılar. ev benim de onayım olmadan satılamaz. kanundaki son değişikliklere göre alınan mallar kimin üzerine olursa olsun ortak sayılıyor.
sevgiler
Malınmı var derdin var
bende yok o yüzden senin üstüne olsun,benim üstüme olsun sorunu yaşamıyoruz
Filizcim bizim mal varligimiz ortak..Bankadaki hesap ortak gerci esiminde hesabi benimde hesabim ayridir ama ortak kulaniyoruz..yani her ikimizde para cekebiliyoruz..bence ayrim olmamali esler arasinda..Tabi insan kendini garantiyede almali ama ona cok malvarligi olmasi lazim ozaman durum degisir..diyelimki bir kac tane evimiz var haliyle hepsi onun adina veya benim adima olmaz..
leride ev alma durumum olsa eşim benim üzerime yaptırır..
şu anki banka hesaplarıda benim üstümde...
bütün herşey bende
hatta internet şifresi bile
meslek icabı
Lafı bile olmaz, senin üstüne mi olsun benim mi diye. O an kim müsaitse onun olur alınan.
Eski evimiz ortak tapuluydu, satıp burayı alırken o müsaitti onun üstüne oldu, arabayı alırken ben müsaittim benim üstüme oldu.
Bankadaki hesabımız ortak, kontrolü benim elimde. Her tür işlemi ben yaparım, yatırım yapılacaksa ben yaparım, ödemeleri kredi kartlarını ben takip ederim.
canom yazdı:
Malınmı var derdin var
bende yok o yüzden senin üstüne olsun,benim üstüme olsun sorunu yaşamıyoruz
aynen
Biz ayrı ayrı değerlendiririz. Neden dersen, değerlendirme konusunda uyuşmuyoruz da ondan. O borsada değerlendirme taraftarı, ben bankada. Eh öyle olunca anlaşmazlık çıkıyor, doğal olarak.
Bu arada giderlerimizi paylaştık; yetmediği durumlarda karşılıklı aktarmalar oluyor tabi.