patatesleri doğrayıp yıkayıp suyunu süzün hafifçe kurulayın...bir poşete un koyup patatesleri içine atıp karıştırın, kızartın...çıtır çıtır çok lezzetli oluyor.
ben balığı da böyle unluyorum, kolay, temiz ve pratik...
patatesleri doğrayıp yıkayıp suyunu süzün hafifçe kurulayın...bir poşete un koyup patatesleri içine atıp karıştırın, kızartın...çıtır çıtır çok lezzetli oluyor.
ben balığı da böyle unluyorum, kolay, temiz ve pratik...
bende nasıl çıtır kızarayo diyo merak ediyordum...
hatta benim bildim..patatesleri doğrayıp,buzluğa atıyorsun orada bekletip kızartınca çıtır çıtır oluyo dediler...denedim bizzat..olmadı...
bunuda bizzat deneyeceğim
inşallah olur
Ben patatesleri dogradiktan sonra yikayinca hemen tuzlarim ardindan avucuma aldigim unu patateslere bir guzel bularim elimle ve daha sonta kizgin yaga atarim super oluyor esim hep oyle yapmami ister.
Patatesleri yıkıyorum kesiyorum tuzlu suda bekletiyorum sonra yarım saatsonra falan bir havluya koyup sularını alıyorum sonra doğru fritöze ve çıtır çıtır oluyor.
balıgı unlayıp kızartırım hep ama patatesi hiç yapmadım bir deneyim bakayım.
evet cok güzel oluyor bende hep öyle kızartırım , hem yağ da çekmiyor.
Arkadaşlar
Birde hani elma dilim patates yapılıyor restorantlarda onun tarifimi varmı sizde?Kabuklu patatesden ve haşlama sonrası kızartıltığını biliyorum.Ama sosu?
Hiç böyle kızartmadım,deneyeceğim.Teşekkürler..
ARKADASIM,BEN PATATESLERI HEP TUZLARDIM AMA SENIN DEDIGIN GIBI ONLARI HIC UNLAYIPTA YAPMADIM.AKSAM IS DONUSU HEMEN DENEYECEGIM.UNU TORBAYA KOYMAK ISE COK AKILICA VALLAHI.HIC AKLIMA GELMEDI INAN PATATESLERI VEYA BALIKLARI POSETTE UNLAMAK.AKIL AKILDAN USTUNDUR DERLER GERCEKTEN COK DOGRU. BEN HEP KLASIK YONTEM OLAN GAZETE KAGIDININ USTUNDE YAPARIM VE TABIIKI HERYER UNLANIR.PRATIK ONERIN ICINDE TEKRAR SAGOL.ILK FIRSATTA DEDIKLERINI UYGULAYACAGIM.GORUSMEK UZERE....
Yaaaa bende patates kızartmasını özellikle çıtır çıtır patates kızartmasını çok severim birşey soracağım un azmı olacak ne kadar tahmini yani