1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 12 SonuncuSonuncu
Toplam 17 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

Bu paralar nereye gitti?

Depreme 11 yılda 23 milyar dolar vergi
    Deprem yaralarını sarmak için 11 yıldır 23 milyar dolar vergi toplandı.

1999 yılında meydana gelen iki büyük depremin ardından yürürlüğe giren ve geçici süreyle olağanüstü vergilerle (ek gelir ve kurumlar vergisi, ek emlak vergisi, ek motorlu taşıtlar vergisi, özel işlem vergisi) deprem zararlarının karşılanması amaçlanmıştı. Maliye ek vergilerden 2000 yılında 2.5 milyar lira gelir elde etti ve bu vergiler 2003 yılına kadar uzatıldıktan sonra kaldırıldı. Ancak bir vergi var ki amacı tam 11 yıldır 1999 depreminin yaralarını sarmak için alınıyor.

Habertürk gazetesinin haberine göre, Özel İletişim Vergisi yoluyla devlet vatandaşların cebinden 11 yıldır 32 milyar lira (yaklaşık 23 milyar dolar) vergi aldı. 23 milyar doların ne kadarı 2000’li yıllarda 1999 depreminin yaralarını sarmak için kullanıldı bilinmez ama bu vergi hâlâ devlet bütçesinin en büyük yardımcısı.

Özel İletişim Vergisi’ni telefon kullanan ve telefon cihazı alan vatandaşlar ödüyor. Son yıllarda cep telefonu kullanımı ve konuşma süreleri de arttığı için devletin bu vergiden elde ettiği kazanç her geçen yıl katlanarak büyüdü.

11 yılda Merkezi Yönetim Bütçe Gelirleri kalemi yüzde 500 artarken Özel İletişim Vergisi’nden devletin topladığı gelir yüzde bin arttı. 2000 yılında sadece 420 milyon lira vergi geliri elde eden devlet 2011 yılında 4.4 milyar lira gelir elde etmeyi planlıyor. 2011 yılının ilk 9 ayında 3.3 milyar liralık vergi çoktan devletin kasasına girmiş durumda.

Kaynak : http://www.haber3.com

Re: Bu paralar nereye gitti?

Bu paranın hesabını istemek, nereye harcandığını öğrenmek en doğal hakkımız değil mi? Bize deselerdi, devletin açıklarını kapatmak için ya da şunu yapmak için paraya ihtiyacımız var, sizden bu parayı alıyoruz, tamam derdik , hoş, tamam demesekte alırlardı. Ama deprem için alıyoruz diyorlarsa , deprem için ne kadarını, nereye harcadınız, hesap verin demek hakkımız. Aksi durumda Devlet yalancı durumuna düşer , biz vatandaşlar devlete güvenemeyiz.

Gazzeye yardım için toplana paraları faizlere yatırıp başka amaçlarda kullanların oldugu bir ülkede, deprem için toplanan vergilerin nerelere gitmiş olabilecegini tahmin etmekte zor degil aslında

Konuyla ilgili twitler ;

-12 senedir toplanan deprem vergisi toplamı 28,4 milyar TL, kızılayda soğuğa çadır yok hala halktan battaniye istiyor #depremvergilerinerde ?

-#DepremVergileriNerde #hirsizBurakYilmaz ' a sorun o iyi bilir örtülü ödenekleri vs....

-yıllardır toplanan ve 40 milyar liraya yakın para toplanan #DepremVergileriNerde ikinci bir deniz feneri vakası mı?

-Yıllardır ödediğim #DepremVergileriNerde

-#DepremVergileriNerde .Turkiye de yine mi bir dolandırılma .çok şaşırdım .

-#DepremVergileriNerde Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay resmen itiraf etmiş çadırlar yetmedi diye diyecek sözmü var daha neolsun

-az önce bir akpartili dostuma sordum #DepremVergileriNerde sen bilirsin dedim?ben oyumu atarım gerisine karışmam dedi...olay bu kadar?

-Deniz Fenerinden hesap sordun mu ki? Deprem vergisinin hesabını soruyorsun? #DepremVergileriNerde nerede olduğu belli olmuyor mu?

-sahiden 11 yıldır toplanan #DepremVergileriNerde ? eski parayla 32 milyar lira yoksa bedava makarna, bedava kömür mü olarak mı döndü?

-DepremVergileriNerde? yoksa o vergileri seçim çalışmaların için mi kullandın,onlarla kömür mü dağıttın,kendi belediyelerine mi verdin akp?

-Vatandaş olaak cevap istiyoruz #DepremVergileriNerde

-yıllardır hemen her kalemde toplanan geçici deprem vergsi akp dönemnde kalıcı hale getirildi. hani #DepremVergileriNerde ?????

-#DepremVergileriNerde Devletin malı deniz yemeyen keriz :X

-#DepremVergileriNerde ? Cevap: Medicalpark, BIM, Yat, Kat vs. vs...

-Soru net ; #DepremVergileriNerde ??? Açıklayın nasıl olsa Yargı'da sizin elinizde unuturuz biz az sonra zaten çekinmece gucenmece yok

-#DepremVergileriNerde diye hesap soran, insanları aydınlatmaya çalışan prof dr canlı yayında trt'nin sansürüne maruz kalır benim ülkemde.

-3 gün geçti heralde acı depremin ardından.Neden hala bi hükümet görevlisi #DepremVergileriNerde sorusuna cevap vermedi ?!

-@cbabdullahgul #DepremVergileriNerde sayın cumhurbaşkanım? açıklansın millete bu... neden trt bunları dile getiren adamı susturdu?

-+ #DepremVergileriNerde? -Dağa kaçtı.+ Dağ nerde?-Abi sen boşver şimdi dağı falam gel bak yeni projeleri konuşalım 2023 falan,ne dersin?

Aynı şeyi eşimde biraz önce söyledi.Hakikaten bu paralar nerde?

aldığımız harcadığımız herşeyden eğitime katkı payı adı altında yıllarca para alındı ya...hah işte o paralar nerdeyse ne olduysa deprem paraları da ordadır..

Mantık aynı mantık ikisinde de nasıl olsa duyarlı vatandaslarımız kurumlarımız devreye girer sosyal devletin görevlerini üstlenir yerine getirir tıpkı eğitimde oldugu gibi...

ve öylede oluyor...

niye hayıflanıyorsunuz ki...devlet hangi birine yetişsin..bak toplamış paraları ama yetmemiş..allah allah...

maximum_moment yazdı:
    aldığımız harcadığımız herşeyden eğitime katkı payı adı altında yıllarca para alındı ya...hah işte o paralar nerdeyse ne olduysa deprem paraları da ordadır..

Mantık aynı mantık ikisinde de nasıl olsa duyarlı vatandaslarımız kurumlarımız devreye girer sosyal devletin görevlerini üstlenir yerine getirir tıpkı eğitimde oldugu gibi...

ve öylede oluyor...

niye hayıflanıyorsunuz ki...devlet hangi birine yetişsin..bak toplamış paraları ama yetmemiş..allah allah...
    Aslında belki yapılması gereken, halkın devletin görevi olan hiç birseye ayrıca el atmaması. O durumda , millet olarak daha duyarlı olmaya başlanır, çünkü eksikler herkese dokunmaya başlar. Devlette görevlerini yapmak zorunda kalır.

Bu paralar elbette ki malum belediye ödenekleri, bakanlık ödenekleri adı altında dağılıyor gidiyor.
    Taa Bodrum'lardan direkt Bosna'ya Brezilya'ya uçak kalktığını aklınız alıyor mu?
    Gidenlerin tek bir kuruş vermediği, pasaport yedirme içirmenin karşılandığı, gittiği yerlerde islami yerlerin gezildiği ve özel okullara da uğranıp hediyelikler almak suretiyle okula yardım edildiği bir sistem yoksa nasıl işler ?
    Tüm yurtdışı seyahatlerinde bir çok şirket sahibi ile beraber çalışan,sanatçı, ağırlayıcı vs. bir çok insan götürülüyor.
    Yeniyor, yediriliyor.
    Çılgın Proje hayalleri kuruluyor. Şimdi bir de "ben Ağaoğlu" ile beraber ben "benim adım Serhat soyadım İnan" şeklinde gözümüze zenginliklerini " biz enayilere" gururla sokan zenginler belirdi.
    Normalde şu anda AKP kadınları karınca ordusu gibi organize olmuş ve her türlü yardım yapılmıştı. Nerede şu anda?
    Bugün kadın programlarına telefon açıp yardım isteyenler vardı. Bu insanların başka arayacak hiç mi yerleri yok? Demek ki orada kimse onları duymuyor ya da takmıyor.
    Hatırlar mısınız 1-2 sene önceki yerel seçimlerde elektriği olmayan yerlere rüşvet baabında giden Beko buzdolapları ve bulaşık makineleri takılmıştı kameralara...

Şu anda TV8'de Okan Bayülgen'de deprem programı yapılıyor.
    Cüneyt Özdemir " gelen tırlar burada yok" diyor.

rostovian yazdı:
    Normalde şu anda AKP kadınları karınca ordusu gibi organize olmuş ve her türlü yardım yapılmıştı. Nerede şu anda?.
    hay gel alnindan opecegim. hakkaten nerdeler daha 5-6 ay evvel filistine yardim davalarinda hepsi sitedeydi