İşte 2 ay önceki forumum...
İşte 2 ay önceki forumum...
Okulların henüz açık olduğu bir dönemde, hangi ailenin kabul edip de çocuklarının katılımını kabul ettiğine çok ama çok şaşırıyorum böyle aileleri anlıyamıyorum ..
küçücük kız çocuklarının kadınlar gibi giydirilmesi, erkek çocuklarının ibrahim tatlıses ve emrah formatındaki tavırları ve de izlemesi muhtemel çocukların da beyinlerinin alt üst olmasına neden olucak bir program reyting uğruna çocukların psikolojilerini ne hale getirdiklerini düşünmüyorlar bile
Madem böyle birşey istiyorlarsa çocuk korolarından oluşan çocuk şarkıları yapsınlar....
Kesinlikle istismardır...
Çocuklar çok yetenekli burası kesin,
Amaaa küçücük çocukların koca kadın veya adam gibi giydirilip dertli dertli şarkılar söylemesini kesinlikle doğru bulmuyorum.
valla başından beri karşıydım.
ama şimdi değilim.
çocukların kıyafetleri mağazalarda satılan kıyafetler.ÖNEMLİ
Dafnenin pek severek aldığım elbisesinin benzerlerini değişik renklerle giydi çocuklar.
yani o elbiseler bizim de çocuklarımıza aldığımız abiye kıyafetler.
çocuklar makyajlı değil.ÖNEMLİ
kız çocuklara topuklu ayakkabı giydirilmiyor ÖNEMLİ
çocuklara değil farkındaysanız şarkılara puan veriliyor.ÇOK ÖNEMLİ
bence bu işi pedagogla yapmışlar
ve en iyi şekilde yapmışlar
bu çocuklar hayatlarında alamayacakları müzik eğitimini alıyorlar orada
ve yahu..pek de eğleniyorlar
dolayısıyla KARŞI DEĞİLİM
ÇOCUK İSTİSMARI DEĞİLDİR.
Ben ilk gördüğümde 23 Nisan'dı ve o güne has bir gösteri olarak nitelendirip hoşlanmıştım, ama yarışma olduğunu öğrendim ve istismar olduğuna karar verdim.
O küçüklere sahne tozu yutturuldu, alkışın ışıkların tadı verildi bir kere, artık başka meslekler seçmeleri beklenebilir mi, daha sağlıklı düşünebilecek yaşta değiller, etkilenme olasılıkları çok yüksek. Yarışmaya şiddetle karşıyım ve ilk bölümü hariç hiç birini seyretmedim.
çocuk istismarı mıdır değil midir pek düşünmedim açıkçası, herkes halinden memnun olduğuna göre değildir herhalde, sonuçta kimseye zorla yaptırılan birşey yok.
Ama benim karşı olduğum şey, çocukların boyuna büyük gelen şarkılar söylemeleri. Aşktan, aşk acısından, gururdan, ikinci bahardan falan ne anlar bu çocuklar?
eh bu çocuklar o şarkıları biliyor.
kimse orada mini mini bir kuş donmuştu söylemez.
çocuklar çocuk şarkılarını zaten zorla söyler.
üstelik çocuk şarkılarımız malesef çok kötü
söylemesinler daha iyi..
Bende yarışma başlayınca şaşırmadım desem, yalan olur
Saçları, başları, makyajsız yüzleri, elbiseleri, düşündüğümün tam tersi çoktı
Bu nedenle olumlu buldum prorramı ama yinede çocukların orada olmaları pek hoşuma gitmiyor
Bu arada sesleri cidden iyi
Ben asıl ailelere şaşırıyorum, nasıl çocuklarını butip şeylere sokarlar ki
şimdi o çocukların beyinlerinde gelecekle ilgili ünlü olmaya hayalleri zengin olma hayelleri çoktan başlamıştır.
peki program bitince sonra ne olacak o çocukların hali ne olacagı belli reyting uğruna çocukların psikolojilerini ne hale getirdiklerini düşünmüyorlar bile
Kesinlikle istismardır...
son derece seviyesiz bir program.
küçücük çocukları allayıp pullayıp küçük kadınlar ve adamlar moduna sokuyorlar.
sinir oluyorum seyretmiyorumda...........