Türkiye Euro'dan atıldı
Demir EURO'ların üzerindeki AB haritasında yer alan Türkiye, yeni basılan paralarda görünmüyor. İki İtalyan milletvekili konuyla ilgili önerge verdi..
28 Haziran 2007 Perşembe 07:52
Fransa'da yayımlanan Liberation gazetesinin haberine göre, her genişlemede yeni paralar basılması gerekmemesi için başlangıçta Avrupa haritası geniş manada yorumuyla paraların üzerine konmuştu. Bu haritada Türkiye vardı.
Ancak harita, AB üyesi ülkelerin Mali ve Ekonomik Komitesi tarafından incelendikten sonra Türkiye haritadan çıkarıldı. Habere göre, Avrupa Parlamentosu AP) üyesi iki İtalyan milletvekili Marco Pannella ve Marco Cappato, Moldova, Rusya, Ukrayna, Belarus'un dahi göründüğü bu yeni Avrupa haritasında Türkiye'nin niçin görünmediğini öğrenmek amacıyla AP'ye yazılı soru önergesi verdi.
İtalyan milletvekilleri haritanın hangi kriterlere göre hazırlandığını, haritada AB üyesi olmayan otoriter, hatta diktatörlükle yönetilen ülkeler olduğu halde, müzakereleri başlamış Türkiye'nin niçin bulunmadığını sordu.
Benim hiç öyle bir beklentim olmadı bundan sonrada olacağını hiç zannetmiyorum? biz kendi başımızn çaresine bakalım. Bizi elinin tersiyle iten ve yüzümüze gülüp arkamızdan teröre destek veren ülkelerin ayaklarına diz çökmenin hiç gereği yok bence