İlkokul öğretmeni kadın mı olmalı ? erkek mi olmalı ? kaç yaslarında olmalı ?
şu cocugu okula yazdırim hayırlısı ile kurtulalım hepimiz
İlkokul öğretmeni kadın mı olmalı ? erkek mi olmalı ? kaç yaslarında olmalı ?
şu cocugu okula yazdırim hayırlısı ile kurtulalım hepimiz
kadın ve tecrubeli bir ogretmen olabilirse ne mutlu...
tercihim kadın ve tecrübeliden yana
amaa erkek de olabilir
ne politik bir cevap ama
yok daha neler...bunun secımıde yapılıomu artıkın ...
tecrübeli kac yasında olunuyor peki ?
Kadın veya erkek farketmez ama idealist bir öğretmen olmasını çok isterim..
yas olarak bilemem ama mesela en azindan 2 ilkokul donemini (yani birinci siniftan alip besinci sinifa kadar bitirtebilmis) bir ogretmen olsa fena olmaz diye dusunuyorum.
ilkogretimde simdi durum nedir tam bilemiyorum. brans dersleri hangi siniftan sonra ayriliyor. yani hangi siniftan sonra sinif ogretmeni degil brans ogretmenleriyle devam ediyor cocuklar?
Çiğdemciğim,
Bizim bıcırıklar erkek öğretmene hemen alışamazlar gibi geliyor bana.Ana okulundan yeni çıktıkları için ve anaokulu öğretmenleri de kadın olduğu için.E ilkokul birinci sınıfta öğretmenini sevmesi çok çok önemli,bence bu durumda kadın olmalı.
Elif'in bu yılki ilkokul öğretmeni ile tanıştık.33 yaşında ve bayan.CV sini henüz göremedim fakat okul yönetimi 150 aday öğretmen arasından seçildiğini söyledi.Bakalım okullar açılsın nasıl olduğunu yaşayıp göreceğiz.
[quote]
umut yazdı:
Çiğdemciğim,
Bizim bıcırıklar erkek öğretmene hemen alışamazlar gibi geliyor bana.Ana okulundan yeni çıktıkları için ve anaokulu öğretmenleri de kadın olduğu için.E ilkokul birinci sınıfta öğretmenini sevmesi çok çok önemli,bence bu durumda kadın olmalı.
Elif'in bu yılki ilkokul öğretmeni ile tanıştık.33 yaşında ve bayan.CV sini henüz göremedim fakat okul yönetimi 150 aday öğretmen arasından seçildiğini söyledi.Bakalım okullar açılsın nasıl olduğunu yaşayıp göreceğiz.
Bence uzun yıllar öğretmenlik yapmış biri olmamalı nedenine gelince yorgun oluyorlar ve tahammül sınırları azamiye imniyor.
Erkek öğretmeni tercih ederim normalde .çünkü bayan öğretmenler aynı bizler gibi hem evde hem işte çalıştıkları için onlarda sinirli ve bitkin olabiliyolar. Ki bunun örneğini ablamın oğlunda yaşadık.
Kadınlar duygusal manada daha kuvvetsiz oluyorlar ve ailevi sorunlarını işe taşıyabiliyorlar. Bizler bunun örneğiyiz zaman zaman.
Bunlar benim fikr,m sadece kesinlikle öyledir demiyorum ama yanlış anlaşılmasın lütfen
haa birde sey var
erkanın öğretmeni bayan mesela
aynı okulda aynı sınıfları okutan bir erkek öğretmende var
bizimsınıfın hep sorunları var bize akseden
öğretmeni yıpratan
diğer sınıfta tık yok
neden erkek neden gamsız
oysa başarı oranları aynı sınıfın
erkekler daha rahatlarçocuk yaramazlıkları sorunları konusunda daha rahat oluyorlar sorun olarak görmüyorlar çoğu şeyi nitekim sorunda değil ama bayan öğretmenler öyle değil
iyice aklını karıştırdıım galibaa