Haber:
Akşit'e kalsa yandı!
Bakan Akşit'e göre, töre kurbanı Güldünya'nın çocuğunu korumak için kadını öldüren ailenin rızası gerekli. Hukukçular: Bu, çocuğun ölümü olur
http://www.radikal.com.tr/veriler/2004/02/29/haber_107957.php
Haber:
Akşit'e kalsa yandı!
Bakan Akşit'e göre, töre kurbanı Güldünya'nın çocuğunu korumak için kadını öldüren ailenin rızası gerekli. Hukukçular: Bu, çocuğun ölümü olur
http://www.radikal.com.tr/veriler/2004/02/29/haber_107957.php
Tam anlamıyla saçmalıklar silsilesi. Rahmetli kızcağız da ne bahtsızmış yahu...
Zavallının yazgısı çok kötüymüş... Adı da Güldünya! Çok güzel, ama bir o kadar da ironik bir adı, ne de kötü bir yazgısı varmış. İnsanın içi parçalanıyor...
Evet herkesin ilk sözü bu oluyor sanırım.
Ne kadar kötü kaderi varmış kadıncağızın.
Ya bebişin kaderi arkadaşlar...
Ben bebişinkine daha da üzülüyorum şimdi.
Koca dünyada anasız yaşanıyor mı arkadaşlar..
Allah'ım yardımcısı olsun
Keşke çocuğu verdikleri aileyi kimse bulmasaydı ve keşke çocuk bir aile ortamında büyüyebilseydi
Çocuğu güldünya nın ailesine verirlerse Güldünya'yı gözünü kırpmadan öldüren kardeşleri o çocuğuda ....... diye öldürürler allah bilir. Öldürmeseler bile hayatı ona zindan ederler.
Yazık!!!
Yaşanan şeyleri mantığım almıyor. Sırasını bekleyen acaba kaç kadın daha var kimbilir?
Bunlar yaşanmamalı.
peki sen güldünyanın sadece beyin ölümünün gerçekleştiğini ve makinalara bağlı yaşayabileceğini ama bu şekilde yaşasın mı yoksa fiş çekilsin mi diye onun ölüm kararını alan ailesine sorulması gerektiği için babasına sorulduğunu ve onun da "hiç beklemeden hemen çekin" dediğini biliyor musun kübra?
yasalar ne olursa olsun sence ölüm kararı almış ve bunun ısrarla takipçisi olmuş ailesine sanki dalga geçer gibi" kızınızı yaşatalım mı? diye sorulur mu?
amas ne yazık ki burası Türkiye.........
Bilmiyordum! Herşeyi ince noktalarına kadar izleyemiyorum Güldünya bir suç kurbanı, bu durumda, suçlu olan ailesinin onun üzerinde söz söyleme hakkı olmamalı, ona da bir vasi atanmalıydı devletçe. Hiç belli olmazdı, beyin ölümünü atlatabilirdi. Komadan yıllar sonra uyananları duyuyoruz. Ama, kim takar ki Güldünya'nın yaşamının önemini... Geride kalan bebek de ne kadar kara yazılıymış...
:-x
Yasalar böyle diye kendi çocuğu, kendi kardeşi için ölüm kararı alan, uygulayan, gururla yaptık diyen insanlara böyle bir soru sormak insafsızlık değil de, nedir ki?
Kendi insiyatifini kullanmayarak ve sürekli kolayı seçerek, bu tür kararların altına imza atan yetkilileri kınıyorum ama Güldünya gibiler aramızdan ayrıldıktan sonra ne anlam ifade ediyor, bilemiyorum.
Böyle insanlarla dünyayı paylaşmaktan sıkıldımmmmmmmmmmmm