1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 12 SonuncuSonuncu
Toplam 11 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

Hybrid View

Oğlum neden mutsuz

Kıskanıyor diyemem ama kardeşi dünyaya geldiğinden beri yani 1 aydır çok mutsuz.İştahı kesildi sürekli odasına kapanıp kağıt karalıyor.Yuva öğretmeninin bile dikkatini çekmiş oğlunuz çok içine kapanık dedi.Aslında çok yaramaz çok neşeliydi şimdiyse çok durgun ve çok huysuz bende çaresiz kalıyorum ne yapabilirim
    Birde bugün bana senden nefret ediyorum git başımdan diye bağırdı odasına girince neden oğlum dedim işte dedi
    Aslında sevmiyorum karamsarlıklarımı paylaşmayı ama çaresiz kaldım

Re: Oğlum neden mutsuz

Büyük ihtimalle kardeşini kıskanıyor.Çocukların dünyalarını anlamak çok zor.Bi yazıda okumuştum çirkin bi tabir ama kardeş ilk çocukların kumasıymış.Benim oğlumda tek,kardeş istiyo ama cesaret edemiyorum.biraz daha takip edin..kardeşinin ihtiyaçlarını birlikte görün

dadduk yazdı:
    Büyük ihtimalle kardeşini kıskanıyor.Çocukların dünyalarını anlamak çok zor.Bi yazıda okumuştum çirkin bi tabir ama kardeş ilk çocukların kumasıymış.Benim oğlumda tek,kardeş istiyo ama cesaret edemiyorum.biraz daha takip edin..kardeşinin ihtiyaçlarını birlikte görün
    Çok istemişti kardeşi olmasını yani kıskanıyormu şimdi

Merhaba,

Yine bu konu ile ilgili değil ama dünki son mesajımı okumamışsınız herhalde.

Yalış anlamadıysam bebeğiniz erken doğdu ve küvözde kaldı.
    O yüzden bebeğiniz birinci ayını doldurduğunda gözleriyle ilgili ROP MUAYENESÎ'nin retina hastalıkları ile ilgilenen bir göz hastalıkları uzmanı tarafından kontrol edilmesi gerekiyor.

Bir de nöröloji muayenesi dışında işitme ile ilgili testler de yaptırmanız gerekebilir, erken doğduğu için.

Çok geçmiş olsun.

buse77 yazdı:
    Merhaba,

Yine bu konu ile ilgili değil ama dünki son mesajımı okumamışsınız herhalde.

Yalış anlamadıysam bebeğiniz erken doğdu ve küvözde kaldı.
    O yüzden bebeğiniz birinci ayını doldurduğunda gözleriyle ilgili ROP MUAYENESÎ'nin retina hastalıkları ile ilgilenen bir göz hastalıkları uzmanı tarafından kontrol edilmesi gerekiyor.

Bir de nöröloji muayenesi dışında işitme ile ilgili testler de yaptırmanız gerekebilir, erken doğduğu için.

Çok geçmiş olsun.
    Rop için ayın 14 üne randevu verdiler zaten nörolojiyi henüz bilmiyorum doktor bişi söylemedi sadece sonra bakılacak dedi bu arada nöroloji neki sen biliyorsan benide aydınlatırsan sevinirim teşekkürler uyarıların için

bence oglusunuz kiskaniyor her ne kadar kardes icin istekli gorunsede papucu dama atilacagini tahmin etmemistir - onceden hep o ilgiyi goruyordu ama simdi kardesi daha ufak daha muhtac diye oncelik aliyor tabii bu ona zor geliyor ama merak etme kardesini de seviyordu onu incitmektense ofkesini hirsini senden aliyordu...

oglunuz kac yasinda kardesi kac yasinda bilmiyorum ama ya oglunuzu karsiniza oturtturup anlatman lazim yada biraz daha vakit ayirmaya bakacaksiniz artik bilmiyorum,

benim tek oglum var o da zaman zaman bebek diyor acaba kardesi olsa cekebilir mi ben basarabilirmiyim diye bin tane tilki kosusuyor beynimde kolay degil - calisan anne olmak zor ama kendi anneme hayranim calismadi hic bi zaman ama 7 cocuk buyuttu ... ilk 4 de pespese siralanmisti sayilir bir veya 2 yas aralar...

merhaba oğlunuz kardeşini tabiki kıskanıyor.eğer kıskanmazsa üzülün çünkü normal olan kıskanması.benim 17 yaşındaki oğlum bile kardeşlerini kıskanıyor.size bir önerim olacak eğer ufaklığı birine bırakma şansınız varsa arada sırada sadece büyük oğlunuzla vakit geçirin örneğin sevebileceği bir filme gidin yada neden hoşlanıyorsa onu yapın ama o zaman sadece ona özel olsun.ayrıca kıskanıyorsada bunu doğal karşılayın sakın ''aaaa ne ayıp o senin kardeşin hiç kıskanırmı insan kardeşini''gibi sözler söylemeyin.çünkü kıskançlıkta diğer duygularımız gibi mutluluk ,hüzün,neşe gibi yani onuda özgürce yaşamalıyız.bırakın duygularını bastırmasın.ama bu arada kardeşine zarar verecek boyuta gelmesine de izin vermeyin.biraz karışık bir yazı oldu ama kusura bakmayın lütfen.benim kardeşimle aramda3,5 yaş var deli gibi kıskanırdım kardeşimi ve ne yazıkki annemler benim bu duyguma hiç saygı göstermemişlerdi.kıskanma hakkımı bile elimden almışlardı bende uzun yıllar kardeşime öfkeli yaklaşmıştım.çok şükür artık kendimle ve kardeşimle barıştım.şimdi düşünüyorumda kıskanmamı doğal karşılasalardı ben kardeşimle ve kendimle belkide hiç küs olmayacaktım.sevgiyle kalın
    birgulgulseven yazdı:
    Kıskanıyor diyemem ama kardeşi dünyaya geldiğinden beri yani 1 aydır çok mutsuz.İştahı kesildi sürekli odasına kapanıp kağıt karalıyor.Yuva öğretmeninin bile dikkatini çekmiş oğlunuz çok içine kapanık dedi.Aslında çok yaramaz çok neşeliydi şimdiyse çok durgun ve çok huysuz bende çaresiz kalıyorum ne yapabilirim
    Birde bugün bana senden nefret ediyorum git başımdan diye bağırdı odasına girince neden oğlum dedim işte dedi

Yazanlar teşhisi koymuş zaten - Kıskançlık..
    Bunu sende biliyorsundur mutlaka
    ama asıl önemli olanı atlıyorsun sanırım.
    Kıskançlık doğal bir olgu
    ve kendiliğinden geçmiyor.
    kardeşini o'na sevdirmen lasım.
    Tüm oyunlarınıza kardeşini de ekleyin.
    Üstünü değiştirirken abisinden yardım isteyin.
    Uyuturken ninniyi abisine bırakın.
    Hikaye kitapları alın ve bunları
    kardeşine okumasını sağlayın.
    Beraber alışverişe çıkın.
    Önce o'na sonra kardeşine bişeyler alın ve
    tercihi abisine bırakın..

Daha çok örnek sırayabilirdim ama büyük çocuğunun yaşını bilmiyorum..

Bu arada küçüğü nasıl, bir ara çok huysuz
    diye forum açmıştın

lebiderya yazdı:
    Yazanlar teşhisi koymuş zaten - Kıskançlık..
    Bunu sende biliyorsundur mutlaka
    ama asıl önemli olanı atlıyorsun sanırım.
    Kıskançlık doğal bir olgu
    ve kendiliğinden geçmiyor.
    kardeşini o'na sevdirmen lasım.
    Tüm oyunlarınıza kardeşini de ekleyin.
    Üstünü değiştirirken abisinden yardım isteyin.
    Uyuturken ninniyi abisine bırakın.
    Hikaye kitapları alın ve bunları
    kardeşine okumasını sağlayın.
    Beraber alışverişe çıkın.
    Önce o'na sonra kardeşine bişeyler alın ve
    tercihi abisine bırakın..

Daha çok örnek sırayabilirdim ama büyük çocuğunun yaşını bilmiyorum..

Bu arada küçüğü nasıl, bir ara çok huysuz
    diye forum açmıştın
    Hala çok huysuz teyzesi doktoru küçük doğduğu için çok ağlaması normal diyor bizde onu böyle kabullendik napalım

radyah yazdı:
    merhaba oğlunuz kardeşini tabiki kıskanıyor.eğer kıskanmazsa üzülün çünkü normal olan kıskanması.benim 17 yaşındaki oğlum bile kardeşlerini kıskanıyor.size bir önerim olacak eğer ufaklığı birine bırakma şansınız varsa arada sırada sadece büyük oğlunuzla vakit geçirin örneğin sevebileceği bir filme gidin yada neden hoşlanıyorsa onu yapın ama o zaman sadece ona özel olsun.ayrıca kıskanıyorsada bunu doğal karşılayın sakın ''aaaa ne ayıp o senin kardeşin hiç kıskanırmı insan kardeşini''gibi sözler söylemeyin.çünkü kıskançlıkta diğer duygularımız gibi mutluluk ,hüzün,neşe gibi yani onuda özgürce yaşamalıyız.bırakın duygularını bastırmasın.ama bu arada kardeşine zarar verecek boyuta gelmesine de izin vermeyin.biraz karışık bir yazı oldu ama kusura bakmayın lütfen.benim kardeşimle aramda3,5 yaş var deli gibi kıskanırdım kardeşimi ve ne yazıkki annemler benim bu duyguma hiç saygı göstermemişlerdi.kıskanma hakkımı bile elimden almışlardı bende uzun yıllar kardeşime öfkeli yaklaşmıştım.çok şükür artık kendimle ve kardeşimle barıştım.şimdi düşünüyorumda kıskanmamı doğal karşılasalardı ben kardeşimle ve kendimle belkide hiç küs olmayacaktım.sevgiyle kalın
    birgulgulseven yazdı:
    evet çok haklısın ya sağol tavsiyelerin için kesin kıskandığı için değişti oğlum bukadar