Bu yazıyı okuyunca şoka girdim. Bende aynı hastanede doğum yaptım. Allah bana acıdı walla. Böyle bir olaya tanık olan var mı?
Eşim 01.05.2007 tarihinde saat 18.30’da hastanenizde suni sancı verilerek doğum yaptı. Kendisi sancıları sıklaşmaya başladığı andan itibaren doğumun başladığını anlayıp görevli hemşirenin yardımını istedi. O gün ve saatte nöbetçi bulunan hemşire grubunuzdan biri (ismini hatırlamam mümkün değil) gelip rahimde yeterli açılmanın olmadığını ve eşimin daha sancı çekmesinin gerekli olduğunu, doktorunun gelse de herhangi bir şey yapmasının mümkün olmadığının bilgisini verdikten 10 dakika sonra eşim odada hastanenizden hiçbir görevlinin bulunmadığı bir anda doğum yaptı.
Ben o anki vaziyeti burada nasıl ifade edeceğimi bilemiyorum. Dehşet verici idi. Bebek kanlar içinde yatakta dünyaya gelmişti. Eşim böyle bir hastanede böyle ülkenin ücra bir köşesinde bile artık karşılaşmayacağımız bir şekilde doğum yapmış oldu. O kargaşadan sonra gürültüye gelen kat hemşireleriniz vaziyet karşısında ne yapacaklarını şaşırdılar ve böyle bir durum ile ilk kez karşılaştıklarını ifade ettiler. Tarafımıza yaptıkları daha sonraki açıklamalarda da bunun gayet olağan bir durum olduğuna bizi inandırmaya çalıştılar.
Nasıl olur da siz hastanenizde görevlendirdiğiniz hemşirelerin böyle tutarsız bilgileri insanlara vermelerine izin veriyorsunuz? Eğitiminin ne olduğunu bile bilmediğim beceriksiz bir hemşireye eşimi emanet edebildiniz? Nasıl olur da o hemşire doktora bile haber vermeyi gerek duymadı? Ona bu kararı verebilme yetkisini kim verdi? Doktoruna bilgiyi o anda vermiş olsa idi bu çağdışı olay ile karşılaşmayacaktık.
Biz hastanenizi özel olduğu için seçtik, (keşke soruşturma gereği duysa idik) nereden bilebilirdik dışardan tam teşekküllü görülen bir hastanenin bir doğumdan bile bu kadar beceriksiz çıkacağını. Benim eşim ve oğlum o akşam ölümden döndü ve yüce rabbimiz bize ikisini de bağışladı. Eşim doğumdan sonra ciddi anlamda kan kaybetti ve bize de bu durum hissettirilmemeye çalışıldı. Doktoru da hastanenizden seçseydik artık neler olabileceğini düşünmek bile istemiyorum.
Anestezi yapılarak ve kan verilerek ancak saat 23.30’da ayılabildi. Şimdi eşime ve bebeğe bir şey olması durumunda bunun hesabını kim verecekti? Kendini bilmez beceriksiz hemşirelere siz daha kaç hastanızı emanet edeceksiniz? Eşim doğum oluyor diye uyarmasına karşın hala daha vaktin gelmediğine nasıl karar verebiliyor? Sizin hastanenizde karar verebilme mercileri hemşireler mi? Ben bu yaşanan olay ile ilgili olarak ve bu yazım dikkate alınarak benimle veya eşimle hastanenizden yetkili birinin en kısa zamanda irtibata geçmesini talep ediyorum
Alıntıdır: http://www.sikayetvar.com/index.php?loc=sikayet&st=b&ara=sema&fno=0&kno=&mno =0&refpage=&no=171339