1. Sayfa - Toplam 3 Sayfa var 123 SonuncuSonuncu
Toplam 22 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

Hybrid View

Çocuğunuz ne kadar tv seyrediyor?

Merhabalar,

Benim Kaan' ım henüz 9,5 aylık. Fakat müthiş televizyona düşkün. Bilhassa müzik kanallarında klip kaçırmıyor. Daha 3 aylıkken seyretmeye başladı diyebiliriz. Belli klipleri var. Onlar çıktığında resmen ağzı açık seyrediyor, tempo tutup alkış yaptığı bile oluyor. Açıkçası yemek yedirirken benim işime geliyor. Çünkü beğendiği bir klip çıktığında kaşıklar peşi peşine geliyor ve hiç itiraz etmeden bütün yemeğini bitiriyor. Bu aralar aynı şekilde reklamlara da merak sardı.
    Şimdilerde artık endişelenmeye başladım. Hatta yemek saatleri haricinde tv yi açmasam, gündüz bakıcımıza da müzik kanallarını açmamasını tembih etsem diyorum. Ayrıca doktorumuza da danışmayı düşünüyorum.
    Bir yandan daha küçük anlamıyor, seyretsin diyorum. Bir yandan da bu alışkanlık devam edecek diye korkuyorum.
    Arkadaşlar, ne yapmalıyım? Kaan' ın tv seyretmesi normal mi, sizin çocuklarınız tv konusunda nasıl?
    Tecrübe ve yorumlarınız lütfen.

Sevgiler,

2. Re: Çocuğunuz ne kadar tv seyrediyor?

ben bir kez daha tv hakkında konuştum saliş beni sitenin en titiz annesi yaptı
    ama susmuycam söyleyeceğim gene nilcim yapma çok küçük e şimdiden tv kolik olmuş . biz yaşına kadar hiç baktımadık . yaşından beri günde 1-1,5 saat kadar seyrediyor .ama çocuk programları . sadece bbc de sabah teletubbiesler , sonra trt 1 de kuklalar var onu ve akşamüstü gene bbc deki teletubbiesleri . asla klip ve reklam yok . onu bıraksam tabii gözünü ayırmadan bakıyor ama açmıyoruz . bak bi sordun gene amma titiz diyecekler

Re: Çocuğunuz ne kadar tv seyrediyor?

BENIM KIZDA AYNI DURUMDA KLIP VE REKLAMLARI COK SEVIYOR ENGELLIYEMIYORUM ZATEN BEN ENGELLESEM NE OLACAK EVDE BAKICI YINE ACIYOR TELEVIZYONU COK UYARDIM ACMIYORUM DIYOR AMA SEYRETTIKLERINI BILIYORUM YOKSA BENIM KIZ NEREDEN BILSIN TARKANIN DUDU SARKISINI HERNEYSE BENDE ARTIK ESKISI KADAR KAFAYI TAKMIYORUM BIRDE DIKKAT ETTIM COK ILGISINI CEKEN BIR SEY OLMADIKTAN SONRA ZATEN DONUPTE BAKMIYOR BILE ANCAK BELLI SEYLERE BAKIYOR MESELA TARKANIN DUDU SARKISI ,YADA COCA COLANIN SU KUTUP AYILI REKLAMI VAR YA ONA BIR KAC TANE DAHA VAR AMA HATIRLAYAMADIM
    NEYSE SONUC OLARAK HER ZAMAN YANINDA OLMAIDIGIM ICIN ENGELLEMEME IMKAN YOK BENDE KAFAYI TAKMAMAYA KARAR VERDIM
    ISTE BOYLE

Blog Girişleri
    13

Sevgili Nil

daha önce oğlumun konuşma terapisinden sözetmiştim forumda.
    barış küçükken çok fazla tv izliyordu. kızımın bebekliğinde -ilk annelik heyecanı ve titizliğiyle belki- onunla hep konuşuyordum. barış maalesef onun kadar şanslı olamadı. ben iki çocuğun verdiği yorgunlukla barışla neredeyse hiç konuşmuyordum. o da ne yapsın kendini reklamlara vuruyordu aslında yemek yedirirken de kolaylık oluyordu. barışın ilk söylediği kelime neydi biliyor musun? ACE ! o kadar çok reklam izlerse olacağı buydu
    terapiste gittiğimizde artikülasyon sorununun tv izlemesiyle çok ilişkisi olmadığını söylemişti ama ben bir süre hem geç konuşmaya başlaması hem terapi alışımızla ilgili suçluluk duydum açıkçası..(artikülasyon tedavisini yanlış çıkardığı 8 harfin düzeltilmesi için almıştı..)
    televizyonu kontrollü izlemesinde fayda var bence..çocukları bıraktığında saatlerce izleyebiliyorlar..bu aralar kızımla aynı sorunu yaşıyorum..11 yaşında ve derslerini gece yarılarına bırakacak kadar kontrolsüzce tv izliyor..program hazırladık birlikte bakalım uyabilecek mi..

Sanırım şimdilik en iyi çözüm yemek saatleri dışında müzik kanallarını açmamak olacak. Açıkçası akşam ve haftasonları yemek yedirirken (zaten çok yorgun oluyorum) seyretmesi işime geliyor. Fakat 10-15 dakikalık seyretmeler sanırım problem olmayacaktır.
    Bence de şimdiden önlem almaya başlamak gerekiyor. Birden kesmek yerine, yemek saatleri ile sınırlayarak başlayabilirim.
    Çok teşekkürler arkadaşlar.

6. BİZDEKİ DURUM

Sevgili Nil
    Aynı şeyleri bende yaşadım yani Ege'nin tv ye olan merakını onu yedirebilmek için kullanıyordum...
    Ancak Ege yürümeye başlayıpta yeni uğraşlar bulunca dikkatini tv den çok oyun ve karıştırma konusunda yoğunlaştırıd... Ehhh yemeklerini artık daha zor yedirmeye başladım
    Ben de tv ye karşı olanlardan ama bu konuda fazla titiz olmayanlardanım....
    Ayrıca Ege önceden müzik kanalları severken şu anda özellikle yabancı dilde yayınlannan çizgi filimleri izliyor ayrıca bizimle birlikte dizilere falan da bakar ama hadi oğlum şunu yapalım oynayalım yada odaya gidelim dediğim an dikkatini ordan alır ve benimle ilgilenir asıl sorun tv den kopamayan çocuklarda galiba...
    Bence ne kendini nede çocuğunu fazla sıkma sadece biraz daha fazla vakit geçirirsen onunla tv olayı kendiliğinden çözülür...SEVGİLER

7. Re: Çocuğunuz ne kadar tv seyrediyor?

Orçunda 2 yaşına kadar müzik kanallarını açmamızı istiyordu.Sonra FOXKIDS müptelası oldu.(Bende çok seviyorum okanalıözellikle spiderman) şimdilerde
    öyle fanatiklikleri yok olsada olur der gibi bir hali var.Orçun yap-boz müptelası ondan hiç vazgeçmiyor.

Sağlıcakla.

8. Re: Çocuğunuz ne kadar tv seyrediyor?

2AY 4 AYLIK İKİZLERİMDEN OĞLUM TUNGA ÇOK SEYREDİYOR ÖZELLİKLE REKLAM VE ÇOCUK FİLİMLERİ VE ÇİZGİ FİLMLERİ ÇOK DİKKATLİ BİR ŞEKİLDE STREDİYOR SİZİ DUYMUYOR DAHİ AMA BEN ÇOK SINIRLAMIYORUM BEN AÇMASAMDA O KANALLARI DAHİ DEĞİŞTİRİYOR
    FAKAT ÇOK SEYRETTİRMEMEK GEREKTİĞİNİ DUYUYOR

BENDE SEYRETTİRMEME TARAFTARIYIM. BELKİ ŞİMDİ TAM ANLAMIYOR AMA BÜYÜDÜKÇE BU DURUM ZORLAŞIYORMUŞ. HATTA BİR ARA TELEVİZYONDADA HABER OLMUŞTU SÜREKLİ KLİP SEYREDEN ÇOCUKLARA BİR HASTALIK İSMİ KONMUŞTU. GERÇEKTEN İLERİ SAFHATA HASTALIK DERECESİNE VARIYORMUŞ VE KONUŞMASINIDA ENGELLİYORMUŞ.
    SUDE TELEVİZYONA PEK MERAKLI DEĞİL 1-2 REKLAMDAN BAŞKA DÖNÜPTE BAKMIYOR. BENDE İSTEMİYORUM ZATEN BEN EVE GİDİNCE PEK AÇMIYORUM HEM BENİM GÖZÜM KAYIYOR KIZIMLA DİYOLOĞUM KESİLİYOR DİYE HEMDE O FAZLA ALIŞMASIN DİYE. BİZDE YEMEK YERKEN ÇOK ZORLUK ÇEKİYORUZ ŞİMDİ YENİ KEŞFETTİM SUDE DERGİ V.S. ŞEYLERİ İNCELEMEYİ SEVİYOR. BENDE RESİMLERDEKİLERİN NE OLDUĞUNU ONA SÖYLÜYORUM ODA TEKRARLIYOR KAFASI ÇALIŞIRKENDE YEMEĞİNİ AĞZINA VERİYORUM. BU DERGİLERDE BENİM SUDE DOĞMADAN ÖNCE SÜREKLİ TAKİP ETTİĞİM MODA V.S. DERGİLERİ RENKLİ OLDUĞU İÇİN HOŞUNA GİDİYOR. BU ARADA ARABA, ADAM V.S. KELİMELERİ BURADAN ÖĞRENDİ. ŞİMDİ ONA YENİ DERGİLER ALMAM LAZIM.
    UZMANLARA SORARSAN KESİNLİKLE SEYRETTİRMEYİN DİYOR, ÖZELLİKLE REKLAM VE KLİP, BENCE SEYRETME SÜRESİNİ KISITLA VE SEYRETTİĞİ ZAMAN ÇİZGİ FİLİM VEYA ÇOCUK PROGRAMLARINI AÇ, TAM ANLAMIYLE KLP VE REKLAM MÜPTELASI OLMADAN...

10. Bravo Doğayı da tarif etmişsin arada

Hakkatten bizim ki de aynen seninki gibi tv delisi şimdi artık klip izlemiyo sadece reklam izliyo. Dediğin gibi reklama dalarsa çok güzel yiyo beğenmediği zaman yemeğini yemiyo bizde reklamlara göre ayarladık yemek vakitlerini akşam 7,30 8 civarında çok reklam oluyo akşam yemeği o zaman yeniyo gibi yani... Ahh kardeş yok bunun çaresi çizgi film seyretmeye alışsa öğretici film kasetleri alıcam teletubbies gibi ama yok ki ahh bulursan çaresini mutlaka bana da yaz..