patlıcanlı yağda kızartılarak yapılan denenmiş
tariflerinizi bekliyorum arkadaşlar (varsa tabi)
patlıcanlı yağda kızartılarak yapılan denenmiş
tariflerinizi bekliyorum arkadaşlar (varsa tabi)
yagda kızartılarak yapılan bır borek asla yapmam ,yemem o yuzden denenmıs yok ama ıstersen netten bulup verebılırım.
bulabilirsen sevinirim Ela'cım bende pek sevmem yağda kızaran börekleri ama eşim bayılıyor ve uzun zamandır
istiyor bu böreği sevindireyim garibi şimdiden teşekkür ederim sevgiler
Şakşukayı yufkanın içine koy fırınla
En sadesi sanırım bu
Tarif 1: Topan patlıcanı ve etli kırmızı biberi közle. Küçük kuşbaşı doğra. İsteğe göre çok az sıvı yağda soğan öldür. Hepsini karıştır. Büyük teflon tavaya 1 yufkayı ser, kenarları taşsın. 1 yufkayı parçala. Z.yağı, süt ya da yoğurt karışımına bula tavaya yay. İstersen bir kat daha işlemi tekrarla. Patlıcanlı içi yay. Biraz tuz ek. Üstüne yufkaları aynı şekilde 2 kat koy. En son tavanın kenarından taşan yufkaları tavanın içine bük. Kısık ateşte önce bir yüzünü tavayı sık sık çevirerek pişir. Tavayı yuvarlak bir tepsiye ters çevirerek böreği alt üst yap. Diğer yüzü de pişir. Tepsiye alarak istediğin parçaya böl. Afiyet olsun.
Tarif 2: Yine topan patlıcanı alacalı doğra. Soğan, etli biber küçük doğra. Önce soğanı az z.yağında öldür. Biberi ve patlıcanı ekle. Kavur. Az tuz, istersen kırmızı toz biber ilave et. Bir yufkayı ser, z.yağı ve süt ya da yoğurtla hazırladığın harçtan sür. 6 ya böl. Sigara böreği gibi sar. Tepsiye diz. Önceden ısıtılmış fırında pişir. Afiyet olsun.