Benim yaptıklarım sönüyor, pısıyor(ne demekse), yumuşacık oluyor...
Bu işin sırrı ne yaw?
Ben çıtırtı duymak istiyorum, ısırınca puf diye hava çıkarsın kabar kabar olsun, beni memnun etsin!
Şu işin sırrını bir dökülüverseniz de bizde mutlu olsak!
Benim yaptıklarım sönüyor, pısıyor(ne demekse), yumuşacık oluyor...
Bu işin sırrı ne yaw?
Ben çıtırtı duymak istiyorum, ısırınca puf diye hava çıkarsın kabar kabar olsun, beni memnun etsin!
Şu işin sırrını bir dökülüverseniz de bizde mutlu olsak!
Geçenlerde tefal'den yuvarlak tepsi aldım. Onda kol böreği yapıyorum. Çıtır çıtır oluyor, ama kurumuyor. Bilmem anlatabildim mi ? Önceden mini fırının tepsisinde yaptığımda kesemiyordum bile. Ama, şimdi böreklerim nefis oluyor. Bence, ısı ve tepsi önemli.
Tefal'in yuvarlak yassı kaplarından var bende de!
Ama yeterince çıtır olmuyor...
Sanırım bu işin sırrı yufka aralarına sürülen malzemede...
Ben yağ, süt ve su karışımı kullanıyorum...Süt yumuşatıyor olabilir mi?Başka ne sürülür?
Sodalı ve buzlukta bekletilen böreklerin yam senin sevdiğin gibi oluyo arkadaşım
Bu arada ben yumuşak börek severim
[quote]
Yasko yazdı:
Sodalı ve buzlukta bekletilen böreklerin yam senin sevdiğin gibi oluyo arkadaşım
+ margarinli
pınarcım,
1 su bardağı sıvı yağa,1 çay bardağı su ilave edip iyice köpürene kadar karıştır.
daha sonra bu karışımı yufka aralarına sür,bak çıtır çıtır olacak böreklerin
Ben yağla yaptım , ondan mıdır ? Ama, kol böreği, kat kat böreğe oranla daha çıtır oluyor.
.
NAsıl yani , sodayı döküp mü buzlukta bekletiyoruz. ?Yasko yazdı:
Sodalı buzlukta bekltilen börekler tam senin sevdiğin gibi oluyo arkadaşım.
Bu arada ben yumuşak börek severim
karisima sut kullanirsan puff die soner,tecrubeyle sabit. yag yumurta yogurt karisimi ile yap cok guzel oluor,,yumusacik.. bide hazir yufka..