Umumi tuvaletlerden çok muzdaribim.
Kapı yok, baca yok, herkes yandakini duyuyor.
Pırt veya başka bir ses, duyulmasa olmaz mı?
İnsan yanılıp ta pırtlatmışsa, hele de o esnada elini yıkayan biri varsa, çıksın diye bekliyor valla..
Ne sıkıntıdır..
Umumi tuvaletlerden çok muzdaribim.
Kapı yok, baca yok, herkes yandakini duyuyor.
Pırt veya başka bir ses, duyulmasa olmaz mı?
İnsan yanılıp ta pırtlatmışsa, hele de o esnada elini yıkayan biri varsa, çıksın diye bekliyor valla..
Ne sıkıntıdır..
güzel bir bir form olmamış arkadaşlar.
mersi, deja vuhamdi özgün yazdı:
Aslında "pırt" boşuna..
Bunca zamandır, hemoroidle, kabızlıkla boğuşan bir doktor olarak gördüm ki, halkımızın çekingenliği başına iş açmaktadır.
Eğer ki, zamanında tuvalet alışkanlıklarını bozmasa, nerede olursa olsun, ihtiyacını giderebilse, o kıymetli "pırt"ı tutmasa, ilerde bu sorunlarla karşılaşmaz.
Bunu bilsek de yapamıyoruz.
Çocuklarımızı da çekingen, korkak ve kabız yetiştiriyoruz.
Daha bebekken poposuna sabun, derece, fitil, ne varsa sokup kakasını yaptırıyoruz.
Halbuki, bol sıvı versek, bolca sebze-meyve yedirsek, her gün aynı saatte tuvalete oturma alışkanlığı kazandırsak, ortada sorun kalmayacak.
Belki o zaman hem bedensel, hem de ruhsal kabızlıktan kurtulur, çevremize hoşgörüyle bakabiliriz.
Op.Dr.Nilgün Erdoğan
fazlasını sildim.
Hatlardan sanırım.
Çok haklısınıznerdogan yazdı:
Aslında "pırt" boşuna..
Bunca zamandır, hemoroidle, kabızlıkla boğuşan bir doktor olarak gördüm ki, halkımızın çekingenliği başına iş açmaktadır.
Eğer ki, zamanında tuvalet alışkanlıklarını bozmasa, nerede olursa olsun, ihtiyacını giderebilse, o kıymetli "pırt"ı tutmasa, ilerde bu sorunlarla karşılaşmaz.
Bunu bilsek de yapamıyoruz.
Çocuklarımızı da çekingen, korkak ve kabız yetiştiriyoruz.
Daha bebekken poposuna sabun, derece, fitil, ne varsa sokup kakasını yaptırıyoruz.
Halbuki, bol sıvı versek, bolca sebze-meyve yedirsek, her gün aynı saatte tuvalete oturma alışkanlığı kazandırsak, ortada sorun kalmayacak.
Belki o zaman hem bedensel, hem de ruhsal kabızlıktan kurtulur, çevremize hoşgörüyle bakabiliriz.
Op.Dr.Nilgün Erdoğan
1_form değil, forumhamdi özgün yazdı:
2-nerden arkadaş oluyoruz?
Bir de yanında benimki gibi bağıra bağıra konuşan bir çocuğunuz var ise. Kazara yan taraftan bir ses duymaya görsün. "Annnneeeee, biri pırt yaptıııı" diyiverince yapan değil nedense ben utanıyorum.
Bizimki de bizden naklen yayın yapar.