1. Sayfa - Toplam 5 Sayfa var 123 ... SonuncuSonuncu
Toplam 55 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

Hybrid View

Dafne'yle kavga ettik..baya bi kavga..

babasından geldi küçük hanım.
    dün gezmiş dolaşmış neşeli.

kahvaltı ediyordum.
    öpüştük koklaştık.
    o tvsine geçti,ben mutfakta kahvaltıma ve gazeteme.

neyse bir süre sonra bilgisayarda oyun oynadı.
    ee o da bitti.

bu arada benim boynum tutulmuş,ağrım var ve halsizim.

klasik olarak başladı:
    ANNE SIKILDIM,BENİ NEREYE GÖTÜRECEKSİN.

off yani.

-kızım bir yere götüremem hem halim yok hem boynum ağrıyor.
    -ama anne ben sıkılıyorum.
    -kızım resim yap kitap oku..ben dinleneyim biraz bak yarın iş var.
    -ama ben çok sıkılıyorum,beni bir yerlere götürmen lazım.
    -tatlım dün babanla gezdiniz ya bak rahatsızım bugün
    -off anne bıktım senin bu hastalıklarından
    -ben de senin mızmızlarından bıktım
    -beni doğurmasaydın o zaman

işte o an beynim döndü.
    açtım ağzımı yumdum gözümü.
    ne bencilliği kaldı ne bir şeyi.
    tansiyonum düşükken bana yaptığı eziyetten,doğum günü partisi için ne kadar yorulduğumdan ama hala yaranamadığımdan..her istediğini almamdan falan..
    benim bir hafta sonum olduğundan,her gün akşamlara kadar çalıştığımdan hem de sırf onun için çalıştığımdan..ordan girdim burdan çıktım..

-ben mi dedim sana beni doğur diye dedi.

baktım ki ohooo ben nerdeyim o nerde..sustum.
    ve küstüm.konuşmuyoruz şimdi.
    ama hala arada anne akşam üstü dışarı çıkacağız değil mi diyor..offff

ben n'aptım da böyle canı sıkıntılı bir çocuk yetiştirdim acaba?hem de dili kürek kadar ve de daha 7 yaşında..
    herşeyi anlata anlata açıklamak yanlış mıydı?
    onula ilgili şeylerde onun da fikrini sormak hata mıydı?
    küçük bir kişilik yaratmakla hata mı ettim?

sürekli beni kendisiyle kıyaslamasından da bıktım.
    -ben bu saatte yatıyorum,sen niye yatmıyorsun?
    -sen arkadaşlarınla gece dışarı çıkıyorsun ben neden geceleri dışarı çıkamıyorum
    -benim de bir hayatım var değil mi
    -ben de gece gezmek istiyorum

genelde 2 haftada bir dışarı çıkıyorum.
    o da okul yemekleri falan.
    bi de ona hesap veriyorum..aaaaa

15 yaşında napcam ben bu kızla.

sürekli gezdirmek zorunda mıyım?
    sürekli hayatı onun için güzelleştirmek zorunda mıyım?
    ben hastayken bile onun nazını çekmek zorunda mıyım?

akıl verin,hata bende ama nerde..bi söyleyin lütfen yol geç olmadan çözüm bulayım.

nerede hata yaptım ve çaresi nedir?

bunaldım bugün..

2. Re: Dafne'yle kavga ettik..baya bi kavga..

eee..bunlar bizim cocuklugumuzdaki gibi hött diyinnce oturmuyorlar,zamane cocuklari iste ne yapacaksin.....

Re: Dafne'yle kavga ettik..baya bi kavga..

zamane demek çare değil..

anneler çare bulmak için yaşarlar.
    benim bu durumu kabullenmem ilerde onun yaşamını alt üst eder.

başına buyruk bencil bir insan olur çıkar.
    kocasından da arkadaşından da sürekli ilgi bekler.
    empati yapmayı öğrenmesi lazım..

yarın öbür gün hepinizin başına gelebilir.
    çünkü hepimiz malesef bu çocukları şımartıyoruz,hepsi hayatımızın tam göbeğindeler.

oysa hayat acımasız ve Dafne ve tanığım aynı durumdaki bir çok çocuk malesef bu şekilde devam ederse çok korunmasızlar aslında.

her istedikleri yapılan,aslında kurallar içinde yetişen şımarık olmayan ama anne ve babasının ilgisini farkında olmadan bencilce kullanan.

bu konu önemli benim için.
    biraz araştırmak istiyorum.
    özeleştiri yapmaya ve onu da eleştirmeye ihtiyacım var

Sürekli böyle tartışmalar yaşıyoruz kızımla yaşı 14. Mesela dün, saat 11:00 da onu dershaneye götürdüm, saat 17:40 da alıp okula götürdüm, jmun diye bir projesi var haftaya cuma-cumartesi onun için çalışıyorlar. Neyse, anne beni saat 20:00 de al ama sakın geç kalma (!) diye bir uyarıda bulundu. Tamam kızım dedim. Saat 19:30 da bir telefon, anne benim işim erken bitti çabuk gel, hava karanlık beklemek istemiyorum (!) diye bir uyarı daha aldım. Sen orada bekle ben 10 dk içinde geliyorum dedim. Tamam ama çabuk diye tekrar uyardı. Ben gelene kadar 3 kez aradı, anne nerede kaldın. Öğretmenler beni bekliyoruz, onlar da eve gidecek diye kafamı ütüledi. Neyse gittim, arabaya bindi. Anne neredesin sen, niye ben gel dediğimde geç kalıyorsun, ben seni beklemek zorunda mıyım (!) dedi. O anda koptum. Ne demek o dedim, ben senin şöförün müyüm nasıl konuşuyorsun benimle ben bugün seni 4 kez getirip götürdüm hiç birşey demedim. Tabi ki demiyeceksin birşey sen annesinin benim dediklerimi yapmak zorundasın, ben istediğimi söyler istediğimi yaparım sana mı soracağım diye konuşup durdu. En son da ben istediğimi yaparım sanane dedi, gitti. Gel buraya dedim, hayır işim var dedi, çabuk buraya geliyorsun dedim. Sesimin tonundan işin ciddiliğini anladı, konuştuk adam gibi neden böyle yapıyor diye. Ben böyle istiyorum, böyle mutluyum, ayrıca ben sana birşey yapmıyorum dedi. Çok saygısızsın, bundan sonra ne saygısızlık ne de bana ve babana karşılık vermeni istemiyorum dedim. İyi iyi dedi, gitti odasına.

Sanırım ben çok ama çok geç kaldım bu konunun düzelmesinde.
    Ergenlik diyoruz ama nereye kadar sürecek bu, çözümü ne bilmiyorum ama ben artık yoruldum.

valla sordun madem soyleyeyim mine,sen kadar tecrubeli degilim ama bence cocuklara bu kadar her halti aciklamak,fikir almak dogru degil.
    Cocuk cocuk olacak anne anne,arkadas ayaklari bence gereksiz,birak arkadaslariyla arkadas olsundu yani..
    Bazi seyleri aciklamadan,sadece ben oyle istedigim icin yapma ve yaptirma hakkimiz olmali,anneyiz biz.
    cok mu acimasiz oldu ama oyle.
    inan bana ablamla hergun benzer sorunlardan dolayi dertlsiyoruz,yegenimde 12 yasinda ve kendini 22 yasinda saniyor,nasil bir ozgurluk anlatamam.
    ulen biz 30 yasinda bu kadar ozgur degiliz,hayatta herkesin uymak zorunda oldugu kurallar var,thats life

Merhabaa..

Hoşgeldiniizzz, nasılsınız?

İnsanın ayna görüntüsü ile başetmesi çok zor oluyor.

Bakınız: Nilgün-Deniz ikilisi..

camomile yazdı:
    valla sordun madem soyleyeyim mine,sen kadar tecrubeli degilim ama bence cocuklara bu kadar her halti aciklamak,fikir almak dogru degil.

Cocuk cocuk olacak anne anne,arkadas ayaklari bence gereksiz,birak arkadaslariyla arkadas olsundu yani..
    Bazi seyleri aciklamadan,sadece ben oyle istedigim icin yapma ve yaptirma hakkimiz olmali,anneyiz biz.

cok mu acimasiz oldu ama oyle.
    füsun bu söylediklerin çok önemli.
    çocuğa sınırlarının bildirilmesi çocuk için en önemli pedagoji kuralı zaten.

sanırım yaz boyu ayrı kalıp birbirimizi özleyince biz bu sınırı aştık.

şimdi höt deme zamanı.

beyhancım,haklısın fazla demokrasi iyi bişi değil

hic bi zaman gec degildir mine ve bu onlarin iyiligi icin.
    bak sana bizim kizi anlatayim..
    kendisi dersleri serdi erkek arkadas,populerlik alemlrine daldi bu sene.
    Annede canim cocugun psikolojisi,ben yetemiyorum cart curt dedi ve birde kursa yazdirdi,ben biliyodum cocuk istemediten sona istersen uzaya yolla olmaz.Netekim kurstaki sinavda sonuncu olmus
    Hala pabuc kadar dil,bilgisayar basinda,tv sevdasinda...
    Ablamla konustuk ve herseyi yasakladik ilk sinav sonuclari olumlu gelene dek,cunku anlayis yaramadi bizimkine.
    Dun ablamla konusurlarken "ne hissediyosun kizim bu sinirladirmalar konusunda?" deyince ablam "iyi yapiyosun anne ben esir olmustum bilgisayara,simdi biliyorumki yasak icim rahat" demis
    onlar korunmaya ve yonlendirmeye muhtac kucukler..
    ornek olsun diye seyettim

Minecim keşke daha önce aynı böyle bir sersenişte bulunan birine yazdııklarımı bulabilsem..

Demiştim ki o forumda " bizler katılımcı,demokrat, özgürlükçü bireyler yetiştirirken sınırı aşıyormuyuz ne??"

Aynı şeyleri ben Utku ' da görüyorum.Hep isteyen hep isteyen bireyler çevremde..He maddi açıdan demiyorum manevi olarak..

Dünden beri eşime kırgınım( ya yaş ilerledikçe daha çok mu kırılıyoruz nedir , neyse bu başka forum konusu olsun)Bugün klaktım ve çocuklara karşı sakin olacağıma söz verdim.Sabah beri ılıman ılıman geziyorum ortalarda,ne var sanki sinirlerimi zıplatacak dimi ama

Yok anacım olmuyor, bi bağırdım Utku bir tarafa yattı, Arda bir tarafa Şimdi Arda uyuyor ,Utku tv başında..

Üstelik hava yağmurlu, artritim azmış durumda,her yerim kırılıyor ve bayramdan beri gribim..

Yok valla o zaman da söyledim şimdi de söylüyorum.Biz fazlasını verdikçe istiyorlar.Arada höt demek lazım..

10. Re: Dafne'yle kavga ettik..baya bi kavga..

Üzüldüm Mine.

Benim en korktuğum şeylerden biridir "beni doğurmasaydın" sözü...

Kırılırım,kızarım senin gibi...

Ne denir bu durumda kestiremedim.

Seni rahatlacak birşey yazamayacağım...

Kızının "anne şişkosun" sözüne bile kırılan ben ne diyebilirim ki

Dilerim en kısa sürede senin de haklarını kollayan bir çocuk olur Dafne.

Olacağından da şüphem yok ayrıca...Onun annesi Mine.