1. Sayfa - Toplam 3 Sayfa var 123 SonuncuSonuncu
Toplam 29 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

Hybrid View

1. HERKES İNET SÜTÜ VERMEYE 1 YAŞINDA MI BAŞLADI ??

BEN KANSIZLIK YAPTIĞINI KAYNATILDIĞI İÇİNDE ÇİNDE FAZLA BİR BESİN DEĞERİ KALMADIĞINI DUYDUM . ZATEN LARA DA KANSIZLIK VAR . İLAÇ KULLANIYORUZ . FORMÜL MAMA İSE GERÇEKTEN İHTİYACI OLAN TÜM DEĞERLERİ KARŞILAYAN BİR BESİN . DOKTORUMUZ PAHALI MAMA KULLANMAK AMA KARŞILAYABİLİRSENİZ DEVAM EDİN DEDİ . SÜT YERİNE . ZATEN SÜT İÇİP İÇMEYECEĞİNİ DE BİLMİYORUM LARA 1 AYLIK İKEN MAMA İÇMEYE BAŞLADIĞI İÇİN ÇOK SADIK BİR MAMA İÇİCİ HER SEVDİĞİ BESİNDEN SIKILDI AMA MAMAYA BAYILIYOR
    HİÇ YAŞINDA VERMEYEN YOK MU SÜTÜ ??
    BİR BEN Mİ ŞAŞIRMIŞIM KENDİMİ ???

2. Re: HERKES İNET SÜTÜ VERMEYE 1 YAŞINDA MI BAŞLADI ??

CIGDEM'CIM ,

1 YASINDA BENDE SUT VERMEYE BASLADIM CUNKU BIZIMKI ZATEN BIBERONU BIRAKMISTI MAMA VEREMIYORDUM , SADECE KAHVALTISINA EKLIYORDUM. SIMDI KAHVALTIYI SUTLE YAPIYORUM AMA MILUPA VEYA NESTLE'NIN HAZIR KASIK MAMALRAINDAN VERIYORUM DESTEK OLUR DIYE.
    SIMDILIK KILOSU IYI GIBI BILMIYORUM
    BIBERON KULLANSA AKSAMLARI VERMEK ISTERDIM..

Bizim doktor 2 yaşından sonra verdi

Benim oğlum alerjik bünyeli olduğundan iki yaşına kadar doktorumuz süte başlamamızı yasaklamıştı. İnek sütü yerine yogurt ve peynire yöneltiyor artık doktorlar. İnek sütünün eski popülerliği kalmadı galiba artık. ABD'de 4 yaşına kadar süt önerilmediğini bile duydum.

Re: HERKES İNET SÜTÜ VERMEYE 1 YAŞINDA MI BAŞLADI ??

MERHABA CANIM BEN DE BASLAMAYA CALISTIM AMA MALESEF KIZIM SUTU SEVMEDI PEKMEZLI DENEDIM BALLI DENEDIM SIMDI BIRDE NESQUIKLI DENIYCEM
    AMA SANMIYORUM MAMAYI HIC SEVMIYOR
    MAMA 6 AYLIKTAN BERI VEREMIYORUM ICMIYOR CUNKU
    BENDE BOL PEYNIR VE YOGURT YEDIREREK ARAYI KAPATMAYA CALISIYORUM BIRDE DUN AKSAM SUTLAC DENEDIM COK HOSUNA GITTI
    SENDE SUTLAC DENE ISTERSEN
    SEVGILERIMLE

5. demir ve kalsiyum bir arada olmamalıymış arkadaşlar

Elifcim sütteki kalsiyum pekmezdeki demirin barsaklardaki emilimini engelliyormuş. Bu nedenle asla ikisin bir arada vermemeliymişiz. Aralarında 2 saat olmalıymış. Doktorlar böyle diyorlar. Üstelik sadece pekmez ve süt değil problem. Bütün kalsiyum ve demir içeren şeyler için de geçerli. Yani aslında ıspanak ve yoğurt, et ve yoğurt yenmemeliymiş.

merhaba Cigdem,

benim oglum 13 ay annesütü emdikten sonra normal inek sütüne basladim.! ama belirtmem gereken onda herhangi bir allerji durumu yoktu.

bence 1 yas inek sütü icin uygun, benim oglum o zamandan beri cok severek iciyor...

icindeki demir orani ve diger besinler icin kafa yorma derim; zaten kizina baska yemekler ve meyva verdigini tahmin ediyorum... oradan alacaktir eksIk olan vitaminlerini..

yogurt ve peynirde ayrica iyi bir baslangic...
    bence buna en iyi kendin karar verirsin, eger kizin hoslanir ve icmek isterse ( allerjiside yok ise ) harika; bence denemekte fayda var.! icmek istemezse biraz ona zaman tani; bence tatlandirarak veya icine kakao koyarak hic verme... en iyisi sütü kendi tadinda vermek.

tombik kizini öp benim icin

hoscakal

benim kızımda da kansızlık vardı ama yine de günde 2 biberon süte dr izin verdi. evet 1 yaşında inek sütüne başladık.ama önceleri suyla karıştırarak.çünkü allerji yapabiliyormuş... şimdi mutlaka günlük süt içiriyorum.

kansızlık için de her gün 1-2 kaşık pekmez içirip, bol bol mercimek çorbasıyla et yedirdik(benim kızım ilginç. özellikle haşlama incik falan seviyor) ve ilaç kullanımına gerek kalmadan kansızlıktan kurtulduk.. (özellikle harnup pekmezini tavsiye ederim öksürüğe de iyi geliyor)

sevgiler

8. BİZİM DOKTOR VERİN DEDİ

BİZİM DOKTOR 7 AYLIKKEN VERIN DEDİ. HİÇ PROBLEM OLMAZ DEDİ. AMERIKAN STANDARTLARINA GORE 1 YAŞINDAN İTİBAREN KULLANIN DİYORLAR AMA TURKIYEDEKI SÜTLER DAHA İYİ DEDİ. KULLANILABILIR DEDİ.
    DOKTORUN YALANCISIYIM ))

9. Re: HERKES İNET SÜTÜ VERMEYE 1 YAŞINDA MI BAŞLADI ??

Ben 3 aylıktan itibaren 9-10 ayına kadar mama verdim sonra inek sütüne geçtim Bizimki hiç garipsemedi güzel içti Multi sanasol (yabancı) içiyor içinde birsürü vitamin var hem tüm yemeklerden de yemeye başladı birde pekmez koyuyorum yoğurduna kansızlık yapmaz diye düşündüm. Belki yanlıştır uzman değilim ama şuana kadar birşey çıkmadı.

Ben inek sütü vermeye 1 yaşından biraz önce başladım. (Ama ben verdim de beyefendi içti mi diye sorarsan pek sevmedi ve fazla da içmedi). Akşam yatmadan bisküvili-meyveli süt veriyorum. Ama Tibet mamayı da hiç sevmedi, onu da pek içiremedim. Kendisi pek yoğurt da sevmez. Peynir desen eh işte idare ediyoruz. Yani süt ve süt ürünleri ile aramız çok iyi değil. Ama ne diyebilirim ki , bende çocukluktan beri süt ve yoğurdu hiç sevmem.
    Bence kızın hangisini severse onu ver. Süte de başlatabilirsin beraberinde. Madem mamayı çok seviyor, onu da içmeye devam etsin derim ben. Herhalde sütü de sever, çevremde gördüğüm kadarıyla genelde mama seven bebekler sonradan sütü de seviyorlar. En iyisini sen bilirsin, için nasıl rahat ediyorsa öyle yap.
    Keşke benimki ikisini de sevse de hangisini versem diye düşünsem.
    Güzel kızını öperim.
    Sevgiler,