Toplam 6 sonuçtan 1 ile 6 arasındakiler gösteriliyor.

Hybrid View

1. Sisteme rağmen sistemde varolmakla neyi kastettim?Lütfen konu hakkında daha önce düşünmüş olanlar yanıt yazsın...(diğerleri düşünüp yazarsa sevinirim,bu ricam için özür)

Bana yanıt yazılanların çoğuna inanamıyorum....Sadece şunu vurgulamak istiyorum...Benim yazım kendimce çok agresif bulduğum bir yazı üzerine yazılmıştı...Yani yazımı oradan koparmak anlamda kaymalara yol açıyor bu bir,ikincisi yanıt verdiğim yazıda önyargılar vardı bu iki,ve asıl önemlisi benim anlatmak istediğim sisteme rağmen sistemde varolmak çok zor...
    Sisteme rağmen varolmak için bence ne yaparsanız yapın o beğenmediğiniz kurallara kısmen de olsa uymak zorunda kalıyorsunuz....Bir bakıyorsunuz senelerce tanıdığınız kişinin imajıyla oynanmış,zayıflatılmış,estetiklerden geçirilmiş....Doğrumudur demiyorum ama bilen bilir küçük prenstede vardır fesli adamın dedikleri fesi atınca dikkate alınmıştır ya...
    Neyse bu çıkarımdan hareketle güzel olmak en azından hoş olmak artık bu çağda hiç de zor değil ve önemli noktalarda dediğimiz insanlar bu manevrayı kolayca hallediyor ya da halletmek zorunda kalıyor.İşte anlatmak istediğim buydu artık ünlü dedğimiz insanlar muhahkak bir imaj rötüşundan geçiyor ve birazda (çokça da)törpülenerek huzura çıkıyorlar...

Tabi ki gene de aslolan içerik .Bu bombardımana karşı durmak kolay mı?Sanırım değil...Etrafınıza bir bakın tam bir bombardıman...Bir Barbara Streisand olmak çok zor var mı ülkemizde çokça örneği....

Daha tartışılacak çok şey var ama sanırım yazı dilim iyi değil ve ben A derken %50 Z anlıyor...

Globalleşen trendi değerlere karşı koymak zor....Bu durumda benim çevremdeki gene bence akıllı tipler bu değerlerle çarpışmaktansa kısmen ambalajlamaya gittiler demek istedim.....

Daha tartışılacak çok şey var mesela akıllı kim,güzellik nedir, neden 90-60-90 güzelliğin oranı oldu ,kilolu=çirkin neden oldu gibi ,boyalı kuş olmak neden çok zor gibiama galiba burası felsefe forumu değil ve bunlarda sanırım çoğunluğun ilgi alanı değil....

Sevgilerimle ve paylaşımlarımızı sevgiyle yapmak umuduyla.....

2. Re: Sisteme rağmen sistemde varolmakla neyi kastettim?Lütfen konu hakkında daha önce

Yukarıda yazdıklarından şunu anlıyorum. Tartışmak istediğin konu için ( eski forum) kullandığın yazı dili yanlış ve eksik. Buda birçoğumuzun yanlış anlamasına yol açıyor.

Birde ben a derken millet z anlıyor demişsin. Bununla ilgili sana bir anımı yazayım. Bu hep benim kulağıma küpe olmuştur. Bu da buraya cuk oturdu.
    Benim lisede bir coğrafya öğretmenim vardı. Bana bir gün bir soru sordu bende yanlış yönlerden konuya girip birşeyler anlattım, sonra öğretmenim efendim gibi birşey dedi bende öğretmenime anlamadınız ben birdaha anlatayım dedim. Öğretmenimde dedi ki;
    Gökçe karşındakine asla anlamadınız deme , acaba anlatamadımmı de dedi.

Ahkam kesmek için yazmadım bunu sakın üstüne alma. Herşey ortaya.

3. Re: Sisteme rağmen sistemde varolmakla neyi kastettim?Lütfen konu hakkında daha önce

konuyu ben pek anlamadim ama en azindan su soruya cevap vermek geldi icimden
    Bir Barbara Streisand olmak çok zor var mı ülkemizde çokça örneği....
    Barbara Streisand in örnegi baska bir yerde yokki ülkemizde cokca olsun

Sen anlasilmamaktan yakiniyorsun bense üzülerek seni gercekten anlayamadigimi belirtmek istiyorum...

kimbilir belki anlasam sana hak verecegim ama
    Sanirim sen herseyi cok ciddiye aliyorsun

Re: Sisteme rağmen sistemde varolmakla neyi kastettim?Lütfen konu hakkında daha önce

merhaba,
    ben tartışmanın öncesini bilmiyorum ancak sistemin ve içinde kendimiz gibi varolmanın çok zor olduğunu biliyorum. maddiyatçı, giderek te daha maddiyatçı olan bir dünyadayız ve herkes işin kolayına kaçıyor? neden senelerini verip sesini eğitsin, saçlarına ak düşene kadar sabahlasın birşeyler için vs. vs? kolayı var, poponu aç! güzel ya da değil, bir tutarsa güzellik anlayışını değiştirebilirsin bile... tembel insanlar, içi boş insanlar... üzgünüm bu böyle...
    çok detaylı bir konu bu esra, böyle yazarak tartışılmaz, biraraya geldiğimizde daha detaylı konuşalım. hem yakındığın anlatamama ya da anlayamama sorununu da ortadan kaldırmış oluruz...
    sevgiler,
    zeynep

Re: Sisteme rağmen sistemde varolmakla neyi kastettim?Lütfen konu hakkında daha önce

Merhaba Esra,

“Daha tartışılacak çok şey var mesela akıllı kim,güzellik nedir, neden 90-60-90 güzelliğin oranı oldu ,kilolu=çirkin neden oldu gibi ,boyalı kuş olmak neden çok zor gibiama galiba burası felsefe forumu değil ve bunlarda sanırım çoğunluğun ilgi alanı değil....”

Sen bir evvelki yazında felsefi yaklaşımda bulunmuştunda biz mi felsefi yaklaşmadık?

“Globalleşen trendi değerlere karşı koymak zor....Bu durumda benim çevremdeki gene bence akıllı tipler bu değerlerle çarpışmaktansa kısmen ambalajlamaya gittiler demek istedim”

Gelelim asıl konuya eğer şu cümleyi bir evvelki yazında yazmış olsaydın kimse kırılmayacaktı. “Ben açıkça söyliyeyim kalın bacaklarım var direk üstüme alındım. Sistemde bu halimle de varım ama rejim de yaparım. Bu sisteme oturmak değil tamamen beğenilme hazzımla ilgili birşey. 3 yıldır kalın bacaklarım var ve firma beni aldığında yoktu. Buna rağmen beni işten atmadılar.

Eğer artık senin sözlerini anlayamadığımız için konunun kapatılmasından ve asıl konu üzerine yoğunlaşmamızdan tarafsan sana şu kadarını söyliyeyim; sistemi yaratan toplumdur. Bizde burada sistemin değişmesi için uğraşılması, en azından onlara reyting kazandırılmaması taraftarı olduğumuzu ve asıl sanatçı olan Işın Karaca’nın Petek Dinçöz’e yenik düşmemesi gerektiğini “e artık ülke ve sistem böyle yapacak birşey yok” demememiz gerektiğini ve site halkı olarak en azından tepki verdiğimizi sana söyleyebilirim.

Felsefe, kültür ve sanat konusundaki düşüncelerime gelimce Gökçe’nin bir talebi vardı yönetimden, Öneri ve Şikayetler bölümünden görebilirsin. Kaç kişi altına imza attı "olsun" diye.

Bilgilerine,

esra sadece şunu söyleyeceğim anlatmak var anlattığını sanmak var yazın kesik kesik olduğu için sanki o düşünceleri sen savunuyormuşsun gibi olmuş böyle yanlış anlamaları engellemek için dediğin gibi düşünüp yazmakta fayda var