Toplam 9 sonuçtan 1 ile 9 arasındakiler gösteriliyor.

Hybrid View

Onunla bol bol konusuyorum ama...

Merhaba Arkadaslar..
    Eyup hemen hemen 19 aylik..Hala dogru durust kendini ifade edemiyor..Sadece sut ve anne diyor..Cok nadir mey,atti,babasina da dada diyor..Acaba benmi evham yapiyorum...Bu yaslarda ne kadar kelime soylemeleri gerekir bir bilen varmi...Sunu biliyorum her cocugun farkli oldugunu ama iste annelik benimki bir tedirginim...Belki de henuz erken..Herseyi cok iyi kavriyor ve anliyor..Ama soylemeye gelince yok...Onerilerinizi bekliyorum...

Re: Onunla bol bol konusuyorum ama...

Bebeginin yasi daha cok kucuk...Konusacaktir hic merak etme...Benim iki tane var erken konustular gerci ama...Kardesiminkilerde 2 yasindan sonra konusabildiler...Yani bosuna kendini uzme...Bir gun göreceksinki o seni sasirtacak...Haa bazi cocuklar var coook gec konusur ama seninki bir kac sey söylemeye baslamis bile...Bence bosuna uzuluyorsun annesinya ondan

3. Re: Onunla bol bol konusuyorum ama...

canim öncelikle seni tekrar görmek cok güzel sanirim uzun zamandir aktiv degildin

Eyupün konusmasina gelince ayni problemi bende yasiyorum ve Ceykan su anda 29 aylik
    Tek söyledigi seyler "anne ,baba, adda,
    auto(araba), Beeer(Bär) yani yumusak ayisekercikleri kalime hazinesi bundan ibaret
    ama dikkatimi ceken sey Ceykan haftada iki kez krese gidiyor ve yavas yavas cümle kurmaya gayret ediyor

söyledigi pek anlasilmasada "anne orada bak" ayakkabilarim nerede" "arkaya düstü"
    (almanca) gibi seyler söylemeye calisiyor daha cok mirildaniyor

2 dilde yetisen cocuklarin ortak problemi olsa gerek ama merak etme ilerde o kadar cok konusacaklar ki bu günlerimizi ararmisiz (öyle diyorlar)

Hiç merak etme.Konuşuyorlar da bir dakika sus diye yalvarmaya bile başlıyorsun)

Oğlum da 2,5 yaşında konuşmaya başladı. Doktorumuz tam konuşmanın (cümle kurarak yani ) 3 yaş olduğunu söyledi.

Bol bol kitap okumamızı önermişti doktorumuz ayrıca.

Sağlıkla kalın.

Bazı çocuklar erken bazı çocuklar geç konuşuyorlar... Ama benim kanımca çocukla kurulan dialog çok önemli... Alp'in anneannesi doğduğu günden beri sürekli sanki karşısında büyük insan varmış gibi konuşur. Herşeyin açıklamasını yapmaya çalışır... Ne yalan söyleyeyim ben işten döndüğümde ve tatil günlerimde bu kadar konuşamıyorum oğluşumla.. Çocukla konuşmak iletişim kurmak da bir marifet ayrıca...
    Amannnn arkadaşım sağlıklı olsun da geç konuşsun geç yürüsün.
    Önce sağlık..

6. Re: Onunla bol bol konusuyorum ama...

Merhabalar.
    Sizinde dediğiniz gibi bütün çocuklar birbirinden farklıdır bazıları çok geç konuşur bazıları erken ama önemli olan elinizden geldiğince onunla fazla konuşmak ve herşeyi anlatmak. Hem ben hem de anneannesi oğlumla sürekli konuşuyoruz istediklerini ona anlatarak veriyoruz <ömer erdem de 18 aylık ve artık bütün dertlerini anlatabiliyor ve kelime haznesine hergün bir iki kelime daha ilave ediyor henüz cümle kuramıyor ama zaten onun için daha erken.
    Bence sizin çocuğunuz da anlıyorsa herşeyi problem etmeyin nasıl olsa birgün başlayacak konuşmaya.
    Hoşçakalın

merhaba..
    her zamanki annelik iç güdüsü işte. benim kızım erken yürüdü, erken konuştu ama inanmazsınız yaşını doldurduğunda bir tane bile dişi yoktu ve tabii dr.umuzun başını çok ağrıttık. onun da verdiği tek cevap "siz hiç dişi olmayan birini gördünüz mü??"
    merak etmeyin zamanı gelince her şey programlanmış gibi yaşanıyor. siz şimdi çocuğunuz için doğal olarak endişeleniyorsunuz. bazı çocuklar aldıklarını hemen uygularlar bazıları da toplayıp toplayıp bombayı sonradan patlatırlar.. ben kızımla doğumundan itibaren çok konuşmanın (onunla büyük insan gibi konuşuyordum) yararını gördüm. şimdi öyle cümleler kuruyor, öyle kelimeler kullanıyor ki şaşırıyorum.

biliyoruz ki her şeyin başı sağlık.. allah size ve çocuğunuza uzun ömür versin. gerisi kendiliğinden gelir.

8. Re: Onunla bol bol konusuyorum ama...

Hiç kafanı takmana gerek yok..Benim oğlumda tıpkı eyüp gibiydi, çok az kelime söylerdi.Eminin diğerlerinide biliyordu ama söylemiyordu.Çünkü bütün konuşulanları anlıyordu, tıpkı eyüp gibi...

Sonra bir gün iki kelimeli bir cümle kurdu, sanıldığının aksine gayet net ve düzgündü...Devamıda geldi tabii, üstelik çok düzgün bi şekilde...Şimdi 4 yaşında ve çok güzel konuşur...

Onunla konuşmaya devam et, işe yaramadığını düşünme, bende sürekli konuşurdum, kıyafetlerinin üzerindeki resimleri anlatırdım (bak bu şemsiye, yağmurdan ıslamamak için çocuk şemsiyesini açmış vs, vs), ona oyun kurardım, birgün hastane (bi hasta, ambulans, doktor , hastane yapardık oyuncaklardan, kafamdaki senaryoyu oynardık beraber), bi gün okulculuk, bi gün pazarcılık, bi gün başka bi şey....

Eminim eyüpte gayet güzel konuşacaktır..

eyüp kızımla aynı yaşta çağla da 19 aylık.çağla ihtiyaç duymadıkça bildiği kelimeleri pek söylemiyor.ama bazen beni şok edebiliyor.daha önce söylemediği birşeyi pat diye söylüyor.emin ol o birçok kelimeyi biliyordur.