1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 12 SonuncuSonuncu
Toplam 12 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

Hybrid View

Demet'in yazısına kadar çerezlik benden

Serin akşamlar

Serin akşam üzerleri beni yakalar sıkı sıkı. Neden bilmiyorum yanağımda hissettiğim soğukluk içimde derin bir sıcaklığı ortaya çıkarır. Serinliğin kölesi olurum. Ellerim buz olmalı, dudaklarım kenarları ıslandıkça yara almalı, bacaklarımdaki giysilerden tırmanmalı ayaz, ağzımdan buharlar tütmeli. Derin nefes alınca yakmalı burnumu. Niye bilmiyorum? Üşümek istiyorum. Özlüyorum kışı.

Belki sıcak aylarda rahat ve ince giysilerle hafiflikle dolanırken “gizletemiyoruz” kendimizi. Başka türlü olamıyoruz. Neysen o, görünüyor ortada. Terlikler şıpıdık şıpıdık parmaklar kardeşçe dizili, etekler mini şortlar kısa kalın ince baldırlar titremekte , yapışmış kıyafetler kalça ile birlikte hareket etmekte, omuzlar fora saçlar bile toplanmış dağınık, günün ilerleyen saatlerinde vücudun aroması yayılır etrafa engel görmeden. Bilmem belki de görmek istemiyorum.

Belki bunalımlarıma uymaz yaz. Aydınlık oyar tepemi. Zorlar beni günlük hayatın döngüsüne girmeyi. İstemediğim halde girer hücrelerime güneşin enerjisi. Vücudum hoplar zıplar ama ruhum yorulur. Karanlık ararım erkenden hiç olmazsa alaca karanlık. Olsa olsa yansın bir iki ışık ölü sarısı. Uzasın etrafındaki ışınlar. Ruhum dinlensin, hüznüme eşlik etsin. Bilmem belki de durmak istiyorum.

Belki kokuları dondursun istiyorum . Gelmesin bana doğru kötülük kokusu, donsun kalsın . Bana enerji veren güneşim, aydınlığım hareket ettirmesin koku moleküllerini. Yapışsın kalsın üzerlerine hatta kristalize olsun kokuları. Yürüdükçe peşinden iz bıraksın, uçamasın öyle sıcağı görünce yazları. Bakalım eteklerden ne düşecek. Bilmem belki de eteğimden düşenleri görmek isterim.

Dingin halinden bıkarım belki de doğanın. Deniz çalkalanmalı sık sık. Dalgalar vurmalı kıyılara. Gücünü görmeliyim. Çarşaf gibi olmasın deniz . Rüzgar hafifçe okşamamalı. Yok öyle imbatlar meltemler. Fırtına var fırtına. Yeri titretmeli yıldırımlar. Soyunmalı ağaçlar. Öyle ya yorulmuşlardır yapraklardan, meyvelerden. Silkinecek şimdi , atacak gereksiz şeyleri sırtından dünya. Meydan mı okurum acaba, bu kışı da atlatırım diye.

Belki de sıcaklığı kışta bulurum. Bence yazları insanlar yalnız; kışları ise bir aradadır. İhtiyacı vardır çünkü. Bir arada olunmazsa kışın kurt kapar adamı. Yaslanırız birbirimize. Kışların muhabbeti güzel olur. Yaz aşkına gelip geçici derler ama kış aşkları kara gün dostudur. Yoksa yoksa ben aşk mı isterem?

2. Re: Demet'in yazısına kadar çerezlik benden

Sevgili Mel,
    çok güzel yazmışsın...
    bende kışı sevenlerdenim nedense

Re: Demet'in yazısına kadar çerezlik benden

GUZEL ANLATMISSIN
    GULUMSEYEREK OKUDUM PAYLASTIGIN ICIN SAOL

İlahi Melahat hanım,
    Yazın çok güzel gerçekten, ben de gülümseyerek okudum, duygusallık ve biraz da aykırılık kokuyor gibi geldi, coşkulu bir insansın.genel de hep insanlar yazı sever(ben dahil)ama yinede güzel anlatmışsın, gerşekten kışın da güzel yanları var hani (mesela üşüyüp üşüyüp sarılmak bir sevgiliye gibi)...

Çok güzel omuş.............

Paylaştığın için teşekkürler...........
    İlk deneme için gayet güzel, tebrikler............

6. Re: Demet'in yazısına kadar çerezlik benden

Yazini okuyunca birden siir yazmak geldi yine icimden ....bu her okudugum yazida olmaz inan kimbilir belki birgün senin bu yazdiklarini siirlestirilmis olarak okumak nasip olacak hepimize...bana da yazmak düsüyor ozaman..
    tebrikler cok güzel yazmissin!!

tebrikler

işin şiir tarafını yakalamışsın...bu kadar devrik yazıyı satır satır yazsam şiir olurdu zaten...benim şiirlerim de aynen böyle bir şey, sadece biraz daha komik...

8. Re: Demet'in yazısına kadar çerezlik benden

Tebrik ederim
    Gayet güzel olmuş kalemine sağlık devamını bekleriz.

Melahatcim ellerine sağlık.
    Çok güzel olmuş, fakat birşey eksik geldi bana. Hoş son satırda kondurmuşsun ama yine de tüm yazında eksik birşey. Sen yoksun, betimleme güzeldir fakat betimleme ancak destek olarak kullanılmalıdır.
    Demetcim hadi kurtuldun önceden sadece senin kafanı oyardım şimdi Melahat'e de bulaştım.

Sevgilerimle,

Bir not ekleme isteği doğdu bende. Arkadaşlar bu kadar çok biliyorsan sen neden yazmıyorsun diyebilirsiniz. Ben yazmaktan anlamam ki.

bu bir şiir yazı

ama ben ciddi yazma özürlüyümdür...illa bir tarafına komik bir şeyler sıkıştırırım...üstüste 3-4 parafgraf cıvıtmadan yazdığım için kendimle gurur duyuyorum...ha bir de orhan pamuk un bıktıran betimlemelerini ben de denyeyim dedim...ortaya böyle bir şey çıktı...
    Sen mi eleştirdin mi? emin ol benden daha kötü eleştiremezsin