1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 12 SonuncuSonuncu
Toplam 16 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

Hybrid View

anne sütü : .......(

Herkese merhaba..moralım okadar bozukkı..

20/03/06 tarıhınde bır kızım oldu.tam 3,5 hafta erken geldı dunyaya.Dogumdan hemen sonra kızımda kalca cıkıklıgı oldugu saptandı bu problemı ertesı sabah bana dogum yaptıgım hastanenın cocuk doktoru oyle bır haber verdıkı
    neler hıssettıgımı anlatamam.KOnusmasının sonunda kızımın bır bacagının kısa oldugunu sandım.Yanı bana boyle anlatabıldı.Gozlerım karardı kulaklarım cınladı.Eve geldık , okadar ugrastım ama sutum gelmedı sonra kızım kılo kaybı yasadı ve sarılık oldu.Tam uc gun ayrı kaldık.Sarılık tedavısı gordu.Hemen pompa kıraladım 3 saate bır kalkıp sut sagdım okadar az gelıyordukı.Hastaneye cıkan her damla sutu tasıdım.2-3 damla azdır demeden.

Ve sımdı sutum yetmedıgı ıcın kızımın doktoru mama kullanmamı soyledı.

Bır cocuk doktoru nasıl bıyle davranabılır anlamıyorum.Bu arada konulan teshıste yanlışmış.Inanın bugun 34.gun ben hergun agladım.Bebegıme yararlı olan anne sutunu vercektım ve bu sansı elımden aldılar.Arkadasım dogum yaptıgı hastanede emzırmesını bızzat takıp edıp sutu gelmeden taburcu etmedıler.
    Sutum gelsın dıye malt bıle ıcıyorum.

Mamadan once emızırıp belkı sutum gelır dıye ugrasıyorum. fazla bır degısıklık goremeyınce kahroluyorum.Mamayıda bıberonla vermek zorundayım.Bu seferde sılıkon krızıne gırdı gıbı.Memeyı nazlı almaya basladı.

Boyle bır sorun yasayıp sutunu getırebılen bır formulunu bılen varsa bana lutfen fıkır verebılır mı ?

Tşk.

Re: anne sütü : .......(

ilk önce yaşananlar yaşandı ve bitti onları artık düşünme. sadece sütüne odaklan. bol bol su iç. iyi beslen.
    inan bu işi başaracağına inan . inanmak çok önemli.

üzülmek sana fayda sağlamaz aksine zarar getirir. diğer bir kuralda sütüm yok demeyeceksin. her zaman var diyeceksin. sağma işlemine devam et. sağarken yada bebeğini emzirirken mutlaka yanında 1 kocaman bardak su olsun.

hadi bakalım pozitif olarak , inanarak başla tekrar emzirmeye ve sağmaya. ben innaıyorum sen bu işi başaracaksın

svegiler

Öncelikle hoşgeldiniz,bebeiğinizi sağlıkla güle güle büyütün.Yaşadığınız olumsuzlukları artık düşünmeyin derim.
    Çok önemli tabii ki bebeğinizi emzirebilmek,emzirmeye devam edip bol bol sıvı almanızı tavsiye edeceğim.

Umarım herşey yolunda gider.

Sevgiler,

tesekkur ederım ..kendımı okadar yalnız hıssedıyordumkı...
    devam edecegım elımden gelenı yapacagım...

sğl

Öncelikle hoşgeldiniz aramıza.
    Zor bir lohusalık dönemi geçiriyorsunuz, ama artık bunları düşünmeyin ve kararlılığınızı bebeğinize de ispat edin. Sütünüz siz istediğiniz sürece mutlaka gelecektir.
    Yeterki kararlı ve istekli olup, bol bol sıvı almaya devam edin.
    Birde hamileyken kullanmış olduğunuz vitamin haplarınızı almaya devam edin süt artışına çok faydası oluyor.

ARAMIZA HOŞ GELDİN.SANA TAVSİYEM ÜZÜLMEMMEN VE STRES YAPMAMAN.DİREKT SÜTÜNÜ ETKİLİYOR YAŞADIĞIN ÜZÜNTÜ.AYRICA BOL SIVI ALMALISIN.ÖZELLİKLE SU ÇOK İÇİ.UMARIM BU PROBLEMİ AŞARSIN.

öncelikle bebeğini allah analı babalı büyütsün.
    lohusalık döneminde hiç de hoş olmayan şeyler yaşamıssın çok üzücü.
    ama bak o günler geçtii daha çok emzirmeye çalış sütünü sağ bence sütün tekrar gelcektir gelmesede üzülme
    benim ikizlerim doğduğunda orhan memeyi kesinlikle kabul etmedi mama ve anne sütünü biberonda aldı.
    sağıp veriyordum ama genelde ikiside mama kullandı 2 ay zorla anne sütü aldılar .
    ama ne yapabiliriz mama ile büyüdüler gelişimleri gayet güzel sende elinden geleni yaptıktan sonra üzülme.

Moral çok önemli. Öyle yok dedikçe tabi olmaz. Bol bol sıvı al, moralini yüksek tut. Sütün gelse de gelmese de emzirmeye devam et. Sıcak su kompresi iyi gelir.

Oğlum tembelliğinden hiç emmedi. Buna rağmen hep sağıp süt verdim. Yaklaşık 4 ay bu şekilde devam etti. Gelişimi kg'su o kadar iyiydi ki dr'umuz bile şaşırıyordu.

Olumsuz düşünme ve devam et.

hoşgeldin hayatım sütünün kesilmesinde en önemli etken bence morel bozukluğun bol bol su ve şekerli gıdalar sütünün yeniden gelmesini sağlar kendine bebğinin sağlığı için çok iyi bakmalısın morelini daima yüksek tut çünki yavrunun sana çok ihtiyacı var

uzuldum
    ama artik sizin bir an once karamsarligi birakip kendine cok iyi bakmaya baslamaniz lazim.
    sevinin ne guzel korktugunuz gibi degilmis

en kotu olasikla sutunuz cogalmasa bile formul sutler cok iyi bir alternatiftyior.
    keske gelse sutunuz ama gelmezsede lutfen uzulmeyin cok.
    benim tavsiyem anason cayi,boy tohumu(aktarlarda bulunur) ve bol sivi.
    insallah cogalir sutunuz.
    birde ben denemdim ama tc de ikbal diye bir programci var o demistiki,un kurabiyesi yiyerek sutu cogallmis,bilmem dogrumudur ama denenebilir.
    Bebeginizle saglikli ve mutlu bir omur diliyorum.
    Lutfen olamayanlara degil bundan sonra olabilecek guzellikleri dusunup mutlu olmaya bakin.
    sevgiler.