Ben tarifi portakalagaci.com sitesinden aldım ve haftasonu yaptım, süper olmuştu...denemenizi tavsiye ederim; tarifi yazan arkadaşın tarifini olduğu gibi kopyalıyorum;
KÜNEFE;
merhaba..ben künefeyi ustasından pratik olarak yapmayı öğrenmiştim..teflon tavnın büyüklüğüne göre yaş kadayıfı ikiye bölüyorum..ama mutlaka ince olmalı..göz kararı teryağ ki margarin kötü bir tad veriyor..eritip kadayıfları iyice mıncıklıyorum..sonra kadayıfların yarısını tavaya döşüyorum..tabi yöre peynirini bulmak güç..ama en yakışanı tuzsuz dil peyniri..kadayıfın üstünü kapatacak kadar peynirleri ince dilimleyip diziyorum..üstünede kalan kadayıfları bastırıyorum..ağır ateşte önce bir yüzünü sonra tepsi yardımıyla altüst edip diğer yüzünü pişiriyorum..bu arada bir tarafta önceden şerbeti hazırlayıp soğutuyorum..tatlı iyice kızarınca anında şerbetleyip sıcak sıcak servis ediyorum..aynı hazırları gibi oluyor..dikkat edilmesi gereken nokta peynirlerin dışına çıkıp kızarmaması..ve de soğukken değil hemen sıcak sıcak tüketilmesi gerekiyor..
http://www.tarifdefteri.com/phpBB2/v...77bc152be9eafb