Toplam 9 sonuçtan 1 ile 9 arasındakiler gösteriliyor.

Hybrid View

günü astronimi, planet, günes le kapatim.... merakli cocuk annesi ben

dünden beri dersimizin konusu bunlar, artik ben bilgi tazeliyorum.)
    kütüphaneden gezegenleri, günes sistemini anlatan ( 4-6 yas arasi ) bir kitap aldik. eve gelmemizle kitapta ki bütün resimleri inceledi.
    eee hadi bakalim anne sibel bu gezegen neden kirmizi,
    en cok jüpiteri begendi Denis cünkü o en büyük gezegenmis. ama dünya da cok su varmis baksana anne nasil mavi
    iste bunun gibi bir sürü yorum, soru-cevap, aciklamadan sonra nihayet uyudu. eminim planetleri görür bu gece yaramaz keci.
    benim de bu arada sesim gitti, o kadar cok konusmusum ki aliskin degilim bu kadar cok lak lak etmeye. bu yaslarda cocugu olanlar, cocugunuzun zevklerine göre mi kitap aliyorsunuz. ? yoksa kendi düsüncenize göre mi ?
    öykü- masal türü kitaplar zaten onun istegine göre seciliyor haliyle ama ben bilgi iceren kitaplari onu yönlendirerek ben seciyorum. simdilik hosuna gidiyor sectiklerim.
    tabii alirken soruyorum ama onun akli fikri futbol, pc oyunlarinda ( bu defa yine akili uslu bir matematik icerikli bir oyun sectirdim )

gecen ay vücudumuzu tanidik, onun en cok hosuna giden konu ilk yardimda kullanilan malzemelerdi ama kalbin yerini ögrendi artik. off cok yoruldum acaba kalbim kac atiyor diyor

iste bunlar da benim bücürün son zamanlarda ki ilgi alanlari, yaptiklari.
    simdi övgü forumuna benzemesin diyerek konuyu yaptigi yaramazliklarla bitireyim

beni üzen davranislari sirasiyla:
    + kardesini kiskaniyor, aralarinda hem severim hem de canini acitirim iliskisi var. ufaklik biraz eziyet görüyor yani.
    + rica etmek ten anlamamakta israrli. benim ricalarim havada kaliyor, benim lafim havada kalmaz deyip bagiriyorum haksiz olarak.. sonuc ikimizde bayaga bayag kavga ediyoruz; bu durumu bir pedogog görse bana artik ne der bilmek istemiyorum.( provakasyonu iyi beceriyor babasi kilikli.
    + arkadaslarinin etkisinde kaliyor, ona ulasamiyorum zaman zaman....
    aslinda uzar gider ama gece gece sorunlari yazarak ne kendimi ne sizi gereyim bosverin.

sizinkilerin ilgi alanlari neler, neleri bilmek istiyor neler soruyorlar?

Re: günü astronimi, planet, günes le kapatim.... merakli cocuk annesi ben

Ne kadar güzel ah bizde o günleri görebilsek Biz su anda anne melek nedemek,anne sen kimin karn1ndan ç1kt1n,anne ben erkek olm1ycam,asker ne demek vs vs daha bir sürü bazen cevapta bulamad1g1m sorularda bogusuyoruz.Kitaplar1m1z1 da ancak 5 dakika okuyabiliyoruz sonras1 amaaan ben s1k1ld1mla bitiyor.

iste bak cocular nasil farkli, gerci yaslari ayni degil ancak Denis bunlari sormuyor hic.
    varsa yoksa ülkeler, hayvanlar, futbol..
    gecen gün bana yumurta nereden geliyor dedi. ben de tavuk yapiyor birazda esprili anlatim. koca koca gözlerle nasil yani oldu

Utku son zamanlarda ilkçağlarla acayip ilgili..Ansiklopedilerden dinazorları araştırıyor..Birde beni dumur eden soruları var ki sorma..Cevap veremeyince '' ben bir araştırayım sana cevap veririm '' diyorum..Bana '' bide üniversite bitirip master yapmışsın'' diyor..

Arda ise uzun zamandır pillerin yenip yenmeyeceğini, piller olmazsa kumandaların neden çalışmadığını, yere attığında pillerin hangi noktalara dağıldığını ve abisinin kitaplarının neden çektiğinde yırtıldığını araştırıyor

Utku kıskançlık gösterisinde bulunmuyordu..Du diyorum çünkü son günlerde ufak tefek kıskançlıklarda bulunmaya başladı..

Geçen seyahatinde eşim Ardaya pilli yürüyen bir köpek getirmişti..Utku '' bana böyle almamıştınız'' dedi..

Halbuki Utkuya aldığımız oyuncaklarla 2 dükkan açabiliriz ..

utku nun annesi:)))

evet canim o kadar masterin var artik, bütün zooloji ve bilimum bilim dallarini yalayip yutmus olman bilmen sart annesi.
    cocuk seni örnek aliyor haliyle, sen en iyisi bir dinozor calis

Denis de dinozorlara ilgi yavas yavas geliyor, bakalim.

Bizim ki hic bir sey sormaz oldu.. Gerek yok ki, o herseyi zaten biliyormus..

Ama su iyiydi: Anne sen sabahlari kosusuturma, sen ise git , ben giyinirim ekmegime yag ve peynir , salam koyar kindergartena kendim giderim..

Bizimki Delikanli havasinda herseyi en iyi ben bilirim, ben yaparim durumu..

adascim
    ayni konusmalar bizde de gecti gecen haftalarda.
    ben gidebilirimi abartip tek bile gitti yani dikkat et sen bunlar dediklerini yapiyorlar :-x
    birlikte diye ciktik evden ben asansör beklerken " ben merdivenden asagiya inerim " deyip cikti ve yok oldu.
    market evimize yakin ancak olmaz ki

bu ara ben bebek degilim ( bebek olmak inanilmaz out-kücümseniyor ) herseyi ben yaparim var birde.

aynen sibel. kardesiyle kedi-kopek-can-ciger ama iyiki de birbirleri icin varlar!

<<+ rica etmekten anlamamakta israrli. benim ricalarim havada kaliyor, benim lafim havada kalmaz deyip bagiriyorum haksiz olarak.. sonuc ikimizde bayaga bayag kavga ediyoruz; bu durumu bir pedogog görse bana artik ne der bilmek istemiyorum>>

bu da aynen! bazen ses tellerim dumur oluyo, o derece! boyle zamanlarin ardindan bu ne yaaa. bu ise bi cozum bulmam lazim diyip kitapsal teknikler uygulamaya calisiyorum ama hayatim 3-5yaslarinda iki cocukla kitaba gore davranmak zorrr!
    son bir haftadir oyle cok kavga ettik ki bana karsi ciddi ciddi surekli bir kizginlik hali olusmaya basladi. bu boyle hic hayirli diil diyip titreyip kendime geldim...babasini da bir titrettim, o da kendine geldi...zaman gecir sunlarla dedim.

adimiz anne de olsa her dakka ayni seylerle ugrasmak insanin sigortalarini attiriyo. dun de yanliz basima disari cikip biraz alisveris yapinca kendime geldim lakin dusun oyle alismisim ki yapisik dolasmaya..ozgeyle 5 saatlik ayrilik( taylana alistim 9-3 okulda diye)gunler gibi geldi. 5 saatte o da ozlemis bi sarilma bi muhabbet!)

arkadaslarinin etkisinde kalmak allahin emri galiba. taylan da okulda kiminle oynadigina bagli olarak degisik davranis sekilleriyle geliyo hergun. bi gun kizlardan nefret ediyo, bi gun sacini islatip bilmemkim arkadasi gibi yapmaya calisiyo.
    anlayacagin benimkiler de ayni! biz de kardesimle oyleydik kucukken de anne babamiza boyle cemkiremezdik...e kardesim hem ozgur ruhlu ozgur dusunceli olsun... abudabi malllarinda annesiz alisveris yapabilsin istiyoz(fusun)hem de cemkirmesinler, hot dedik mi otursunlar istiyoz... biz de cok sey istiyoz valla! naapsin cocuklar!

9. Re: günü astronimi, planet, günes le kapatim.... merakli cocuk annesi ben

Birce bu aralar doğum olayına ve iskelet sistemine taktı...