Güllaç

Collapse
X
 
  • Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • nerdogan
    Onur Üyesi
    • 38331

    Güllaç

    Güllaç

    Malzemeler
    7-8 adet güllaç yaprağı

    1 kilo ısıtılmış süt

    2 su bardağı tozşeker

    1 su bardağı ince dövülmüş ceviz veya fındık

    Süsleme için:

    Çeşitli meyve

    Ceviz içi veya fındık
    Yapılışı
    Güllaç yaprakları birkaç dakika sıcak sütte bekletilir.

    Yumuşayan yapraklar sigara böreği yapar gibi sekiz üçgene ayrılır.

    Ceviz veya fındık uzun kenarına konur,tombul dolmalar halinde sarılır.

    Toz şeker ıslatmak için kullanılmış süte karıştırılır.

    Derin kaba bitişik düzen yerleştirilen güllacın üstüne dökülür.

    Sütü çekince istenen malzemeyle süslenir.


    Servis Önerileri
    Yapraklar ıslatıldıktan sonra yufka böreği şeklinde aralarına iç

    konarak dizilebilir.

    Bu daha kolay ve ticari olarak tercih edilen yöntemdir.

    Yazarın uygulamasıyla, azıcık emekle daha değişik bir güllaç

    yapabilirsiniz.

    Afiyet olsun.
    Op.Dr.Nilgün Erdoğan

    www.turkeyistanbul.com
Working...
X