Merhaba arkadaşlar brokolinin çocuklar için faydalı olduğunu duymuştum ancak yapılışını bilmiyorum nickim her nekadar hamarat olsada o kadar beceriklide değilim çorbanın tarifini yazarsanız sevinirim.teşekkürler
Merhaba arkadaşlar brokolinin çocuklar için faydalı olduğunu duymuştum ancak yapılışını bilmiyorum nickim her nekadar hamarat olsada o kadar beceriklide değilim çorbanın tarifini yazarsanız sevinirim.teşekkürler
Ben kendi yaptığım şeklini anlatayım,
Brokolileri robotta çekiyorum,
Bir tencerede un, yumurta,süt, iyice çırpıp üzerine suyunu katıp kaynatıyorum, brokolileri de katıp , yağ ve tuz koyup pişiriyorum.Et suyu veya tavuk suyu da olur.
Ama unu kavurursanız, ve çiğ krema katarsanız daha lezzetli olur. Hatta içine mince doğranmış mantar katarsanız daha da iyi oluyor, Bir de un yerine ince öğütülmüş mısırunu da koyuyorum bazen.
Ben değişik tatları pek sever ve sürekli yemek uydururum da o yüzden bu kadar karışık.
Canım bir zamanlar ben brokolili bir tarif istemiştim arkadaşlardan, arkadaşlardan birinin bana gönderdiği tarifi kopyalıyorum. Çorbasını henüz yapmadım ama fırında olan tarifi yaptım tek kelimeyle harika oldu.
Salatası: Salatayı brokkoli henüz ıcakken zeytinyağı ve(zevkinize göre hafif sarımsaklı da olabilir) tuz+ limonla hazırlayıp ılık ılık tüketirseniz daha lezzetli oluyor.
2. Tarif: haşlanmış brokkoliler (Vitamin kaybını azaltmak için bütün olarak haşlanıp sonra parçalamakta fayda var) 5 ölçü yoğurt ve 1 ölçü mayonez ve miktarına göre ezilmiş bir yada birkaç diş sarımsakla iyice karıştırılır. Üzerine kırmızı biber serpilir ve ılık ılık nefis bir meze olarak tüketilir.
3. Tarif: Brokkoli çorbası - Haşlanmış brokkoliler ve suyu bir kenara alınır. Tencerede 2-3 yemek kaşığı yağ ve 3-4 çorba kaşığı un kavrulur. Üzerine 1-2 bardak süt, brokkolinin haşlama suyu ve brokkoliler ilave edilir. Hepsi beraber belderdan geçirilir. Bu çorba aynı zamanda çok besleyici bir bebek çorbası da olabilir. İsteğe göre brokkoliler haşlanırken içine soğan yada sarımsak da ilave edilebilir.
Tarif 4: Beşamel soslu brokkoli - Haşlanmış brokkoli (isterseniz karnıbahar da ilave edebilirsiniz görüntü çok haoş oluyor..) ısıya dayanıklı bir fırın kabına yarleştirilir. Üzerine yağ un ve sütle(eğer elinizde varsa sebzelerin haşlama suyunu da bu beşamel sosa ilave edebilirsiniz) hazırlanan beşamel sos dökülür en üstüne de bolca kaşar peyniri serpilir.. fırın yada ızgarada üzeri kızarana kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN..
Bildiğim bir kaç tarifi yazdım umarım işinizi görür inanın
bana hepsi ayrı güzel lezzetli oluyor. şimdiden afiyet olsun
1- Malzemeler
500 gr.brokoli
2 adet pırasa
3-4 kaşık sıvıyağ
100 gr. krema
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI
Brokoli ve pırasayı ayıklayıp robottan geçirin küçük parçalar haline getirin. Sıvıyağ da pırasaya tuz ekleyip biraz kavurun. Sonra brokoli ekleyin. Tekrar kavurun. Üzerine 6 bardak su ilave edilip, 3-4 dakika. düdüklü tencere de pişirin. Ateşten aldıktan ve kapağını açtıktan sonra bir müddet soğumaya bırakın. Daha sonra içine kremasını ekleyin, el blenderi veya mikserle iyice karıştırın. (Dilerseniz karabiber de ekleyebilirsiniz)
2-Malzemeler
500 gr. brokoli
2 adet pirasa
3-4 kasik siviyag
100 gr. krema
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI
Brokoli ve pirasayi ayiklayip robottan geçirin küçük parçalar haline getirin. Siviyag da pirasaya tuz ekleyip biraz kavurun. Sonra brokoli ekleyin. Tekrar kavurun. Üzerine 6 bardak su ilave edilip, 3-4 dakika. düdüklü tencere de pisirin. Atesten aldiktan ve kapagini açtiktan sonra bir müddet sogumaya birakin. Daha sonra içine kremasini ekleyin, el blenderi veya mikserle iyice karistirin. (Dilerseniz karabiber de ekleyebilirsiniz)
3-Malzemeler:
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı tuz (isteğe göre azaltılabilir)
1 yumurta (sarısı üzerine sürülecek şekilde ayrılacak)
Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5-4 bardak)
1 paket kabartma tozu
Yapılışı:
Tüm malzemeleri yoğurarak yağlı borcama koyun. Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Not: İsterseniz patatesli veya peynirli de yapabilirsiniz. 4-5 patates haşlayıp ezin. Bir tencerede biraz yağ ile 1 baş soğanı doğrayıp kavurun. İçine patatesleri de koyup, baharat (kırmızıbiber, karabiber çok az da kimyon) ekleyerek pişirin. Yağlanmış borcama önce hamurun yarısını, sonra arasına hazırladığınız içten koyun. En son hamurun kalan yarısını ekleyin. Üzerine yumurta sürüp, ılık fırında pişirin.
Afiyet olsun...
bende faydalandım tariflerden tarif yazanlara teşekkürler