GEREKLİ MALZEME

500 gram orta yağlı kıyma
5 adet kalın pırasa
2 orta boy domates
1 çay bardağı pirinç
3 kaşık yağ
Yarım kaşık salça
1 küçük demet maydanoz
Yeterince tuz, karabiber

YAPILIŞI

1. Pırasaların beyaz tarafları dört parmak uzunlukta kesilir ve haşlanır. Haşlandıktan sonra sudan alınır. Bıçakla uzunlamasına çizilir. Teker teker yapraklar halinde ayrılır.
2. Kıyma, rendelenmiş domates, ayıklanmış ve yıkanmış pirinç, küçük bir demet kıyılmış maydanoz, yeterince tuz, biber, bir fincan su ile yoğrulur, içinin harcı hazırlanır.
3. Altı düz bir tencerede yarım kaşık salça, yağda hafifçe kavrulur.
4. Pırasalar açılır, cevizden küçük birer parça harç alınıp pırasa yaprağına uzunlamasına yayılır, sigara gibi parmak kalınlığında sarılır. Elde biraz sıkılarak üç numaradaki tencereye istif edilir. Üzerine basılacak şekilde su konur. Hafif ateşte pişirilir.