Toplam 8 sonuçtan 1 ile 8 arasındakiler gösteriliyor.

Hybrid View

sizinkilerde yapıyor mu?

arkadaşlar merhaba,
    büyük oğlumla ilgili kafamı meşgul eden bi durum var,benzer yaşlarda çocukları olan arkadaşlar ya da buna benzer şeyler yaşayanlar var mı merak ediyorum.
    şimdi bizimki takıntılı diyeceğim,obsesif mi diye düşünüyorum ama netteki belirtiler tam olarak bize uymuyor.
    babamız oyun yaptığını var sayıyor ama ben rahatsız olmaya başladım.
    sürekli kapılara takıntılı bahçe kapısı hep kapalı olacak,balkon sandalyeleri düzenli olacak,okula giderken bile sandalye düzenliyor,evden biri çıksa ısrarla kapıyı kapatın diye tembihliyor,bazen benim parfümlerimi,banyodaki deterjanları sıralıyor kendince ama her zaman değil,genelde dağınıkta durabiliyor yani her gördüğünde rahatsız olup düzeltmiyor felan.
    şimdi bazı anneler çocuklarım dağınık diye üzülürken bende tertipli diye rahatsız oluyorum
    bazen ben dağınık seviyorum annecim benim eşyalarımı olduğu gibi bırak desemde bazen rahatsız edici davranışlar yerleşmesin diye dile getirmeyeyim diyorum.işte durum bu biraz karışık oldu galiba,ama bunun ölçüsü nedir kafam meşgul.

Re: sizinkilerde yapıyor mu?

Neden bilmiyorum yazım iki kere çıkmış. Madem silemiyorum bunu düzelteyim bari

belki takınıtılı olabilir ama uzman değilim, net cevap veremeyeceğim.
    benim oğlum 3 yaşında o da bu tür davranışlar sergiliyor; mutfaktan çıktı diyelim kapı açığa yakınsa geri dönüp sonuna kadar açıp gidiyor. kapalıya yakınsa dönüp kapatıp gidiyor.

dolabımın kapısı tam kapanmıyor, bunu bile bile her geçişinde onu kapatmaya çalışıyor, olmuyor tekrar tekrar deniyor.

piriz kapağı var, o açıksa mutlaka geri dönüp kapatıyor

halı kaymışsa her zmana değil bazen düzeltiyor.

başka tür takıntısı yok ama bu yukarıdaki saydıklarımı halı hariç mutlaka yapıyor. ben gülüyorum şimdilik ama takip de ediyorum.

dsimay yazdı:
    belki takınıtılı olabilir ama uzman değilim, net cevap veremeyeceğim.
    benim oğlum 3 yaşında o da bu tür davranışlar sergiliyor; mutfaktan çıktı diyelim kapı açığa yakınsa geri dönüp sonuna kadar açıp gidiyor. kapalıya yakınsa dönüp kapatıp gidiyor.

dolabımın kapısı tam kapanmıyor, bunu bile bile her geçişinde onu kapatmaya çalışıyor, olmuyor tekrar tekrar deniyor.

piriz kapağı var, o açıksa mutlaka geri dönüp kapatıyor

halı kaymışsa her zmana değil bazen düzeltiyor.

başka tür takıntısı yok ama bu yukarıdaki saydıklarımı halı hariç mutlaka yapıyor. ben gülüyorum şimdilik ama takip de ediyorum.
    umarım hepsininki sadece birer oyundur,bizim kafamızı meşgul ettikleriyle kalırlar..

Obsesiflik, sürekli olması halinde konulan bir teşhis. Bu insanlar kalemleri aynı boy olsun, simetrisi düzgün olsun, yerdeki taşlara kesinlikle çizgilerine basmasın, dizeceği şeyi hep aynı şekilde aynı yerde dizsin falan.
    Senin oğlun şu aşamada titiz . Bence ne zaman daha titiz, neden yapıyor (yani özellikle hangi eşyalara yapıyor) dikkat et bir müddet. Hala rahatsız olursan profesyonel yardım alman daha iyi olur. Küçükken bu işi halletmen her zaman daha iyi.

rostovian yazdı:
    Obsesiflik, sürekli olması halinde konulan bir teşhis. Bu insanlar kalemleri aynı boy olsun, simetrisi düzgün olsun, yerdeki taşlara kesinlikle çizgilerine basmasın, dizeceği şeyi hep aynı şekilde aynı yerde dizsin falan.
    Senin oğlun şu aşamada titiz . Bence ne zaman daha titiz, neden yapıyor (yani özellikle hangi eşyalara yapıyor) dikkat et bir müddet. Hala rahatsız olursan profesyonel yardım alman daha iyi olur. Küçükken bu işi halletmen her zaman daha iyi.
    bukadar titiz davranması belki 6 aylık bir mesele.malum kardeş kıskançlığımız var,bu aralar daha yoğun yaşıyor,kardeşi eskiden bebekti artık ona rakip bir birey,yarış yapıyor,ilk farkettiğimde benim gözüme girmek için yapıyor gibiydi,şimdi yerleşti sanki.
    ilk düzenlemelerinde aferin diyordum,benimde hoşuma gidiyordu,belki ben yüreklendirdim.bilmiyorum umarım geçer,obsesyonu yakıştıramıyorum,her anne gibi çocuğum kusursuz olsun istiyorum.

Bir uzmana görünmekte yarar var.

http://www.sabah.com.tr/Ekler/Cumart...rda_takintilar

http://cocukyetistirme.com/cocuklard..._bozukluk.html

www.ttb.org.tr/STED/sted1101/obsesif.pdf

link için teşekkür ederim,okudum.
    içimden bir ses herkes çıksa bunlar çok normal bizde yaşıyoruz dese diyor..