MALZEMELER
*1 Çay B. Sıvıyağ
1 Çay B. Yoğurt
1 Çay B. İrmik
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
Alabildiği Kadar Un
İÇ HARCI İÇİN
Yer Fıstığı (veyaz fındık-fıstık-daha süslü olsun derseniz inci boncuk şekerler )
ŞERBETİ
3,5 Su B. Su
3,5 Su B. Toz Şeker
HAZIRLANIŞI
-Şerbet malzemelerini kaynatıp soğumaya bırakın. Karıştırma kabına sıvıyağı, yoğurdu alıp karıştırın. İrmiği, kabartma tozunu, vanilyayı ve yeteri kadar unu ekleyin. İyice yoğurup yumuşak kıvamda bir hamur elde edin. Hamuru merdaneyle açın ve bardak ya da yuvarlak kalıp yardımıyla kesin.
-Artan parçaları yoğurup hamur bitene kadar yuvarlaklar çıkarın. .3 yada 4 yuvarlağı yuvarlakların ortalarından başlayacak şekilde uzunlamasına üst üste koyun. Sonra rulo yapın ve bu ruloyu ortadan 2 ye kesin. Kestiğiniz yerden otutturup gül yapraklarını olurturacak kısımlarını hafifce acıp Yağlanmış tepsiye sıralayın.
-Ortadaki boşluğa bir tane yer fıstığı oturtun.
-Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Pişen hamurların üzerine soğuyan şerbeti gezdirin. Şerbetini iyice çekip soğuyunca servis edin.kızartın.
— Pembe renkte kızaran lokmaları önce kevgire çıkartın. Sonra soğuk şuruba atın, 5 dakika sonra servis tabağına alın.
http://www.tatlinasilyapilir.com/gul-tatlisi-2/
(görseller :google dan alıntı )
facebookta gördüm bayıldımm.
ilk fırsatta denemek istiyorum.
tarifi bu siteden aldım
http://www.tatlinasilyapilir.com/gul-tatlisi-2/