Ben kirmizi et yemek istemiyorum, Leo da normal eti sevmiyor. Benimle söyle en güzel köfte tariflerinizi paylasin da bari ben de köfte yapmasini ögreneyim
Ben kirmizi et yemek istemiyorum, Leo da normal eti sevmiyor. Benimle söyle en güzel köfte tariflerinizi paylasin da bari ben de köfte yapmasini ögreneyim
geçenlerde forum vardı yine
irmik katanlar, yoğurt katanlar, süt katanlar
ben mi ? hala annemin yaptığı gibi olmuyoor ? fark nerde gerçekten bilmiyorum
en güzel kadınbudu yaparım.onu da uzun zamandır yapmadım.
evde köfte yapmıyorum ben.en güzeli Çiçek Izgara'nın köftesi.
Kadınbudunun tarifini vereyim istersen.
Çiçek ızgara iyi mi gerçekten ?DURUCUM yazdı:
en güzel kadınbudu yaparım.onu da uzun zamandır yapmadım.
evde köfte yapmıyorum ben.en güzeli Çiçek Izgara'nın köftesi.
Kadınbudunun tarifini vereyim istersen.
ben de Ramiz'inkini sevdim
çiçek ızgaranın daha güzel bence.ramiz çok yağlı geliyor bana.
bebisim yazdı:
Çiçek ızgara iyi mi gerçekten ?DURUCUM yazdı:
en güzel kadınbudu yaparım.onu da uzun zamandır yapmadım.
evde köfte yapmıyorum ben.en güzeli Çiçek Izgara'nın köftesi.
Kadınbudunun tarifini vereyim istersen.
ben de Ramiz'inkini sevdim
500 gr kıyma
1 soğan rendelenmiş
1 yumurta
yarım ekmek içi(ben bir miktar sütün içine ekleyip sıkıp kullanıyorum)
ince kıyılmış maydanoz
isteğe göre 1-2 diş sarımsak
kimyon
karabiber
tuz
iyice yoğurmak lazım,kızartarak da "izmir köfte"olarak da kullanılabilir"
içine biraz bayat ekmek yada galete
soğan maydanos,isteğe göre baharat
yoğur şekil ver ama kızartma ağır oluyor
fırın tepsisini hafif yağla ve diz içine köfteleri
fırında pişir
hem kızartma gibi oluyor hem daha lezzetli
İyi köftenin sırrı soğanını bol koymaktır Deniz'cim.
1 kilo kıymaya en az 3 adet soğan koymalısın.
1 tatlı kaşığı biber salçası ve rende sarımsak da lezzet katar.Diğer malzemeler de standart zaten
biber salcasi ve bol sogan. bunlari da aklimda tutayim..
Köfte konusunda başarılı oldugumu soyleyemem ama haftada iki gün mutlaka köfte oluyor bizim evde.Oğlumun en en sevdigi yemek Deniz'cim .
Çok güzel köfte yapan bir arkadaşım var ,köftesinin sırrı olarak ,tüm malzemeyi robotta yogurmak ve dinlendirmek oldugunu soylemişti .
Ha birde yemek kursunda köfte yapmayı öğrenmiştik .Hocanın verdigi bilgiler ;
-Çay kaşıgının ucuyla karbonat koymak (o zaman yumurta konmuyordu galiba :roll: yada yumurtaya ilave cok az karbonat .unuttum kafama göre yapıyorum artık )Köfteler pufuduk pufuduk oluyor karbonatla
-Eti mutlaka dana döş almak (en iyi köftelik et oymuş )
-Çok iyi yogurmak ve dinlendirmek olarak vermişti .
Aslında saatleri bana uysaydı ,şu kursa katılmayı çok istemiştim.Ama saatleri uymadı .Köfte yapma kursu
http://www.chefsistanbul.com/site/page.asp?dsy_id=181
(linki tıklayın çok güzel kurs duyuruları var )