Toplam 9 sonuçtan 1 ile 9 arasındakiler gösteriliyor.

Hybrid View

1. SİZDE DE OLDU MU? OĞLUM KREŞTEKİ BAKICISINA "ANNE" DİYORMUŞ İÇİM ÇOK TUHAF OLDU

Çocuğu kreşe giden arkadaşlara ya da bakıcıya bırakan arkadaşlara sorum aslında ama diğer arkadaşlarımın da fikrini almak isterim:
    Biraz önce Beren'in kreşteki bakıcı annesi aradı. Önce telaşlandım hastalandı mı diye. Sonra bir konuda bir şey sormuştum o konuda konuştuk. Daha sonra Beren'in çok güzel kahvaltı yaptığını hatta "anne süt", "doldur" dediğini söyledi. (Aslında evde süt içmez doğru dürüst) "Size anne mi diyor?" dedim garip bir sevinçle beraber. Evet dedi Bakıcı anne. Telefonda bir yandan konuşuyorum ama bir yandan da içimi garip duygular, kafamı değişik sorular kaplıyordu. Yani bir başka insana "anne" diyordu oğlum. Ya anlatamıyorum neler düşündüğümü belki de sizler anlamışsınızdır. Biraz kıskançlık, biraz sevinç, biraz çalışmak zorunda olduğumdan, oğlumu başka birine baktırmak zorunda olduğumdan pişmanlık.... ne bileyim siz de de hiç böyle duygular oldu mu arkadaşlar

Haa yanlış anlaşılmayayım Beren bana da anne diyor çok şükür

Re: SİZDE DE OLDU MU? OĞLUM KREŞTEKİ BAKICISINA "ANNE" DİYORMUŞ İÇİM ÇOK TU

benim oğluşum annemı gorene kadar benım dısındakı herkese anne derdi.sonra annem bıze geldı ben de anne demeye basladım sonra anladı ben onun annesıyım öncelerı benı bır anne degılde oyun arkadası olara goruyormus boyle yazınca komık oluyorda o zamanlar cok uzuluyordum neden benı anne olarak secmıyor annesı oldugum halde dıye
    sen gonlunu ferah tut oda zamanla degısecektır.

Bahar' cım,

Sonuçta annesi sensin, takma kafana. Gerçi benim başıma böyle bir şey gelmedi. Kaan bakıcısına anne dese ne hissederim bilemiyorum. Yalnız bizimkisi de anne demeden evvel Ayşe demeye başladı (bakıcısının adı). Adam anne-baba demiyor Ayşe diyip duruyor....

Acaba bakıcı öğretmiş olabilir mi (ona anne demesi için)? Zira bizimki dikkat ettim gel teyzesi diyor, anne lafını hiç kullanmıyor.

Boş ver üzülme sonuçta onun bir tanecik annesi sensin Baharcım.

Sevgilerimle,

4. Re: SİZDE DE OLDU MU? OĞLUM KREŞTEKİ BAKICISINA "ANNE" DİYORMUŞ İÇİM ÇOK TU

Baharcımmmm ,
    Lara nın yuvasında hep öğretmen kavramı var . Aralarında bile öğretmenler birbirine Şebnem Öğretmen , Dilek Öğretmen diye sesleniyorlar .Nerden çıkmış şimdi bu anne demek ? Yani çok sevdiğini gösterir ama ne bileyim . dürüstçesi ben bozulurdum çok herhalde . sen bir konuş bence öğretmen desin . ne olur ki . üff baharcım ben kıskanırdım yaa ve eğer kıskandıysan çok normal bu . önemsemesen daha garipti .
    ben k.validesine , k.pederine anne - baba denmesine de karşıyım zaten . sen bana bakma ben pek bi bencilim

Zeynep şu aralar ben de dahil herkese anne diyor.
    Ben ne yapayım benim kalbim taş mı

Baharcım bizimkilerde kreşte isimlerin sonuna öğretmen ekleyerek konuşuyorlardı.Mesela Birsen öğretmen,Nilgün öğretmen gibi.
    Ama sana başka bir örnek daha vereyim,
    benim patronumun oğlu var evde bakıcısı var annesi yokken evde ona anne diyormuş,anne eve gelince onun yanındayken havva diye çağırıyormuş
    bu çocuk kesin politikacı olur diye düşünüyorum))

Allaha şükür Sude şu an benden başka kimseye anne demiyor..
    Ama dikkatimi çeken çocuğuna annesinden başka birisi bakıyorsa onu anne yerine koyup öyle hitap öğretiliyor...Kreşte de bu olmuş belli..Baksana bakıcı anne tabiri var, çocukta ne yapsın böyle duyunca o şeklide konuşuyor, sadece bakıcı için geçerli değil, babaanne anneanne baktığı zamanda çocuklar onlara da anne diye hitap ediyor..
    Bu yaşayarak öğrenilen birşey bence, Sude 'ye 4.5 aylıktan beri babaannesi bakar ilk konuşmaya başladığından beri öğrettim "mamaanne" diyordu...
    Bence kreşle konuş, abla v.s. diye hitap ettirsinler...
    Alınmaya gelince bende alınırdım, örneğin akşam gittimde eltim benden önce gelmiş oluyor onun da Sude kadar kızı var bakıyorum Sude onun peşinde Simay kucağında diye oda kucağına çıkmak istiyor..
    Buna çok alınıyorum doğrusu, annelik içgüdüsü ne yapayım..
    Birde bu konuda sakın kendini suçlama bunu yaşayan sadece sen değilsin, bir çoğumuz değişik durumlarını yaşıyoruz onlarla beraber olmadığımız için, ama çocuk duyarak benimsiyor, siz ve kreştekiler dikkat etsin hitap ederken...
    Amma uzattım, sevgiler..

canım benim işde biz çalışan annelerin kaderimi böyle deyim ne deyim...benim oğlumda babannesine anne diyor ama ben çok fazla belirsiz duygularla kendimi yemek yerine daha mantıklı düşünüyorum.Birkere oğlum benden çok babannesiyle beraber seninkide aynı şekilde eeee bizimkilerde normal olaraak onları benimsiyorlar ben işden eve döndüğüm zaman birşey isteyiceği zaman babannesinden istiyor tabii anne diyerek eee bende çok normal karşılıyorum ama oğluşum bana da anne diyor kendimi bununla avutuyorum darılma annesi biraz daha büyüyünce herşey yoluna girecektir ve sende sana anne demesinin zevkini çıkaracaksın....
    sevgilerimle,
    meltem

Bahar'cım nilay da kreşe gidiyor ve oradaki öğretmeninden çok bahsediyor..ve onları çok seviyor..onlara anne demesede..
    Örneğin bir şarkı öğreniyor ve o şarkıyı evde söyleyelim diyorum..Bana ne dese..biz söylemeyelim ..öğretmenim bana söyler diyor..
    kitap okumak istesek ..yok öğretmenim bana okur diyor..ya benim kızımda işte böyle..
    Bazen bende düşünüyorum..kızım ne kadar öğretmenine bağlı diye..
    Bu arada haziranda benim okulum bitiyor ve yazın kreşe gitmeyecek..ama kışın tekrar ne yapacağım bilmiyorum..çünkü bende evde olacağım..Kreştende onu birden koparmak istemiyorum..En azından haftada 2-3 gün göndermeyi düşünüyorum.

sevgiler