Tarif istiyorum bilimli arkadaslarimdan.
Yilbasi soframizda olucak kendileri, nasi yapmali?
Sert olmamasi icin nasil marine edebilirim bu geceden?
Tarif istiyorum bilimli arkadaslarimdan.
Yilbasi soframizda olucak kendileri, nasi yapmali?
Sert olmamasi icin nasil marine edebilirim bu geceden?
cam'cim ya bir turlu sevemedim ordek etini yardimci olamayacagim sizi iyi lezzetler
bu arada bir animi yazmak istiyorum
sevgili esimcimin associate'lerinden birinin evine gittik allam cok onemli varliklar bunlar para kariyer hersey neyse kadin benim pork yemedigimi biliyor ozene bezene yemekler hazirlamis, rr demis sule herseyi yemez cok yemek secer diye, bu kadin da kalk ordek pisir birde onu koca gun marine et, allam koca gece sarap ve on yemekle gecirmistim kendimi, honest davranip ordek sevmiyorum diyemedim biraz yemek zorunda kaldim ama cogu tabagimda durdugundan sonra anladilar, arkadanda tatli yapmis kadinin kizkardesi (buda unlu bir yazar kendi capinda) kadin bana elcagizlarinla tatli yapmis ama icine almond koymus allam nefret ederim, it was certainly my lucky night! Neyse arkadan cheese and biscuits gelince nasil sevinmistim anlatamam...
Zavalli pingus ne anlar onlar yemekten, sen hamsili pilav yapta cagir bi gun
artik bu site bana yetmiyor yeni ufuklara yelken acma zamani gelmis
artik allrecipes.com a takiliciim
ona iyi davran, kulağına yumuşak şeyler söyle
okşa onu
sev onu
füsuncum be...
hiç uğraşma
al bi kocaman fırın poşeti
del bir kaç yerden
içine birazcık un serp
koy ördeği içine
3-4 saat yavaş yavaş pişsin
ha üstü çıtır olsun istiyorsan tam iyice dağılmadan çıkar at ızgaralı fırının ızgara bölümüne
Büyükbaşları keserkene klasik müzik dinletip de keserlermiş bazı yerlerde, eti yumuşak oluyormuş, ne bilem Vivaldi iş görür kibin sankü
Ayy ben hiç ördek eti yemedim Bizimkilerde hiç bir yılbası yapmadı bak Hep hindi hep hindii.
Sen bu yıl yap,anlat bizede bende seneye yapayım çok güzel oluyorsa.Ama etinin çok lezzetli oldugunu duyarım.
guzel yapilirsa evet cok lezzetli ama kurutmadan pisirmek mesela,kuru oldumu yenmiyor.
pekin ordegi yapcam ama kolay usulu.
simdik zencefil,tarcin,karanfil,hint cevizi vebeyaz biberle icini baharatladim,disina ayni baharatlari soya sosuyla karistirip surdum,ovdum.
bi gece beklicek,aa icine soganda konackti bak unuttum,bi tane yesil sogan koncakmis.
sona yarin sabah once bir tencereye su koyup 2 saat boyunca buharda piscek.
sonra firina konup kizartilicak,arada cikarilip bal ve soya sosu karisimi surulup kahverengi ve citir citir olana dek pisirilicek.
bakalim ins guzel olur
sevincnaz yazdı:
Ayy ben hiç ördek eti yemedim Bizimkilerde hiç bir yılbası yapmadı bak Hep hindi hep hindii.
Sen bu yıl yap,anlat bizede bende seneye yapayım çok güzel oluyorsa.Ama etinin çok lezzetli oldugunu duyarım.
Fusocum ben de bir ara heveslenip yapmistim, ic pilav doldurdum falan ama sonuc felaketti..niye mi?
eti cok lezzetli falan ama ordek o kadar yagli bir hayvan ki kafayi yersin... ki$in sogukta buzda suda nasil kaliyor saniyorsun??
ke$ke fileto alsaydin..Ordek fileto ya da kendin cikarsaydin bilemiyorum artik, cok mu gec kaldin ordekcigin filetosunu almak icin??
ben seviyorum ordeki yaa,senede bi kere yagli yiyelim bisey olmaz.zaten o yag citir citir oluyor kalin bir tabaka oluyor ustunde yemeye diyaman dogru pisirebilirsen,bakalim ben becerebilicek miyim
hemi bizim ordek pek guzel gornuyo,organik hemide cok havali
Jemima yazdı:
Fusocum ben de bir ara heveslenip yapmistim, ic pilav doldurdum falan ama sonuc felaketti..niye mi?
eti cok lezzetli falan ama ordek o kadar yagli bir hayvan ki kafayi yersin... ki$in sogukta buzda suda nasil kaliyor saniyorsun??
ke$ke fileto alsaydin..Ordek fileto ya da kendin cikarsaydin bilemiyorum artik, cok mu gec kaldin ordekcigin filetosunu almak icin??