Toplam 9 sonuçtan 1 ile 9 arasındakiler gösteriliyor.

Hybrid View

  1. #1

    Kadayıf tatlısı

    Sevgili hamarat hanımlar
    güzel ,tatlı,parmaklarımızı yedirtecek bir kadayıf tatlısı tarifi istiyorum serbetli olandan varmı yapanınız

    Yarın iftara misafirim gelecek onlara yapacağımda

    İyi hafta sonları

  2. #2
    Üyelik Tarihi
    05 Haziran 2007
    Bulunduğu Yer
    Beylikduzu-Beykent
    Mesaj
    6.147

    Re: Kadayıf tatlısı

    SANA bu pazar iftara yapacagim super bir tarif vericem
    sekil olarakda muthis

    KADAYIF DOLMASI


    MALZEMELER
    3 adet yufka
    yarım kilo kadayıf
    2 su bardağı ceviz
    3 yemek kaşığı tereyağ
    şerbeti için: 5 su bardağı şeker, 3,5 su bardağı su, yarım limon suyu

    HAZIRLANMASI
    Şekerimizle suyu 15-20 dk kaynatın,limon suyunuda ekleyip bir taşım daha kaynatın ve ılımaya bırakın.
    Kadayıfları geniş bir kaba alın, elinizle açarak tel tel olmasını sağlayın.
    Yufkaların birini tezgaha serin, üzerine kadayıfların 3 te birini koyun, cevizlerimizinde 3 te birini koyun.


    Yufkayı dikkatlıca rulo yapıp iki parmak genişliğinde dilimleyerek kesin. Rulo yaparken çok dikkatlı olmalıyız. Yufkamızı sıkı sararsak keserken yırtılır. Çok genişte sararsak kestikten sonra dilimler açılıyor.

    Kesmiş olduğumuz her dilimin üzerine fındık buyuklüğünde tereyağını koyun yada baştan erimiş olan tereyağımızı kadayıfımıza yedirin.
    Aynı işlemi diğer iki yufka içinde yapın. 200 derecede ki fırında kızarana kadar pişirin.

    Kadayıflar ılıyınca şerbeti üzerinde gezdirin. 1 saat aralıklarla dilimlerimizi ters düz edin ve her iki tarafında şerbeti çekmesini sağlayın.


    AFİYET OLSUN

  3. #3
    Üyelik Tarihi
    05 Haziran 2002
    Bulunduğu Yer
    yıldırım/bursa
    Mesaj
    25.404

    Re: Kadayıf tatlısı

    rahmetli teyzem yapardı

    bende yapayım bu tarifi

    derensima yazdı:
    SANA bu pazar iftara yapacagim super bir tarif vericem
    sekil olarakda muthis

    KADAYIF DOLMASI


    MALZEMELER
    3 adet yufka
    yarım kilo kadayıf
    2 su bardağı ceviz
    3 yemek kaşığı tereyağ
    şerbeti için: 5 su bardağı şeker, 3,5 su bardağı su, yarım limon suyu

    HAZIRLANMASI
    Şekerimizle suyu 15-20 dk kaynatın,limon suyunuda ekleyip bir taşım daha kaynatın ve ılımaya bırakın.
    Kadayıfları geniş bir kaba alın, elinizle açarak tel tel olmasını sağlayın.
    Yufkaların birini tezgaha serin, üzerine kadayıfların 3 te birini koyun, cevizlerimizinde 3 te birini koyun.


    Yufkayı dikkatlıca rulo yapıp iki parmak genişliğinde dilimleyerek kesin. Rulo yaparken çok dikkatlı olmalıyız. Yufkamızı sıkı sararsak keserken yırtılır. Çok genişte sararsak kestikten sonra dilimler açılıyor.

    Kesmiş olduğumuz her dilimin üzerine fındık buyuklüğünde tereyağını koyun yada baştan erimiş olan tereyağımızı kadayıfımıza yedirin.
    Aynı işlemi diğer iki yufka içinde yapın. 200 derecede ki fırında kızarana kadar pişirin.

    Kadayıflar ılıyınca şerbeti üzerinde gezdirin. 1 saat aralıklarla dilimlerimizi ters düz edin ve her iki tarafında şerbeti çekmesini sağlayın.


    AFİYET OLSUN

  4. #4
    Üyelik Tarihi
    26 Aralık 2005
    Bulunduğu Yer
    Krezüs hazineleri diyarı.
    Mesaj
    11.304

    Re: Kadayıf tatlısı

    derensima yazdı:
    SANA bu pazar iftara yapacagim super bir tarif vericem
    sekil olarakda muthis

    KADAYIF DOLMASI


    MALZEMELER
    3 adet yufka
    yarım kilo kadayıf
    2 su bardağı ceviz
    3 yemek kaşığı tereyağ
    şerbeti için: 5 su bardağı şeker, 3,5 su bardağı su, yarım limon suyu

    HAZIRLANMASI
    Şekerimizle suyu 15-20 dk kaynatın,limon suyunuda ekleyip bir taşım daha kaynatın ve ılımaya bırakın.
    Kadayıfları geniş bir kaba alın, elinizle açarak tel tel olmasını sağlayın.
    Yufkaların birini tezgaha serin, üzerine kadayıfların 3 te birini koyun, cevizlerimizinde 3 te birini koyun.


    Yufkayı dikkatlıca rulo yapıp iki parmak genişliğinde dilimleyerek kesin. Rulo yaparken çok dikkatlı olmalıyız. Yufkamızı sıkı sararsak keserken yırtılır. Çok genişte sararsak kestikten sonra dilimler açılıyor.

    Kesmiş olduğumuz her dilimin üzerine fındık buyuklüğünde tereyağını koyun yada baştan erimiş olan tereyağımızı kadayıfımıza yedirin.
    Aynı işlemi diğer iki yufka içinde yapın. 200 derecede ki fırında kızarana kadar pişirin.

    Kadayıflar ılıyınca şerbeti üzerinde gezdirin. 1 saat aralıklarla dilimlerimizi ters düz edin ve her iki tarafında şerbeti çekmesini sağlayın.


    AFİYET OLSUN


    Benim annem erzurumludur ve kadayıf dolmaları meşhurdur ama bu tarifi ilk defa duyuyorum , denemeli..sağol..

    Hımm gece gece nasılda canım istedi


  5. #5

    Re: Kadayıf tatlısı

    kadayıfı ( yaş kadayıf ) şeker,ceviz ve tereyağ ile kavur
    yarısını tepsiye koy biraz bastır,muhallebisini yap ılıyınca içine çırptığın kremşantiyi ekle karıştır,kadayıfın üstüne dök sonra geri kalan kadayfıda en üste yay ve dolapta bir gece beklet bu harika ötesi bişi oluyor

  6. #6

    Re: Kadayıf tatlısı

    serbetli demişsiniz ama seldaalp'in tarifi de çok hoş bence çok daha hafif oluyor hem

  7. #7
    Üyelik Tarihi
    16 Mart 2009
    Bulunduğu Yer
    Ege'nin incisi
    Mesaj
    3.870

    Re: Kadayıf tatlısı


    evet o tarif de güzel görünüyor ama ondaki yufka olayı sanki bana zor gelicek..

    öteki hiçbirşey yapmadan atıveriyordu da fırına pek zahmetsizdi..

  8. #8
    Üyelik Tarihi
    16 Mart 2009
    Bulunduğu Yer
    Ege'nin incisi
    Mesaj
    3.870

    Re: Kadayıf tatlısı


    kaç sene önce bir arkadaşım yapıyordu fırında..

    çok hafif oluyordu akıllılık edip almamışım tarifini

    yanılmıyorsam kadayıfı tellerine ayırıp tepsiye koyup içine birkaç tereyağla kızartıyordu araya da ceviz tabi koyarken..

    çok da net anımsamıyorum ne yazık ki

  9. #9
    Üyelik Tarihi
    20 Aralık 2005
    Bulunduğu Yer
    bebeğinin yanı
    Mesaj
    8.400

    Re: Kadayıf tatlısı

    hımmmmmmmm

Benzer Konular

  1. kadayıf dolması - bi sen eksiktin ;-)
    Konuyu Açan: elif74, Forum: Genel Forum.
    Cevap: 31
    Son Mesaj: 22 Kasım 2009, 14:58
  2. Beşinci günde beş tane kadayıf dolması...
    Konuyu Açan: Esra_Aytekin, Forum: Genel Forum.
    Cevap: 42
    Son Mesaj: 06 Aralık 2006, 04:18
  3. kadayıf dolması
    Konuyu Açan: Saliha-Berat, Forum: Tatlılar.
    Cevap: 3
    Son Mesaj: 17 Ekim 2005, 09:51
  4. Yufkalı Kadayıf Tatlısı ( enfes gözüküyor)
    Konuyu Açan: Utku&Arda, Forum: Tatlılar.
    Cevap: 4
    Son Mesaj: 14 Ekim 2005, 14:56
  5. KADAYIF TATLISI(denenmistir biraz once yaptim:))
    Konuyu Açan: ELA, Forum: Tatlılar.
    Cevap: 3
    Son Mesaj: 12 Aralık 2004, 09:04

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Dosya Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
 
 

Bu site Lidya.Net tarafından hazırlanmış ve yayınlanmaktadır © 1998-2012. Bu sitede yayınlanan yazılar, kaynak ve yazarı belirtilmek kaydıyla kullanılabilir.
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren AnneCocuk.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan ve yazdıkları yazılardan kendileri sorumludur.
AnneCocuk.com ile ilgili yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkinden iletişime geçildikten sonra en geç 2 (iki) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve size geri dönüş yapılacaktır.