1. Sayfa - Toplam 3 Sayfa var 123 SonuncuSonuncu
Toplam 28 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

Hybrid View

Bu çocuk şımartma değil mi şimdi?

Geçen gün görümcemle Capacity'e gittik. (Hani şu Davidoff olayının oludğu gün)
    Kızı 3 yaşında.
    Yağmurun arabası kamyon kadar olduğu için mecbur kızının baston pusetine oturttum Yağmur'u.
    Önce "ben sürücem" diye tuttrudu. Annesi "olmaz" demedi. Neyse biraz izin verdim ben de.
    Sonra yemek yemek için Rumi'ye oturduk. Pide istedi , bizim tantuniler geldi. "Ben tantuni yicem" dedi. Annesi kendininkini verdi. Sonra "su su suuuuu " diye bağırmaya başladı
    Ordan kalktık ve yine puseti ben iticem sendromu yaşadık. Ve yine annesi "olmaz" demedi. Ama ben bu sefer " Hayır!" dedim.
    D&R a girdik, ordan bi oyuncak kaptı. Bütün mağaza elinde dolaştı. Annesi almayacak olmasına rağmen "bırak" demedi.
    Etiketini kopardı, annesi sakladı.
    Oradan çıktık "dondurma" diye tutturdu. Ama nasıl bağırıyor!
    İndik Migros'taki Mado da dondurma yedik.
    Eve gelmemiz 9 u buldu.
    Ya ben de mi böyle olacağım?
    Belki bende hata var ama ben böyle olamam. "Çocuğa asla hayır denmez" annelerinden değilmişim onu anladım..

Re: Bu çocuk şımartma değil mi şimdi?

tık tık tahtaya vur ve kınama

SEM.NURS yazdı:

Benim çocuğum öyle değil demiyorum ki, nasıl yapsam da öyle olmasın paniğindeyim şu an

Benim çocuğum sözünü ettiğin hiçbir şeyi yapmadı şimdiye kadar.

Bu çocuk resmen şımartılmış ve arsız yapılmış.

Annesinde var sanırım sorun.

Çoçuklarla ilgili hiçbir konuda anne-babayı kınamamayı öğrendim. Kızım 16 aylık ve artık kendi kararlarını verir duruma geldi. Resmen bazı durumlarda mücadele ediyoruz daha bu yaşta.
    Kadın, kızına hayır demekten bıkmış ve dışarıda sorun yaratmak istememiş olabilir. Tahmin yürüttüm sadece.
    Ben de bazı şeylere hayır denmesi taraftarıyım, bunu ne kadar başarabileceğimi zaman gösterecek.

ben çocuğuma hayır derim ama dinlemez

luna_lovegood yazdı:
    SEM.NURS yazdı:

Benim çocuğum öyle değil demiyorum ki, nasıl yapsam da öyle olmasın paniğindeyim şu an

Biraz fazla rahat sanırım görümcen kuralları öğretmeli tabiki hayır demeli benim kızım da çok şükür ben böyle şeyler yaşamadım ama şunu görüyorum anne ne yaparsa yapsın
    çocukda yoksa olmuyor sanki, yakın bir arkadaşım anaokulu öğretmeni öğrencilerimi eğitiyorum ama kendi kızımda başarılı değilim diyor 5 yaşında kızı ve çok zorluyor onu dediğim gibi çocukdan çocuğa değişiyor Nil

Dahasıda var bak eksik anlatmışım..
    Kendi dondurması külahta bizimki tabakta diye annesinin tabağına saldırdı, annesi de verdi
    Benim suyumu içmek istedi, ben karşı çıktım: " Olmaz yengecim, sakın başkasının bardağından, tabağından birşey yiyip içme olur mu" dedim. Ya bunu demek çok mu zor????
    Yağmur'a ne yaptıysak aynısını istedi (hadi onu anlarım, çok normal)
    Şimdi bu çocuk daha.. Ama annesi???

9. Re: Bu çocuk şımartma değil mi şimdi?

kime ne kadar yüz verirsen o kadar astarını da ister bunu bilir bunu söylerim
    anne hatalı hayır demesini bilmeli çocuk artık annesini çözmüş kullanabildiği kadar kullanıyor

Yarın anne tepki göstersede iş inada binip kendini yerlere atacak ve zırlayacak sonra çocuğum neden böyle diye soracak

benim çocuğumda yaptı ama izin verdiğim kadarını yaptı
    yanlız ben dondurmayı ne şekilde yiyeceksem ona da sordum sorarım ve bilirki o benimkini istesede vermem

yani çocuğa birşey söylerken kendine gelecek olan yemeğin vs. şeylerinde farklı olacağını iyi karar vermesi gerektiği
    söylerim ama döner ister canı tantunime göz koyar olur biraz tadına baksın diye veririm ucundan

D!LéK yazdı:
    kime ne kadar yüz verirsen o kadar astarını da ister bunu bilir bunu söylerim
    anne hatalı hayır demesini bilmeli çocuk artık annesini çözmüş kullanabildiği kadar kullanıyor

Yarın anne tepki göstersede iş inada binip kendini yerlere atacak ve zırlayacak sonra çocuğum neden böyle diye soracak

benim çocuğumda yaptı ama izin verdiğim kadarını yaptı
    yanlız ben dondurmayı ne şekilde yiyeceksem ona da sordum sorarım ve bilirki o benimkini istesede vermem

yani çocuğa birşey söylerken kendine gelecek olan yemeğin vs. şeylerinde farklı olacağını iyi karar vermesi gerektiği
    söylerim ama döner ister canı tantunime göz koyar olur biraz tadına baksın diye veririm ucundan

Hayır, bide sinirlendiğim, kendi çocuğu, kendi çeker desem. de değil işte.. tepe tepe sen de çek istiyor. Kendi her istediğini yapıyor, ben de yapayım istiyor. :-x