1. Sayfa - Toplam 3 Sayfa var 123 SonuncuSonuncu
Toplam 31 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

Hybrid View

1. 36 saat icinde Leo'yu iyi etmem lazim .. Yardimmm!!!! --22 saat kaldi..

Dün sabah Leo Daviddeydi.
    Sabah David aradi. Leo kustu midesi bulaniyor, dedi. Isinden izin aldi, anaokuluna ve krese göndermedi.
    Pazar günü Türkiye'ye ucacagimiz icin Leo'nun doktorunu aramasini rica ettim. Leo istahsizlik ve sabahki kusma ve daha sonra biraz mide bulantisi disinda dün tüm gün bir sorun yasamamis, ama yemek yememis. Iyi yarin anaokula ve krese gider dedi.

Bu sabah konustuk, Leo'yu alip evde kalayimmi diye sordum. Gerek olmadigini söyledi. Sabah doktora ugramislar. Doktor HIC MUAYENE ETMEDEN !! mide bulantisi gecirici Itinerol B6 fitil, bagirsak düzenleyici hap Bioflorin ve ishalde mineral kaybederse takviye olarak suya karistirilan elektorlit GES 45 vermis. David sabah ilacini icirip 8.30 da anaokuluna birakmis.

Aksam 15.30 da Leo'nun kresine geldim. Kresinin son günüydü. 4 yildan sonra artik bu kresi birakiyor. Agustostan itibaren ögleden sonralari artik okulklübüne gidecek. Bu nedenle veda partimiz vardi. Hediyelerimle, Leo'nun detaylica ismarladigi solucan dondurmalarla geldim. David ve Leo persembe aksami pasta yapmislardi, sabah onu birakmis.

Krese gelince Leo'yiu cok soluk gördüm. Rengi sapsari, hatta yesildi. Cok üzüldüm. Masada ne pastaya ne dondurmaya dokundu. Ama istahsizlik disinda atesi yada baska bir rahatsizligi yok.

Veda partimiz beklendigi gibi 1 saat sürdü. Saat 5 gibi arkadasi Tim'i de alip eve geldik.
    Evde anne cok midem bulaniyor dedi. Cocuklar biraz sakin otursun diye cizgi film actim. Kendini fazla yorup kötü hissetmesini istemedim.

Papatya cayi yaptim. Havuclu patatesli bir corba yaptim azicik icti. Doktorun verdigi ilaclari verdim. Biraz yogurda sert ekmek koyup azicik balla onu verdim 2 kasik yedi. Biraz grissini verdim tuzlu iyi gelir diye.
    Kusmadi henüz. Simdi sürekli papatya cayi ve su veriyorum.
    Lütfen baska ne yapilir. Pazar sabahi Türkiye seyahatimiz basliyor. O zamana kadar cok iyi olmasini istiyorum. Ne yapabilirim? Fikirlerinize ihtiyacim var..
    Tesekkürler..

Re: 36 saat icinde Leo'yu iyi etmem lazim .. Yardimmm!!!!

Geçmiş olsun Leo'ya! Virütik bir durumsa yapılacak çok şey yok. Bol sıvı almasını sağlamak ve virüsün vücuttan atılmasını beklemek gerek. Ateşi çıkmadığı sürece tehlikeli bir durum yoktur. Yemek yemezse o kadar önemli değil, ancak sıvı almalı mutlaka.

İyi haberlerinizi almak dileğiyle.

3. Re: 36 saat icinde Leo'yu iyi etmem lazim .. Yardimmm!!!!

Öncelikle geçmiş olsun,ateş yoksa sanırım önemli bir sorun da yok,belki birşey dokundu.Yalnız balın sindirimi ağırdır diye biliyorum...(patates,ekmek harika)

Tavsiyelerim işine yararsa:
    1.Panik yapmadan takip et,gelişen durum sana ne yapacağını gösterecek zaten...

2.Gene söylüyorum bırak artık bukadar planı,gerekirse planlar anında değişir,biletlerde çöpe gidebilir,hayatı ve insanları kontrol edemezsin..(ex eş birinci sırada )Tüm samimiyetimle söylüyorum ki 2012 e giderken plan,strateji,ve kontrol enerjileri bitti,bu konuda önlem almazsan evren seni son sınırına kadar zorlayacak..(kafayı yemiş bu diyeceksin ama bir dene)

Tekrar geçmiş olsun,sevgiler....

nane ve limon çayı

hatta balla karıştırı verebilirsin
    virütik değilse geçirecektir.
    mide gazlarını alır,mide üşütmesine birebidir.

kusabiliyorsa kustur
    ve bol sıvı ile destekle

ateşini kontrol altında tut Denizcim

geçmiş olsun

5. Re: 36 saat icinde Leo'yu iyi etmem lazim .. Yardimmm!!!!

tesekkürler arkadaslar.. bol sivi veriyorum.. ates yok.

ex aslinda benim de yapacagim gibi davrandi. Yani onda oldugu icin farkli bir durum yok. Ama tatile gidecegimiz icin ben doktora götürmesini istedim. Tatil olmasaydi gerek duymayabilirdim. Doktor bakmadan ilac vermis diye biraz o tuhaf geldi.

Ama dün bende olsaydi belki bu gün de evde kalmasini saglardim, yine seyahat sebebiyle extra dikkatli olmak icin.

Neyse yarin tüm gün evdeyiz. Ben ilac ve gidayla ogluskoyu iyi etmeye niyetliyim.

Geçmiş olsun .
    Mide bulantısı ve kusma durumunda doktor sulu şeyler yerine katı şeyler vermemeiz gerektiğini, ishal durumlarında da bol bol sıvı ve yanında yine katı gıdalar (patates haşlama ,makarna ya da lapa gibi, ya da kızarmış ekmek peynir gibi).
    Şimdi virütik bir durumda mide bulantısı 3 gün sürebilir ve sonra ishale çevirir.
    Bağırsak hareketleri yukarı doğru olursa kusma aşağı doğru olursa ishal olurmuş.

Eninde sonunda yiyecek deniz o yüzden kendini üzme, yiyemiyorlar malesef böyle hastalandıklarında. Ama düzelince ilk işleri yemek yemek oluyor.
    İnşallah çabucak atlatır.
    Öperim leo'yu.

7. Re: 36 saat icinde Leo'yu iyi etmem lazim .. Yardimmm!!!!

sahende yazdı:
    Geçmiş olsun .
    Mide bulantısı ve kusma durumunda doktor sulu şeyler yerine katı şeyler vermemeiz gerektiğini, ishal durumlarında da bol bol sıvı ve yanında yine katı gıdalar (patates haşlama ,makarna ya da lapa gibi, ya da kızarmış ekmek peynir gibi).
    ...
    Kafam karisti benim. Leo'da mide bulantisi ve kusma var ishal yok. Ama sivi demis doktor. Kres müdiremiz de Leo'nun arkadasinin annesi aksam ugradi eve, bana havuc ve patates corbasi iyi dedi ve o nedenle o corbayi yaptim. Bir de bana meyveleri (elma yada armut) haslayip ver ciy verme dedi. Bunun hakkinda bir sey bilen var mi ?

Deniz.. yazdı:
    sahende yazdı:
    Geçmiş olsun .
    ...
    Kafam karisti benim. Leo'da mide bulantisi ve kusma var ishal yok. Ama sivi demis doktor. Kres müdiremiz de Leo'nun arkadasinin annesi aksam ugradi eve, bana havuc ve patates corbasi iyi dedi ve o nedenle o corbayi yaptim. Bir de bana mevveleri elma yada armut haslayip ver ciy verme dedi. Bunun hakkinda bir sey bilen var mi ?
    Deniz mide bulantısı olduğunda sıvı almak bulantıyı arttırdığından fazla sıvı vermeyin dedi doktor, zaten virütik durumlarda önce mide bulantısı kusma olur arkasından ishal başlar. Yani böyle birşey ise ishal daha sonra olacaktır. Tabi bir de bağışıklık kazandıysa daha hafif geçirecek böyle bir durumda var . Dila ilk geçirdiğinde korkunçtu hali yoktu kusuyordu arkasından ishal oldu 10-15 gün kendine zor geldi.
    2. kez olduğunda daha haiff ve daha az zamanda düzeldi ,şimdi de tınmıyor bile artık çok şükür.
    Bu gibi durumlarda meyve verilmez benim bildiğim ancak ishal olursa muz,şeftali gibi meyveleri verir doktor.
    Şu an kusması varsa zaten yedirdiğin herşeyi çıkaracaktır mide suyunu alsın diye katı gıda vermen daha doğru olur.
    Mesela pataes ve havuçu haşlayıp tuz ekleyip püre olarak verebilirsin , çorbada olur neden olmasın sonuç olarak sulu sulu bir şey olmuyor içinde havuç ile patates var .
    Havuç ve patatesi verir doktor bu gibi durumlarda.

virüs bagirsaklara yerlesince vucutan atilmasi gerek. bünyesi kusma veya ishal seklinde cikarmiyorsada bol siviyla vücutan atilmasi gerek, zaten bildigin bir seydir.

bulantisi oldugu icin bardagini birden icmemesi daha iyi olur, yudum yudum icsin ve suyu oda sicakliginda olsun.

tahminim pazar gününe kadar iyilesir, gecmis olsun.

unutmadan yolculuk stresi minikleride etkiliyor, en iyisi tedirgin oldugunu anlamamasi.

10. Re: 36 saat icinde Leo'yu iyi etmem lazim .. Yardimmm!!!!

S!BEL yazdı:
    virüs bagirsaklara yerlesince vucutan atilmasi gerek. bünyesi kusma veya ishal seklinde cikarmiyorsada bol siviyla vücutan atilmasi gerek, zaten bildigin bir seydir.

bulantisi oldugu icin bardagini birden icmemesi daha iyi olur, yudum yudum icsin ve suyu oda sicakliginda olsun.

tahminim pazar gününe kadar iyilesir, gecmis olsun.

unutmadan yolculuk stresi minikleride etkiliyor, en iyisi tedirgin oldugunu anlamamasi.
    ah evet.. Leo'nun arkadasinin annesi de(ayni zamanda 17 yillik kres müdiresi oldugu icin söylediklerine deger veriyorum, yani cocuk hastaliklarindan anliyor baya) aynen suyu/ cayi kasik kasik ver dedi.. birden icince bulanir diye..