Başlığı "parmağım koptu" diye yazmıstım ,sonra düzelttim ..
Geçen hafta ,ters bir hareket sonucu sol elimin baş parmağı koptu (düşerken kendimi koruyayım derken,elimin daha doğrusu parmagımın üstüne oturdum )
Parmağı tutan bağlar kopmuş ..Kabus gibi bir hafta geçirdim ..MR ,,röntgen 4 doktorun görüşü vs ..
Önce bir el cerrahına gittim ..Çok korkuttu beni .."Hemen ameliyat olman gerekiyor,olmazsan ilerde ters bir hareket sonucu yeniden kopabilir" dedi..Birsürü -bana mantıklı gelen şeyler anlattı..Beni ikna etti ,ama eşim ikna olmadı ..
O yuzden başka doktorlara gittik..diğer ikiside "3 hafta bekleyelim ATEL lle 3 hafta sonucunda tekrar MR cekip ,sonuca göre karar verelim dedi ..
Şimdi sol elimde atel var ,1 haftam gitti..beklemedeyim..Parmak hiç kıpırdamdan sabit durması gerekiyor birkaç ay parmağıma çok dikkat etmem gerekiyor ..
İşin kötüsü ben SOLAK oldugum icin çokkkkkkk zorlanıyorum tek elle yaşamaya ..Hadi evin ihtiyaçlarını geçtim ,kendi kişisel ihtiyaclarımı karşılayamıyorum..Tuvalate gitmek-banyo yapabilmek-yemek yemek-araba kullanmak -alışverişe,markete vs gidebilmek çok zorlastı (tek elle cüzdandan para cıkart yerine koy vs çok zor)..Yaşam kalitem düştü resmen ..
Allah daha beterlerinden korusun diye şükrediyorum ama bir parmagın bu kadar önemli oldugunu yeni anladım ..
Baş parmak ,bir elin işlevinin %70 ini karşılıyormuş çünkü..Diğer parmaklar %30 unu karşılıyor ..
Elimde sımsıkı sarılı bir atel ile haftaların geçmesini bekliyorum..Sinirlerimde bozuldu biraz..Hiç birşey yapamayınca,hiç birşeyde zevk vermez oldu ..
Umarım ameliyata gerek kalmadan ,parmağım eskisi gibi hareket etmeye başlar ( şu an hicbirşekilde kıpırdamıyor )
Çok ama çok zor birşeymiş ,solak olupta ,sağ ile yaşamaya çalışmak