Bu yılki öğretmenler günü için cumartesi okula gidip koridordaki sınıf panomuzu hazırladım.
Öğretmenlerimize sürpriz olacak yarın.
Kelebek,çiçek,teşekkür yazısı,kutlama yazısı,geçen yılki branş öğretmenlerinin ve bu yılkilerin fotoğrafları (okulun sitesinden çaldım ) çocukların gizli gizli yazdığı yazılar,resimler (bu kısmı Birce organize etti,çok da başarılıydı) falan var.
Yarın her yıl olduğu gibi önce bahçeye çıkıp Atatürk'ün öğretmenler gününü kutlayacağız çiçeklerimizi büstüne bırakarak,sınıf öğretmenimiz,çocuklarımız ve veli arkadaşlarımla.
Atatürk'ün öğretmenler gününü kutlamak gelenekselleşti bizim sınıfta,koskoca okulda 1. sınıftan bu yana bunu yapan tek sınıf biziz.
Gurur duyuyorum kendimle (ilk yıldan itibaren benim düşüncemdi).
Sonra sınıfa gireceğiz ve çocukların her biri,üzerinde sınıf öğretmenimizin fotoğrafının olduğu baskılı tişörtlerini giyecek,öğretmenimize de çocukların toplu fotoğrafının olduğu bir tişört bastırdık,onu da öğretmenimize vereceğiz.
Tüm gün o tişörtlerle dolaşacaklar.
Ardından her çocuk öğretmenine kendi yazdığı şiiri,yazıyı falan okuyacak ve sonra sınıfın toplu fotoğrafının olduğu pastamızı yiyip,meyve sularımızı içeceğiz.
En son güzel bir konuşmayla öğretmenimize çiçeğimizi sunacağız.
Bu da tek kelimesine karışmadığım Birce'nin şiiri.
Canım öğretmenim benim,
Seni çok çok severim.
Kalbimde bir parçasın,
Güneş gibi ışıl ışılsın.
Bana okumayı yazmayı öğrettin.
Hep aklımda güzel sözlerin.
Saygı duymayı,hoşgörülü olmayı,
Öğreten yine sensin öğretmenim.
Ne kadar güzelsin öğretmenim.
Canımsın,canımsın sen benim.
Sevgi sözünü duyunca,
Hemen aklıma sen gelirsin.
Günün kutlu olsun öğretmenim.
Ben seni hep seveceğim.
Çok iyi olduğun için,
Çok çok teşekkür ederim.
BİRCE AYTEKİN
Bu arada Birce'nin ara karnesindeki tüm beceriler çok iyi teyzeleri ve amcaları.
Öğretmeni not düşmüş.
Seni seviyorum.
Başarılı bir öğrenci olduğun için teşekkür ederim diye.
Tüm öğretmen arkadaşlarımın ve bütün öğretmenlerimizin gününü kutlarım şimdiden.
Başöğretmenimizi,Atatürk'ümüzü saygıyla anarım ayrıca.
İyi ki varsınız.
.................................................. .................................................. ....................
Fotoğrafçı geldiği için çok fotoğraf çekmedim arkadaşlar.
Son anda makinenin pili de bitti zaten.
Çektiklerim de çok güzel çıkmamış ama olsun,koyuyorum birkaç tane.
Çocuklar 4 grup halinde Atatürk'e çiçeklerini verdiler ve sevgilerini,saygılarını sundular.
Bu Birce'nin olduğu grup.
Toplu çekilmiş bir fotoğraf.
Bu pastamız,beceremedim yalnız fotoğrafını çekmeyi.
Öğretmenimizin tişörtüyle fotoğrafı yok bende,pil bitti o anda.
Çok güzel bir kutlama oldu.
Tebrik üstüne tebrik,teşekkür üstüne teşekkür aldık.